Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Η επαναφορά: Πότε θα επιχειρήσουν οι παγκοσμιοποιητές να εισάγουν το ψηφιακό νομισματικό τους σύστημα;


 γράφει ο Brandon Smith _ [ ΑΡΘΡΟ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ - ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ]

Θέλω να φανταστείτε, για μια στιγμή, έναν μελλοντικό κόσμο στον οποίο όλα όσα γνωρίζουμε σήμερα για τη λειτουργία και την επιβίωση μέσα στην οικονομία ανατρέπονται πλήρως. Αυτός ο κόσμος έχει γίνει πλήρως ψηφιακός, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι ζουν σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά, όπου οι φυσικές νομισματικές αλληλεπιδράσεις έχουν εγκαταλειφθεί ή απαγορευτεί και έχουν αντικατασταθεί από CBDCs. Όλες οι συναλλαγές παρακολουθούνται και εντοπίζονται, τίποτα δεν είναι πια ιδιωτικό, εκτός αν λειτουργείτε ως εγκληματίας σε μια μαύρη αγορά.

Κατ' επέκταση, η παραγωγή καταστέλλεται ανοιχτά και μικροδιαχειρίζεται. Οι μικρές επιχειρήσεις ανήκουν στο παρελθόν, και μόνο μια επιλεγμένη ομάδα μεγάλων εταιρειών που συνεργάζονται άμεσα με την κυβέρνηση επιτρέπεται να λειτουργούν. Δεν είναι μόνο ότι τα μετρητά έχουν τεθεί εκτός νόμου και ότι όλοι πρέπει να βασίζονται σε ένα ψηφιακό βιβλίο, αλλά ελέγχονται και οι ίδιες οι οδοί δεδομένων και τα δίκτυα που χρησιμοποιούμε για τη μεταφορά κεφαλαίων. Όπως και το δίκτυο δεδομένων SWIFT, οι παγκοσμιοποιητές έχουν τη δυνατότητα να κλειδώνουν τις πληρωμές μέσω του διαδικτύου, τους ατομικούς λογαριασμούς και τους λογαριασμούς επιχειρήσεων και να στερούν από τους ανθρώπους τη δυνατότητα να μεταφέρουν κεφάλαια από το ένα μέρος στο άλλο.

Εν τω μεταξύ, τα συστήματα παρακολούθησης που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη κοσκινίζουν εκατομμύρια συναλλαγές κάθε λεπτό, αναζητώντας "ανωμαλίες". Ο αλγόριθμος έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει οποιονδήποτε έχει βρει τρόπο να παρακάμψει την παρακολούθηση των δεδομένων - Άνθρωποι που θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι.

Το διαδίκτυο εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά είναι ένα κέλυφος της παλιάς του δόξας. Ο πληθυσμός το χρησιμοποιεί τακτικά για να ολοκληρώσει τις απαραίτητες εργασίες και να αναζητήσει πληροφορίες, αλλά οι πάροχοι δεδομένων είναι αυστηρά περιορισμένοι. Τα κρυπτονομίσματα δεν αποτελούν επιλογή ως εναλλακτική λύση για τα CBDCs, επειδή η διαπραγμάτευσή τους στο διαδίκτυο θέτει αμέσως κόκκινες σημαίες για την τεχνητή νοημοσύνη στον ουρανό.

Επιτρέπεται να υπάρχουν μόνο εγκεκριμένοι από την κυβέρνηση ιστότοποι, με εκτεταμένους κανόνες που περιορίζουν τι μπορούν να κάνουν και τι μπορούν να λένε. Τα AI chatbots παρέχουν στο κοινό το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών τους, και οι παγκοσμιοποιητές ελέγχουν τις παραμέτρους των chatbots. Οι άνθρωποι ακούνε μόνο τις ειδήσεις που οι ελίτ θέλουν να ακούσουν. Όλα τα αντίθετα δεδομένα εξαλείφονται. Δεν είναι τόσο πολύ απαγορευμένα, μάλλον, απλά παραλείπονται από τα αρχεία μέχρι οι άνθρωποι που τα θυμούνται να έχουν φύγει προ πολλού.

Μπορεί να ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά ΟΛΗ αυτή η τεχνολογία υπάρχει ήδη και δοκιμάζεται επί του παρόντος από παγκοσμιοποιητικά ιδρύματα, όπως η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και το ΔΝΤ.

Πριν από λίγο καιρό, κατά τη διάρκεια του φόβου για την πανδημία κόβιντ, οργανισμοί όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ άρχισαν να προωθούν ευρέως μια ιδέα που ονομάζεται "Μεγάλη Επαναφορά". Ήταν μια ατζέντα που μερικές φορές ψιθυριζόταν σε συνέδρια τραπεζιτών ήδη από 15 χρόνια πριν, αλλά τώρα η Επαναφορά προωθήθηκε ανοιχτά στα μέσα ενημέρωσης και στο Νταβός.  Πρόκειται για ένα νέο οικονομικό παράδειγμα, μια επανάσταση στην οποία η Τεχνητή Νοημοσύνη κυβερνά τα πάντα, η ανθρωπότητα υποβιβάζεται σε έναν περιορισμένο αριθμό ζωτικών θέσεων εργασίας και ένας νέος τεχνολογικός σοσιαλισμός κυριαρχεί στις ζωές μας. Η ατομική ιδιοκτησία θα παραμεριστεί και ο πληθυσμός θα ζει καθημερινά μέσα σε μια "κοινή οικονομία" στην οποία κανείς δεν θα κατέχει τίποτα και τα πάντα θα δανείζονται από το συλλογικό σύστημα.

Η Επαναφορά, ή η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, όπως την αποκαλούν μερικές φορές, θα ήταν η αρχή μιας νέας τρομακτικής εποχής φεουδαρχίας. Είναι μια επιστροφή στο μοντέλο του ολιγάρχη και του αγρότη, μια επιστροφή στην υποδούλωση. Ο μέσος άνθρωπος θα επιτρέπεται να εργάζεται μόνο ως μέσο επιβίωσης, ποτέ για να συσσωρεύσει πλούτο για το μέλλον. Και η επιβίωση κάθε αγρότη θα εξαρτιόταν απόλυτα από την πρόσβασή του στο σύστημα, η οποία θα μπορούσε να του αφαιρεθεί με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το πρωταρχικό σκαλοπάτι προς αυτόν τον δυστοπικό εφιάλτη θα ήταν ένα παγκόσμιο ψηφιακό νομισματικό σύστημα. Χωρίς μια κοινωνία άνευ μετρητών, οι παγκοσμιοποιητές δεν θα είχαν καμία δύναμη να επιβάλουν τα άλλα στοιχεία της Επαναφοράς τους. Αλλά πότε και πώς θα εφαρμόσουν αυτό το τερατούργημα και γιατί να το αγκαλιάσει κανείς;

Οι παγκοσμιοποιητές τείνουν να λειτουργούν σταδιακά, αλλά μερικές φορές εκμεταλλεύονται δραματικά γεγονότα κρίσεων προκειμένου να τρομάξουν τον πληθυσμό και να συμμορφωθεί με πολιτικές που διαφορετικά θα χρειάζονταν δεκαετίες για να εφαρμοστούν. Το είδαμε αυτό ξεκάθαρα με την πανδημία- οι περισσότερες από τις έννοιες Reset αποκαλύφθηκαν στο κοινό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ίσως επειδή οι παγκοσμιοποιητές πίστευαν ότι τα είχαν όλα στο τσεπάκι και ότι δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να κάνει κανείς για να τους σταματήσει. Αυτό περιελάμβανε ακόμη και συνεχείς συζητήσεις για συστήματα χωρίς μετρητά, ώστε να "αποτραπεί η εξάπλωση του covid σε φυσικά δολάρια".

Αλλά, το covid με το μικροσκοπικό ποσοστό θνησιμότητας της μόλυνσης δεν κατάφερε να φοβίσει αρκετά τον κόσμο και η ευκαιρία κατέρρευσε. Σήμερα, το ερώτημα είναι πότε θα προσπαθήσουν ξανά;

Οι περισσότερες παγκοσμιοποιητικές οργανώσεις αναφέρουν σταθερά το έτος 2030 ως χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των πολυάριθμων σχεδίων που έχουν σε εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της "Μεγάλης Επαναφοράς" μαζί με τους πολλαπλούς στόχους για το κλίμα και τη φορολόγηση του άνθρακα. Το WEF το αποκαλεί "κοινωνικό συμβόλαιο για τη μεταμόρφωση του κόσμου μας μέχρι το 2030". Ο ΟΗΕ το αποκαλεί απλώς "Ατζέντα 2030".

Αυτό σημαίνει ότι το ίδρυμα θέλει να έχει το δίκτυο ελέγχου σε επτά χρόνια ή λιγότερο. Αυτό θα ήταν αδύνατο χωρίς μια κρίση επικών διαστάσεων, αλλά πρώτα θα πρέπει να εισαγάγουν έναν αριθμό μελλοντικών μηχανισμών ως δοκιμαστική λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο, όταν συμβεί η καταστροφή, το κοινό θα έχει εξοικειωθεί με τις λύσεις που οι ελίτ θα τους ζητήσουν να υιοθετήσουν αργότερα.

Στην περίπτωση των ψηφιακών νομισμάτων, η κρυπτογράφηση έχει ήδη λάβει ευρεία προβολή στα δημοφιλή μέσα ενημέρωσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κατέχουν κρυπτονομίσματα και σχεδόν κανείς δεν τα χρησιμοποιεί, αλλά όλοι έχουν ακούσει γι' αυτά. Τα CBDCs πιθανότατα θα καβαλήσουν το κύμα της κρυπτογράφησης και θα παρουσιαστούν ως μια "ασφαλέστερη και πιο σταθερή" επιλογή κρυπτογράφησης.

Προς το παρόν, η Αυστραλία φαίνεται να είναι το πρωταρχικό πειραματόζωο για την εξάπλωση των CBDCs σε μεγάλο δυτικό πληθυσμό. Τα πιλοτικά τους προγράμματα πρόκειται να ολοκληρωθούν αυτό το καλοκαίρι και οι διεθνείς συναλλαγές έχουν επιτευχθεί με τη χρήση της μονάδας eAUD. Ωστόσο, δεν έχουν αποκαλύψει πότε θα μπορούσαν να εισαγάγουν το νόμισμα στις αγορές Forex ή στους πολίτες. Το θέμα είναι ότι το σύστημα υπάρχει και μπορεί να αντιγραφεί και να υιοθετηθεί από οποιαδήποτε άλλα έθνη.

Κατά βάθος, οι παγκοσμιοποιητές γνωρίζουν ότι χώρες όπως η Αμερική δεν θα δεχτούν ένα πλήρως χωρίς μετρητά σύστημα χωρίς πλήρη κατάρρευση του υπάρχοντος νομίσματος και της οικονομίας τους. Απλά δεν πρόκειται να συμβεί διαφορετικά, και έχω αμφιβολίες ότι πολλοί Αμερικανοί θα αποδεχθούν ένα τέτοιο σύστημα ακόμη και μετά από μια κατάρρευση. Η πλειοψηφία των Αμερικανών, το 59%, δηλώνει ότι τους αρέσει να έχουν μαζί τους μετρητά για διάφορες αγορές.

Αν και οι δυτικοί καταναλωτές πραγματοποιούν πληρωμές πιο συχνά με τραπεζικές κάρτες, εξακολουθούν να απολαμβάνουν να έχουν φυσικά χρήματα όταν τα θέλουν. Οι συνέπειες της περίπλοκης ψηφιακής παρακολούθησης κάθε αγοράς και μεταφοράς χρημάτων δεν περνούν απαρατήρητες από ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι αν δώσουν στην κυβέρνηση ένα τηλεσκόπιο στο πορτοφόλι τους, τελικά οι πληροφορίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν εναντίον τους. Αφαιρέστε την επιλογή της ανωνυμίας και εκατομμύρια άνθρωποι θα αντισταθούν, ακόμη και αν δεν έχουν τίποτα συγκεκριμένο να κρύψουν.

Η μετατροπή σε ένα σύστημα χωρίς μετρητά θα απαιτούσε συμφορά και βία, μια κρίση πλήρους φάσματος σε όλες τις ΗΠΑ και σε μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου μέσα στα επόμενα χρόνια, μαζί με άλλα μερικά χρόνια ή και περισσότερα ανασυγκρότησης για να εισαχθούν οι μηχανισμοί CBDC.  Οι μικρές επιχειρήσεις θα έπρεπε να αφαιρεθούν από την εικόνα, αφήνοντας μόνο τις μεγάλες εταιρείες, οι οποίες θα μπορούσαν στη συνέχεια να αρνηθούν να δέχονται μετρητά ως μέσο πληρωμής από τους καταναλωτές.  Αυτή θα ήταν μια μέθοδος επιτάχυνσης του συστήματος χωρίς μετρητά, μαζί με την άμεση κατάσχεση του φυσικού χαρτιού από την κυβέρνηση.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει ένας άλλος μάλλον ωμός τρόπος για να ωθήσουν τους Αμερικανούς στα CBDCs, τον οποίο οι παγκοσμιοποιητές φαίνεται να επιταχύνουν - Ο θάνατος του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος του δολαρίου.  Μόλις πριν από πέντε χρόνια οι σκεπτικιστές υποστήριζαν ότι το δολάριο θα είναι ο βασιλιάς για πολλές δεκαετίες.  Σήμερα, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι είναι τρομακτικά ήσυχοι καθώς το ΔΝΤ ανακοινώνει το δικό του παγκόσμιο CBDC που ονομάζεται "UMU" και τα έθνη των BRICS απομακρύνονται γρήγορα από το Greenback στο διμερές εμπόριο.  Εάν το δολάριο ΗΠΑ χάσει την πλειοψηφία της αγοραστικής του δύναμης μέσω του πληθωρισμού και της απώλειας του καθεστώτος αποθεματικού, ίσως είναι ευκολότερο να πεισθεί ο πληθυσμός να το εγκαταλείψει για να το αντικαταστήσει με ένα ψηφιακό νόμισμα.

Αν θεωρήσουμε το χρονοδιάγραμμα των παγκοσμιοποιητών για το 2030 ως αποτελεσματικό όριο, αυτό θα σήμαινε ότι μια άλλη κρίση, ακόμη πιο διαδεδομένη από την κόβιντ, θα πρέπει να λάβει χώρα σύντομα, προκειμένου οι ελίτ να πάρουν αυτό που θέλουν. Όσο περισσότερο περιμένουν, τόσο περισσότεροι άνθρωποι εκπαιδεύονται σχετικά με την ατζέντα τους και τόσο λιγότερο πιθανό θα είναι να επιτύχουν.

το είδα

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου