Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Η γαλλική κυβέρνηση βγάζει τεθωρακισμένα στο δρόμο για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις!


Ξέφυγε η κατάσταση στη Γαλλία - Αλλοδαποί βγήκαν με όπλα και σπέρνουν τον τρόμο

Εκτός ελέγχου έχει τεθεί η κατάσταση στη Γαλλία, με την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν να ανακοινώνει πριν λίγο την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των βίαιων επεισοδίων.

Θα αναπτυχθούν επίσης «πρόσθετες κινητές δυνάμεις», ανέφερε το γραφείο της πρωθυπουργού στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας (..) που ενδέχεται να ελλοχεύουν κινδύνους για τη δημόσια τάξη ανάλογα με τις καταστάσεις ανά περιοχή» θα ακυρωθούν.

 Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μέρος των μέτρων που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων που συνεδρίασε το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την ηγεσία του προέδρου Μακρόν.

Σταματούν τα ΜΜΜ σε όλη τη Γαλλία

Ο υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin ζήτησε την Παρασκευή από τους νομάρχες να σταματήσουν τα λεωφορεία και τα τραμ σε όλη τη Γαλλία από τις 21:00, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Ο υπουργός τους ζήτησε επίσης «να λαμβάνουν συστηματικά εντολές απαγόρευσης πώλησης και μεταφοράς» πυροτεχνημάτων, κουτιών βενζίνης, οξέων και εύφλεκτων/χημικών προϊόντων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπους-ντου-Ρον απαγόρευσε οποιαδήποτε διαδήλωση στο κέντρο της Μασσαλίας την Παρασκευή. Το Reuters αναφέρει ότι όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Μασσαλία θα σταματήσουν επίσης από τις 19:00 τοπική ώρα.
 

«Ακολουθώντας τις συστάσεις της Νομαρχίας μετά τα γεγονότα των τελευταίων νυχτών, το συγκοινωνιακό δίκτυο θα σταματήσει να λειτουργεί σήμερα το βράδυ στη Μπορτνό από τις 9 μ.μ. Οι τελευταίες αναχωρήσεις τραμ και λεωφορείων θα σας κοινοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας», αναφέρει η ανακοίνωση των επαγγελματιών στα ΜΜΜ.

Μακρόν για τα επεισόδια στη Γαλλία: «Ομάδες νεαρών οπλισμένων εργαλειοποιούν τον θάνατο ενός μικρού παιδιού»

Σε δηλώσεις μετά την έκτακτη συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στο Παρίσι προχώρησε λίγο πριν της 4 ώρα Ελλάδος ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

  • Ομάδες νεαρών οπλισμένων εργαλειοποιούν τον θάνατο ενός μικρού παιδιού
  • Οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα και κύρια τις οικογένειες των νεαρών που τα σπάνε και θα αποδοθούν στα δικαστήρια
  • Ζητήσαμε από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης άμεσα περιορισμό των βίντεο με βία και αναπαραγωγή βανδαλισμών
  • Ζητήσαμε ως Γαλλική Κυβέρνηση από τα social media να μας δώσουν την ταυτότητα συγκεκριμένων χρηστών

Στο μεταξύ συνολικά 150 άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύκτας της Τετάρτης προς Πέμπτη στη Γαλλία στα νέα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος έκανε λόγο για «επαχθή βία ενάντια στα σύμβολα της Δημοκρατίας».

Επίσης νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η πόλη της Μασσαλίας αποφάσισε την απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων σήμερα, έπειτα από την χθεσινή νύκτα ταραχών σε ολόκληρη την Γαλλία, ανακοίνωσαν οι αρχές της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της χώρας.

«Έχει ληφθεί η απόφαση να ακυρωθούν αρκετές εορταστικές εκδηλώσεις και αρκετές συγκεντρώσεις σε διαμερίσματα που είναι τα πλέον ευαίσθητα», είπε.

«Είναι σαφές ότι το περιβάλλον που ζούμε, το βλέπουμε, είναι αποτέλεσμα οργανωμένων, βίαιων και εξοπλισμένων ενίοτε ομάδων, τις οποίες καταδικάζουμε, τις οποίες συλλαμβάνουμε και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, αλλά και πολλών νέων. Το ένα τρίτο των συλληφθέντων το τελευταίο βράδυ είναι νέοι, ορισμένες φορές πολύ νεαρής ηλικίας», παρατήρησε ο Μακρόν.

Απηύθυνε έκκληση σε «όλους τους γονείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

«Είναι ευθύνη των γονιών να τα κρατήσουν σπίτι. (…) Η πολιτεία δεν έχει σκοπό να τους υποκαταστήσει», συνέχισε.

Παράλληλα τόνισε ότι μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok και το Snapchat, θα πρέπει να συνεργαστούν με τις γαλλικές αρχές για να κατευνάσουν τα βίαια επεισόδια.

Όπως ανέφερε, αναμένει «αίσθημα ευθύνης» από τις μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας ιδίως το Snapchat και το TikTok, μέσω αυτών οργανώνονται «βίαιες συγκεντρώσεις» και οι οποίες «προκαλούν επίσης μια μορφή μίμησης βίας, που οδηγεί νεότερους να χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα».

«Έχουμε μερικές φορές την αίσθηση ότι κάποιοι από αυτούς αναβιώνουν στο δρόμο τα βιντεοπαιχνίδια που τους έχουν δηλητηριάσει», τόνισε.

«Θα υποβάλλονται αιτήματα όπου είναι χρήσιμο και όποτε είναι χρήσιμο, να υπάρχει ταυτοποίηση όσων χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να απευθύνουν εκκλήσεις για ταραχές ή να εντείνουν τη βία», ανέφερε.

Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διαγραφή «των πιο ευαίσθητων τύπων περιεχομένου».

______________________________
 
Σχόλιο Πᾶνος: Πολὺ σύντομα, ἄν καὶ τὸ ἀπευχόμεθα, φοβόμαστε τὰ ἴδια θὰ βιώσουμε καὶ στὴν Πατρίδα μας.
 
Ἀφιερωμένο στοὺς Πατριῶτες τῆς ΝΙΚΗΣ γιὰ τὴν ἀποτελεσματικὴ Πολιτική τους σχετικὰ μὲ τοὺς «Μετανάστες», ποὺ μετὰ τίς ἀντιδράσεις κάποιων ποὺ ἔχουν ἀκόμα τὰ μάτια τους ἀνοιχτὰ, γιὰ τὴν παρακάτω ἀνάρτηση/εἰκόνα τοῦ κόμματος ΝΙΚΗ, φρόντισαν νὰ ἀλλάξουν τὸ σημεῖο σχετικὰ μὲ τὰ 49 ἔτη ἰδιοκτησία κ.λπ. γιὰ νὰ καθησυχαστοῦν οἱ ὁπαδοί τους.
 
Δεῖτε τὴν παρακάτω εἰκόνα τῆς ἀναρτήσεώς τους πρὶν τὴν ἀλλαγή. 
Ὄχι βέβαια ὅτι καὶ ὅπως εἶναι τώρα δὲν ὑπάρχει πρόβλημα καὶ εἶναι ἀποδεκτὲς οἱ θέσεις τους.

Οὔτε βέβαια πιστεύουμε ὅτι θὰ μπορέσουν νὰ ἀλλάξουν κάτι ἀπὸ ὅσα ἀναφέρουν, «ἡ καλὴ μέρα ἀπὸ τὸ πρωὶ φαίνεται».
 


«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου