Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος Β: «Οι πιο τρομερές διώξεις.Τέτοιοι διωγμοί Ορθοδόξων έχουν να γίνουν από την Οκτωβριανή Επανάσταση!


Φοβερός διωγμός Ορθοδόξων! Αλίμονο σε όσους χαίρονται για εγκλήματα κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας! Για αυτούς, αυτό είναι το σημείο της καταστροφής τους!»
 

Στη Λαύρα των Σπηλαίων Κιέβου πέταξαν έξω τον Μητροπολίτη Ονούφριο όσο και τον ηγούμενο της Λαύρας Σπηλαίων Κιέβου. Είναι θέμα χρόνου να εκδιώξουν και τους 200 μοναχούς. «Αλίμονο σε όσους χαίρονται για εγκλήματα κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας! Για αυτούς, αυτό είναι σημάδι καταστροφής» δήλωσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλλασίας Ιωαννίκιος Β’ .

Καταπέλτης ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος Β: οι πιο τρομερές διώξεις. Τέτοιοι διωγμοί Ορθοδόξων δεν έχουν υπάρξει από την Οκτωβριανή Επανάσταση! Φοβερός διωγμός Ορθοδόξων, τρομερή επίθεση! Αλίμονο σε όσους χαίρονται για εγκλήματα κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας! Για αυτούς, αυτό είναι το σημείο της καταστροφής τους!»

Στις 7 Ιουλίου 2023, μετά τη Θεία Λειτουργία στη Μονή Τσετίνσκ, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Πριμόρσκι  Ιωαννίκιος Β’ (SPC) μίλησε στο εκκλησίασμα του με κήρυγμα. Στην ομιλία του, ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος επικεντρώθηκε στις εξελίξεις γύρω από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Αυτό ανέφερε το τμήμα πληροφοριών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας με αναφορά στην υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Μαυροβουνίου-Πρυμόρσκι.

«Σήμερα προσευχηθήκαμε για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, για την ιερή Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ και ιδιαίτερα για τον Μητροπολίτη Ονούφριο, στον οποίο χθες απαγορεύτηκε η είσοδος στην κατοικία του στη Λαύρα», είπε ο Μητροπολίτης Ιωανίκης.

Είπε επίσης στο εκκλησίασμα ότι ο ηγούμενος της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσορνόμπιλ Πάβελ, κρατείται εδώ και αρκετούς μήνες.

«Γίνονται οι πιο τρομερές διώξεις. Τέτοιοι διωγμοί Ορθοδόξων Χριστιανών δεν έχουν υπάρξει από την Οκτωβριανή Επανάσταση μέχρι σήμερα. Φοβερός διωγμός των Ορθοδόξων, τρομερή επίθεση στην Ορθοδοξία!
Και αυτό δυστυχώς μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου που σιωπά για αυτή την κατάφωρη αδικία και την καταπάτηση των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων».

Σύμφωνα με τον Πρωτο Ιεράρχη του Μαυροβουνίου, όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα κατά της Εκκλησίας ή τα χαίρονται είναι καταδικασμένοι άνθρωποι.

Ο επίσκοπος είπε επίσης ότι στην εποχή μας, όταν η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου άρχισε να επιτίθεται σε ορθόδοξα ιερά, ένας άνδρας προέβλεψε το κοντινό τέλος αυτής της κυβέρνησης, παρόλο που φαινόταν ισχυρή. Όταν αυτός ο άντρας ρωτήθηκε πώς το ήξερε αυτό, απάντησε ότι ο αείμνηστος παππούς του του είχε μιλήσει για μια παρόμοια κατάσταση, δηλαδή πώς η Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία άρχισε να αφαιρεί τις καμπάνες από τις εκκλησίες και να τις πηγαίνει στα χυτήρια τους για να λιώσουν. Και εκείνες τις μέρες, ο παππούς αυτού του ανθρώπου ήταν μάρτυρας πώς ένας ευσεβής χριστιανός από το χωριό του έλεγε ότι μόλις η κυβέρνηση κάνει αυτή την ανομία, θα τελειώσει.

«Σήμερα, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο, ο οποίος είναι πυλώνας της Ορθοδοξίας, στέκεται στον Γολγοθά. Και βίωσε το Γολγοθά την παραμονή της εορτής του Ιωάννη του Βαπτιστή, ο οποίος αποκεφαλίστηκε επειδή κήρυξε την αλήθεια του Θεού.

Και πρέπει να θυμόμαστε τα βάσανα των Ορθοδόξων αδελφών και αδελφών μας στην Ουκρανία σήμερα, που υφίστανται τρομερή ταπείνωση, την κατάληψη ιερών και τη βεβήλωσή τους, τη σκληρή μεταχείριση και τον ξυλοδαρμό ιερέων, μοναχών και μοναχών.

Και το χειρότερο είναι ότι ο περισσότερος κόσμος παρακολουθεί αυτά τα τρομερά εγκλήματα σιωπηλά.

Ωστόσο, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, σταυρωμένος και αναστημένος, είναι με τη δύναμή Του και την αγάπη Του με όσους υποφέρουν σήμερα στην Ουκρανία για την αλήθεια του Θεού, και ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής, του οποίου το κεφάλι αποκεφαλίστηκε για την αλήθεια του Θεού, μαζί τους», σημείωσε ο Μητροπολίτης Ιωανίκης.

Συνοψίζοντας, ο επίσκοπος σημείωσε ότι σε αυτές τις δύσκολες δοκιμασίες στις οποίες βρέθηκε η UOC, ο Προκαθήμενος, οι επίσκοποι, οι κληρικοί και οι λαϊκοί καθοδηγούνται από την ύψιστη αλήθεια του Θεού και κηρύττουν αγάπη, συγχωρούν τους πάντες, δεν καταδικάζουν τους ανθρώπους που είναι εχθρικοί τους, αλλά, ταυτόχρονα, μαρτυρούν την αλήθεια, ότι αναγκάζονται να υποστούν τη μεγαλύτερη ταπείνωση, ληστεία ναών, σκληρή μεταχείριση, ξυλοδαρμό ιερέων και διώξεις πιστών.

Tην ευχή του να έχουμε …του Μητροπολίτη  Ιωαννίκιου Β’ και Chornohorsk και Primorsky….

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου