Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΑ25



Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr 

Έγραφα προ ημερών, πως στις πρόσφατες ευρωεκλογές ο πρώην ολετήρας της ελληνικής οικονομίας, υπουργός Οικονομικών της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Βαρουφάκης δεν κατάφερε την είσοδο του κόμματός του ΜέΡΑ25 στην ευρωβουλή, στο παρά ένα! Αλλά, αντίθετα στην Γερμανία δεν κατάφερε τίποτε αναλόγως σπουδαίο (0,3%), αφού ως γνωστόν κι εκεί συμμετείχε το κόμμα του Diem25!

Ωστόσο, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, εμφανίζουν πως το ΜέΡΑ25 μπαίνει στη Βουλή! Έτσι ενδεχομένως να δούμε στη Βουλή και τα δυο ψεκασμένα κόμματα! Της δεξιάς, την “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος” και της αριστεράς, το ΜέΡΑ25! Ω… τι ευτυχία!

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σταθούμε στο προεκλογικό φυλλάδιο – πρόγραμμα του Γιάννη Βαρουφάκη, όπου προτείνεται το εξής αντεθνικό! Θα πρέπει να λάβουν όλοι οι μετανάστες/πρόσφυγες ταξιδιωτικό έγγραφο/διαβατήριο, με το οποίο θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα εντός της Ελλάδος, αλλά και σε άλλη χώρα της Ευρώπης! Δηλαδή ο Γιάννης Βαρουφάκης, τι πραγματικά επιζητά;

Τη διάλυση της κοινωνικής και εθνικής συνοχής της Ελλάδος;

Προβάλλοντας κυρίως το οικονομικό του πρόγραμμα, αναζητώντας την ψήφο του λαού λόγω της οικονομικής δυσπραγίας του, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της επιβίωσης, αλλά “κρύβοντας” στα ψιλά τις αντεθνικές του θέσεις, που εκφράζονται κι από τα Επιτελεία τον αρχιτοκογλύφου Τζορτζ Σόρος!

Αλλά και για το Σκοπιανό, ποια είναι η θέση του κ. Βαρουφάκη και του ΜέΡΑ25;

Είναι υπέρ της συνθέτης ονομασίας για την ΠΓΔΜ, αφού όπως ισχυρίζεται “συμφέρει την Ελλάδα και ενισχύει τα εθνικά μας συμφέροντα”!

Υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη στην Ξάνθη, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του DEB στις Ευρωεκλογές dr Χουσεΐν Μπαλτατζή… 

Διαβάζουμε στο σάιτ “Εθνικός Μαχητής”:

«Την είδηση επιβεβαίωσε στον “Μαχητή” πριν λίγη ώρα (μεσημέρι Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος) συγγενικό πρόσωπο του Χουσεΐν Μπαλτατζή, που όπως μας είπε, “η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα ή την Τρίτη 18 Ιουνίου”!

Πρόκειται στην ουσία για μια ακόμη προσπάθεια του Τουρκικού κόμματος DEB να μπει στην Ελληνική Βουλή σε συνεργασία με ένα ελληνικό κόμμα, κάτι που ήδη είχε αναφέρει άλλωστε με δελτίο τύπου το οποίο δημοσιεύσαμε…

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι Γιάννης Βαρουφάκης από την αρχή είδε “θετικά” την προσέγγιση που έκανε το κόμμα MέΡΑ25 με το DEB όλες αυτές τις μέρες και το μόνο που έμεινε πλέον είναι οι επίσημες ανακοινώσεις μεταξύ των πλευρών…


Πάντως ο γιατρός Χουσεΐν Μπαλτατζή, ανεξάρτητα των ακραίων θέσεών του, είναι δημοφιλής και ως επιστήμονας και άνθρωπος, ενώ η κάθοδός του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ήδη προβληματίζει έντονα τις υποψηφιότητες των μειονοτικών στα κόμματα και κυρίως αυτές του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, αλλά και του Τουρκές με το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία αντίστοιχα…

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μειονοτικό του DEB θα κατεβάσει το MέΡΑ25 και στο Νομό Ροδόπης. Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη έχει ανακοινώσει ως υποψήφιο βουλευτή Ξάνθης με το κόμμα MέΡΑ25 τον Ξανθιώτη επιχειρηματία Αντώνη Παπαδούδη. Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι στις δημοτικές εκλογές το DEB στήριξε καθαρά τη δημοτική παράταξη του Μανώλη Τσέπελη, με την οποία μάλιστα εξέλεξε και τρεις δημοτικούς συμβούλους, ενώ έκανε και την μεγάλη ανατροπή την δεύτερη Κυριακή με το αποτέλεσμα των Κιμμερίων και του Γέρακα, δίνοντάς του και την νίκη στο Δήμο Ξάνθης»!

Χυδαίοι αντιδημοκράτες στο κόμμα Βαρουφάκη…

Διαβάζουμε στο “Πρώτο Θέμα”!

Η Πάολα Ρεβενιώτη έκανε την ανάρτηση λίγο πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητά της με το MέΡΑ25:

«Σε μια χυδαίου περιεχομένου ανάρτηση κατά όσων επιλέγουν να ψηφίσουν Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε η τρανσέξουαλ Πάολα Ρεβενιώτη που θα είναι υποψήφια με το

MέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη! Λίγες ώρες πριν ανακοινώσει μέσω Twitter, ότι είναι σε συζητήσεις με κάποιο κόμμα για να είναι υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και τρεις ημέρες πριν να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά της, η Πάολα (ή Παύλος Ρεβενιώτης όπως είναι το πραγματικό της όνομα το οποίο αναγράφεται και στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθήνας) έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

“Ούτε με βιάγκρα να μην σας κάνει κούκου και στις γυναίκες να σας αραχνιάσει όσο για τους gay να πάθετε αιμορροΐδες, όσοι ψηφίσετε Μητσοτάκη”»!

Κωνσταντοπούλου εναντίον Βαρουφάκη…

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας έτρεμε στην κυριολεξία και προκειμένου να απαλλαγεί από την ενοχλητική παρουσία της, προκαλώντας στον ίδιο χρόνο εκλογές κατ΄ εντολή του “διεθνή παράγοντα”, είπε τα παρακάτω όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει του κόμμα MέΡΑ25:

«Το συγκεκριμένο κόμμα είναι αχταρμάς. Είναι ένα “Ποτάμι” στη χειρότερη μορφή του. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Ο επικεφαλής είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και έχει μερικούς πρωτοκλασάτους που είναι κατά. Πραγματικά δεν έχει γραμμή σε σχέση με κορυφαία ζητήματα. Γιατί όταν σε κορυφαίο ζήτημα όπως είναι η Συμφωνία των Πρεσπών που είσαι υπέρ, εμείς είμαστε κατά, δέχονται να μπαίνουν υποψήφιοι στην πρώτη γραμμή ενώ έχουν άλλη άποψη, καταλαβαίνουμε ότι το κίνητρο δεν είναι ούτε πολιτικό, ούτε αξιακό, είναι άλλου επιπέδου»!

Υπέρ του ESM και του ΔΝΤ ο Γιάννης Βαρουφάκης…  


Δείτε παρακάτω και την επιστολή του Γιάννη Βαρουφάκη, ως Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών, στις 10 Ιουλίου 2015, προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και στην οποία επιστολή λέγει:

«Σας γνωρίζω ότι αδυνατώ να παραβρεθώ στην σημερινή ονομαστική ψηφοφορία. Επιθυμώ διά της παρούσης να δηλώσω ότι, αν ήμουν σε θέση να ψηφίσω στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών “για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)” θα ψήφιζα ΝΑΙ»!

Την επιστολή βρήκαμε στο σάιτ του ερευνητή δημοσιογράφου Γιάννη Κουντούρη (Greek News On Demand)!

Είπατε κάτι για τον “επαναστάτη” εκ του ασφαλούς, Γιάννη Βαρουφάκη;

Θα επιτρέψει ο ελληνικός λαός την είσοδο στη Βουλή, του ιδίου και άλλων 10-15 Βουλευτών αυτού του κόμματος “αχταρμάς”;

Η απόφαση είναι στα χέρια του λαού μας, που δεν πρέπει να την πατήσει με τους νέους μας σωτήρες…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου