Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Λέγονται «συνθετικά έμβρυα» αλλά είναι άνθρωποι


Τα «συνθετικά» έμβρυα δημιουργούνται χωρίς σπέρμα ή ωάριο, από ήδη υπάρχοντα εμβρυικά βλαστοκύτταρα και προορίζονται για ανθρώπινα «ανταλλακτικά» και πηγές ιστών.
 

Επιστήμονες από το Cambridge University και το California Institute of Technology, ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν τα λεγόμενα «συνθετικά» ανθρώπινα έμβρυα χωρίς τη χρήση σπέρματος ή ωαρίων. Τα έμβρυα δημιουργήθηκαν με τη χρήση αρχέγονων εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων, που ελήφθησαν από υπάρχοντα έμβρυα-βλαστοκύστεις, χωρίς απαραίτητα αυτές να θανατωθούν. Ο Dr. David Prentice, Ph.D., από το ερευνητικό Ινστιτούτο υπέρ της ζωής, Charlotte Lozier, ειδικός στα βλαστοκύτταρα, δήλωσε στο CBN News ότι αυτή η έρευνα αποτελεί «πολύ σοβαρό λόγο για ανησυχία».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Magdalena Zernicka-Goetz, καθηγήτρια και υπότροφος του University of Cambridge, δήλωσε: «Μπορούμε να δημιουργήσουμε μοντέλα που μοιάζουν με ανθρώπινα έμβρυα με τον επαναπρογραμματισμό (ανθρώπινων αρχέγονων εμβρυϊκών βλαστικών) κυττάρων».

Ο Guardian αναφέρει ότι τα «συνθετικά» έμβρυα «μοιάζουν με εκείνα που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της ανθρώπινης ανάπτυξης» και μελετώνται ώστε να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν τις «επιπτώσεις των γενετικών διαταραχών και τα βιολογικά αίτια των καθ΄έξιν αποβολών».

Τα έμβρυα λέγεται πως (προς το παρόν) δεν έφτασαν να έχουν καρδιές ούτε τις αρχικές καταβολές του εγκεφάλου, αλλά περιλαμβάνουν όλα τα κύτταρα ώστε μπορούν να σχηματίσουν τον πλακούντα, τον λεκιθικό σάκο και να εξελιχθούν σε κανονικά ανθρώπινα έμβρυα.


Επειδή δημιουργήθηκαν με τη χρήση βλαστοκυτάρων και όχι ωαρίων και σπερματοζωαρίων, τα έμβρυα αυτά δεν προστατεύονται από τον κανόνα των 14 ημερών που απαγορεύει την ανάπτυξη εμβρύων για έρευνα στο εργαστήριο πέραν των δύο εβδομάδων. Συνεπώς επιτρέπεται στους ερευνητές να παρακάμψουν τον κανόνα και να επεκτείνουν την πειραματική τους ανάπτυξη. Όμως δεν επιτρέπεται στου ερευνητές να εμφυτεύσουν τα συνθετικά έμβρυα στην ανθρώπινη μήτρα.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, άλλοι ερευνητές με επικεφαλής τον Zernicka-Goetz, ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν έμβρυα ποντικιού χρησιμοποιώντας μόνο βλαστοκύτταρα ποντικού και τα κράτησαν ζωντανά για αρκετό καιρό ώστε να αναπτύξουν καρδιακή λειτουργία, ροή αίματος και εγκεφαλικές αύλακες στον εγκέφαλό τους. Ήταν κατά «95% παρόμοια με τα κανονικά έμβρυα ποντικιού», δήλωσε ο Jacob Hanna, ιδρυτής της εταιρείας βιοτεχνολογίας Renewal Bio, η οποία συμμετείχε στην έρευνα. Το επόμενο βήμα ήταν να αρχίσουν να φτιάχνουν ανθρώπινα έμβρυα με τον ίδιο τρόπο, τον οποίο έχουν επιτύχει τώρα.

Αν και τα έμβρυα που δημιουργήθηκαν ονομάζονται «συνθετικά», ωστόσο στην πραγματικότητα πρόκειται για αληθινούς ανθρώπους. Επισημαίνει ο Dr. Prentice του Lozier Institute: «αρέσκονται να χρησιμοποιούν τον όρο «συνθετικά», αλλά αυτό είναι μια υπεκφυγή του λόγου, γιατί κατά βάθος θέλουν να «παίζουν», να πειραματίζονται με τα έμβρυα, οπότε απλώς αποπροσανατολίζουν το κόσμο με αυτή την ορολογία. Η τεχνική τους μπορεί να είναι «τεχνητή ή συνθετική», αλλά αυτό που δημιουργείται και έχει καρδιά που χτυπά, νευρικό σύστημα, άκρα και όργανα… αυτό είναι πραγματικό»


Ο στόχος της Renewal Bio είναι να αντιστρέψει «τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και τη γρήγορη γήρανση του πληθυσμού». Ο Hanna είπε στο MIT Technology Review ότι θέλει να δημιουργήσει ανθρώπινα έμβρυα ηλικίας 50 ημερών – σχεδόν δύο μηνών. Ο στόχος θα είναι να δημιουργηθούν «εκδόσεις ανθρώπων» εμβρυϊκού σταδίου που θα χρησιμοποιηθούν για συλλογή ιστών που θα επιμηκύνουν τη ζωή (ενός άλλου) ατόμου, θα βελτιώσουν την υγεία του, ή και θα βοηθήσουν να ξεπεράσει τη στειρότητα. Η ιδέα είναι να συλλεγούν τα ωάρια και το σπέρμα από το «συνθετικό» έμβρυο, προκειμένου να επιτραπεί σε έναν στείρο ενήλικα να αναπαραχθεί.

Συνεχίζει ο Dr. Prentice: «Εφόσον έχετε «κάτι» που αναπτύσσεται, και έχει καρδιά που χτυπά και νευρικό σύστημα και άκρα και δάκτυλα και άλλα όργανα που μοιάζουν ακριβώς με του οργανισμού που θα έβγαινε από τη μήτρα, αυτό το πλάσμα είναι ένα ανθρώπινο έμβρυο. Είναι ανειλικρινές να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται για πραγματικούς ανθρώπους», πρόσθεσε.

Για όλους εμάς που θεωρούμε τη χρήση εμβρυικών κυτταρικών σειρών στην βιοτεχνολογία τραγική περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής, αυτό το «επίτευγμα» αποτελεί την κορύφωση ενός ανθρώπινου εγωισμού, που ζητά να δημιουργούνται και να καταστρέφονται σκοπίμως παιδικές ζωές, για να παρατείνεται η ματαιόδοξη ανθρώπινη «ευδαιμονία»

Βοηθητική πηγή: https://www.liveaction.org/news/expert-issues-warning-about-synthetic-embryos-made-without-sperm-or-egg

 Από “Αφήστε με να ζήσω!” και “Live Action”.
«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. 350.000 ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ! ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΤΣΙ!
    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή