Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Ο ΟΗΕ θέλει να επιβάλλει στην Εκκλησία να υποχωρήσει στα αιτήματα των ομοφυλόφιλων.


Γράφει ο Θάνος

Η είδηση:

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στις 21 Ιουνίου του 2023 εξέτασε συγκεκριμένη αναφορά που υποστηρίζει ότι η θρησκευτική ελευθερία και η άσκηση της θρησκευτικής πίστης είναι συχνά παράγοντες υπαίτιοι για την άσκηση βίας και διακρίσεων σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. 

Στόχος είναι, όπως αναφέρεται, οι ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες να έχουν «ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση στην πίστη».

Στο πλαίσιο αυτό, “καλές πρακτικές” θεωρούνται “η αποτελεσματική συμμετοχή στη θρησκευτική ζωή ατόμων με ποικίλες ταυτότητες φύλου” (“ensure effective participation of people with diverse gender identities […] in religious […]life”). 

Με άλλα λόγια, εάν επιβληθεί το πλαίσιο αυτό, θα γίνει υποχρεωτική η αναγνώριση θρησκευτικού γάμου ομοφυλοφίλων ή η συμμετοχή ομοφυλοφίλων ή τρανς σε λειτουργικές εκκλησιαστικές πράξεις.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Καταρχήν η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν ασχολείται με το τι κάνουν οι διάφορες θρησκείες και με το πώς αντιμετωπίζουν την ομοφυλοφιλία...

Στην Εκκλησία του Χριστού τα πράγματα είναι ξεκάθαρα...

Η Εκκλησία μας δέχεται όλους τους αμαρτωλούς ανθρώπους στην αγκαλιά της και προσπαθεί να τους φέρει στον δρόμο της σωτηρίας, όπως την δίδαξε ο Χριστός μας και όπως μας την παρέδωσαν οι Αγίοι, οι Πατέρες και οι Μάρτυρες της Πίστης μας.

Η ομοφυλοφιλία είναι μια από τις μεγαλύτερες και πλέον ψυχοκτόνες αμαρτίες του ανθρώπου, καθώς αποτελεί παραφύσιν σαρκικό πάθος που αλλοιώνει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του ανθρώπου. Αυτό το έχουν πει Απόστολοι, μεγάλοι Πατέρες και Αγιοι της Εκκλησίας μας καθώς και σύγχρονοι Αγιοί μας όπως ο Παίσιος, ο Πορφύριος κ.α.

Πολύ συχνά η ομοφυλοφιλία οδηγεί τον άνθρωπο σε αλαζονεία και εγωϊσμό σε τέτοιο βαθμό που να αρνείται να δει την αμαρτωλότητά του στο θέμα αυτό... Κοινώς τυφλώνει την συνείδησή του. Η Νέα Τάξη μάλιστα με την σατανική πολιτική ορθότητά της έχει καταφέρει να συσκοτίσει σε τέτοιο βαθμό τους ομοφυλόφιλους που να θεωρούν την τρομερή διαστροφή τους απλά σαν μια διαφορετικότητα...

Η Εκκλησία μας ποτέ δεν θα ευλογήσει "γάμους" ομοφύλων ατόμων και ποτέ δεν θα δεχθεί να υιοθετήσουν φυσικά, παιδιά...

Παρόλα αυτά όπως συμβαίνει σε όλους τους αμαρτωλούς ανθρώπους μπορεί να δεχθεί ομοφυλόφιλους σαν αναδόχους, σαν κουμπάρους και γενικώς σαν εκκλησιαζομένους ανθρώπους. Επίσης μπορεί να δεχθεί να βαπτίσουν τα τυχόν παιδιά τους ακόμα κι αν αυτά είναι κάποιας άλλης μητέρας (είναι βέβαια υποχρεωμένοι οι Ιερείς μας να ζητήσουν για την βάπτιση την συγκατάθεση της φυσικής βιολογικής μητέρας του παιδιού).

Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την Θεία Κοινωνία αν και κανείς Ιερέας δεν ρωτά τους ανθρώπους που μεταλαμβάνουν Σώμα και Αίμα Κυρίου αν έχουν κάποια αμαρτία να τους βαραίνει...

Οι ανεξομολόγητες αμαρτίες δυστυχώς καίνε τον μεταλαμβάνοντα και φυσικά και τον ομοφυλόφιλο...

Ετσι ο πνευματικός θα κρίνει αν ένας ομοφυλόφιλος είναι σε θέση να κοινωνήσει τα Αχραντα Μυστήρια αν φυσικά βρίσκεται στον δρόμο της μετανοίας από το μεγάλο αυτό αμάρτημα...

Αδερφοί μου όπως αντιλαμβάνεστε ο νεοταξικός ΟΗΕ θα προσπαθήσει μελλοντικά να επιβάλλει την ανομία στην Εκκλησία μας και μάλιστα όπως είναι βέβαιο μέσω του ίδιου του ξεπουλημένου κράτους. Μένει στα χέρια της διοίκησης της Εκκλησίας μας να αρνηθεί όλα αυτά τα σατανικά σχέδια και να μην δεχθεί εκπτώσεις σε όσα είπαν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας.

(Επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας για περισσότερες αναρτήσεις https://koukfamily.blogspot.com/)

«Πᾶνος» 

8 σχόλια:

  1. Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Σέβομαι τη σχέση μεταξύ ομοφυλόφιλων!
    ο Θεός μας δέχεται όλους ό,τι και να έχουμε πράξει, όποια αμαρτία… Ένα παιδί έχει δικαίωμα να έχει πατέρα ή μητέρα και να επιλέξει στη ζωή του, αν θέλει να γίνει ομοφυλόφιλος ή αν θέλει οτιδήποτε άλλο. ΦΡΙΚΗ-ΦΡΙΚΗ-ΦΡΙΚΗ
    Καθαιρέθηκε; ΟΧΙ!
    Οπότε η διοίκηση της Εκκλησίας μας ήδη τα έχει δεχτεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΟΡΝΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ. ΑΝΤΡΟ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΨΥΧΩΝ ...
    KAI H EKKΛΗΣΙΑ ΜΑΣ.....Αυτό δε τo σιγάν ομολογούντος εστί και Άλαλα τα χείλη των ασεβών.
    Από τον Παρακλητικό Κανόνα

    Και....Qui tacet consentit.

    TO BATIKANO O MEΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ. ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΟΙ ΠΑΠΕΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ (DR.D.C.YERMAK).
    Οι Πάπες της Ρώμης ήταν πάντα δολοφόνοι και βιαστές αθώων παιδιών και στενοί συνεργάτες των σκοτεινών δυνάμεων.

    Βατικανό, η προφυλακή του ιμπεριαλισμού και της αποικιοκρατίας και Η σημερινή συνεργασία του με τον παγκόσμιο σιωνισμό τη μασονία τη C.I.A. και τους πολεμοκάπηλους της Δύση

    ΒΑΤΙΚΑΝΟ… Η ΠΟΡΝΗ ΒΑΒΥΛΩΝ… ΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ… ΟΙ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΟΤΕΣ ΠΑΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΙ…

    ΩΣ ΠΟΤΕ;;;

    Δυστυχώς, στο θέατρο του Πάπα συμμετέχει και ο δικός μας οικουμενιστής πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι ηγέτες μας πολιτικάντηδες της νέας αταξίας πραγμάτων της πρωκτικής αποχέτευσης, που μας έχει βρωμίσει!

    Έχουν οικολογικές ανησυχίες οι άνθρωποι!!! και όταν καταστρέφεται το σύμπαν και σφάζουν σαν κοτόπουλα τους ανθρώπους οι ισλαμισταί και βομβαρδίζουν οι συνέταιροί τους παιδιά και αμάχους σιωπούν!!!

    Τί να πουν; Αφού και αυτοί στελέχη της παγκοσμιοποίησης είναι; Θέλουν να δημιουργήσουν μια παγκόσμια θρησκεία, την πανθρησκεία και να βάλουν ως αρχηγό το θηρίο της Αποκαλύψεως, τον Αντίχριστο και οι δήθεν θρησκευτικοί ηγέτες αλλά και οι αντίχριστοι νεοταξίτες πολιτικοί μας, που ανεχόμαστε μέχρι το κακό βρει και την ίδια οικογένεια μας μαζί με τα παιδιά μας.... ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΠΡΟΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .... S.O.S.TE TA ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ... ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΕΣ, ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΡΑΖΟΥΜΕ ΑΜΕΡΙΜΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΝΩΜΑΛΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ...Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑ-ΒΙΑΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΣΥΛΟ !!!!
    Απόσπασμα.

    Τούτοι ως Ύες βορβόρω ήδονται μάλλον ή καθαρώ ύδατι.
    Τα γουρούνια ευχαριστιούνται περισσότερο στον βούρκο, παρά στο καθαρό νερό.
    ΕΣΕΙΣ;;;;;
    Τ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να κάνω μία διόρθωση στο άρθρο του Αδερφού μας Θάνου.

    Εκεί που γράφει ο Θάνος:
    Παρόλα αυτά όπως συμβαίνει σε όλους τους αμαρτωλούς ανθρώπους μπορεί να δεχθεί ομοφυλόφιλους σαν αναδόχους, σαν κουμπάρους και γενικώς σαν εκκλησιαζομένους ανθρώπους.

    Ο ομοφυλόφιλος δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανάδοχος.

    Όπως δυστυχώς ήρθαν εκείνα τα δύο τα εκτρώματα από την Αμερική με τις ευλογίες του αιρετικού ελπιδοφόρου και βάφτισαν παιδί, αν θυμάμαι καλά σε Ιερό Ναό των Αθηνών.

    Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τα πράγματα.

    Ο Ανάδοχος είναι «εγγυητής εις Χριστόν».

    Εως τον 4ο αι., ο Ανάδοχος ήταν τού ιδίου φύλου με τον αναδεκτό, όμως μετά την σταδιακή επικράτηση τού νηπιοβαπτισμού, αυτό έπαψε να έχει σημασία. (Και ποιος ο λόγος να μην ήτανε ο Ανάδοχος αντίθετο φύλο με τον αναδεκτό;)

    Η Εκκλησία απαγόρευσε την τέλεση γάμων μεταξύ αναδόχου και αναδεκτού, όπως και μεταξύ των μελών των δύο οικογενειών, καθώς η πνευματική συγγένεια αποτελεί κώλυμα ασυμβίβαστο με οποιαδήποτε σαρκική σχέση (ΝΓ΄ κανών εν Τρούλω Συνόδου).

    Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης αναφέρει:
    «Ότι αν οι Ανάδοχοι ήξεραν το τι λένε, τι υπόσχονται κατά τις κατηχήσεις και το βάπτισμα και τι μεγάλη ευθύνη αναλαμβάνουν, δεν θα ήθελαν να βαπτίσουν, ούτε και αν με θερμά παρακάλια τους παρότρυναν».

    Η Ἐκκλησία στὸν Ανάδοχο ἀνέθεσε καὶ ἐμπιστεύθηκε τὸ δικό της καθῆκον καὶ ἔργο ἀπὸ τῆς ἐπικρατήσεως τοῦ νηπιοβαπτισμοῦ. Θεώρησε τὸν Ανάδοχο ἐκπρόσωπο, ἐντολοδόχο, πληρεξούσιο, τοῦ ποιμένος (ἐπισκόπου ἢ πρεσβυτέρου) στὸ δύσκολο ἔργο τῆς κατηχήσεως καὶ τῆς κατὰ Χριστὸν ὀρθοπραξίας.
    Γι’ αὐτὸ στὴν εὐχὴ τῆς τριχοκουρίας, κατὰ τὴν τελετὴ τῆς βαπτίσεως, ἡ ἐκκλησία εὔχεται « …τὸν προσελθόντα δοῦλον σου…εὐλόγησον ἅμα τῷ αὐτοῦ ἀναδόχω καὶ δὸς αὐτοὶς πάντα μελετᾶν ἐν τῷ νόμῳ σου καὶ τὰ εὐάρεστα σοὶ πράττειν…».

    Ὁ τίτλος ποὺ προσδίδεται στὸν Ανάδοχο, «πνευματικὸς πατὴρ » τοῦ ἀναδεκτοῦ του, εἶναι καὶ αὐτὸς δηλωτικὸς ὅτι ὁ Ανάδοχος ἐκτελεῖ κατ’ ἀνάθεση ἔργο ποὺ ἀνήκει στὸν Ιερέα.
    Διότι πνευματικὸς πατὴρ ὀνομάζεται ὁ ἔχων τὸ ἱερατικὸ ἀξίωμα καὶ ὁ ὁποῖος διὰ τῶν μυστηρίων καὶ τῆς κατηχήσεως δημιουργεῖ πνευματικὰ παιδιά.

    Είναι σοβαρή υπόθεση το να γίνει κανείς Ανάδοχος, γι’ αυτό και δεν μπορούν ν’ αναλάβουν το ρόλο αυτό μη Χριστιανοί, άθεοι και άπιστοι, αλλόθρησκοι, αιρετικοί, σχισματικοί και αφορισμένοι, όσοι έχουν πέσει σε ηθικά παραπτώματα, ακόμα και αυτοί που έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο δεν μπορούν να γίνουν ανάδοχοι, γιατί δεν μπορεί να δέχεσαι το ένα Μυστήριο και να απορρίπτεις το άλλο (δηλαδή του γάμου).

    Και θα κλείσω με αυτό:

    Ο Ανάδοχος θα πρέπει με ακρίβεια και ενσυνείδητα να απαντά, σε ό,τι ερωτά ο Ιερέας.

    Ο υποψήφιος και ο Ανάδοχος στρέφονται προς τη Δύση, επειδή η Δύση είναι η χώρα του ορατού σκότους, ο δε διάβολος είναι ο ίδιος το σκοτάδι και στο σκοτάδι έχει το βασίλειό του.
    Γι’ αυτό λέει ο Άγιος Κύριλλος στους φωτιζόμενους: «Γυρίζοντας συμβολικά προς τη Δύση, αποτάσσεσθε αυτόν τον σκοτεινό και ζοφερό άρχοντα».

    Ο υποψήφιος, ή ο Ανάδοχος εκ μέρους του, ερωτάται τρεις φορές αν απαρνείται τον σατανά, αν ξεκόβει κάθε σχέση με τον διάβολο (αυτό σημαίνει το αποτάσση – αποτάσσομαι).

    Ο Ιερέας: «Αποτάσση τω σατανά; και πάσι τοίς έργοις αυτού; και πάση τη λατρεία αυτού; και πάσι τοις αγγέλοις αυτού; και πάση τη πομπή αυτού;»

    Ο ανάδοχος: «Αποτάσσομαι».

    Μπορεί κάποιος να αποτάσσεται τον σατανά και αυτός να κατοικεί μέσα του;

    Και όσο αν μπορούν οι ομοφυλόφιλοι να γίνουν και κουμπάροι;

    Θα το πω επιγραμματικά για να μην μακρηγορήσω πάλι:

    Επίσης οι τελέσαντες μόνον πολιτικό γάμο, δεν μπορούν να γίνουν ανάδοχοι σε Μυστήριο βαπτίσεως ή κουμπάροι σε γάμο.
    Και το πιο βαρύ είναι, ότι δεν θάπτονται με θρησκευτική κηδεία, εφόσον δεν μετανόησαν για την πράξη τους αυτή.

    Βλέπουμε τι ισχύει στον πολιτικό γάμο, αναρωτηθείτε τι θα ισχύει για τους ομοφυλόφιλους, που έπεσε φωτιά και θειάφι.









    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 100% σωστός Χρήστο.
      Δυστυχώς οι λυκοποιμένες οδηγούν το ποίμνιο σε βόθρο.
      Επιβεβαιώνεται και ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος που είχε πει προ πολλών ετών ότι οι πιστοί να μην περιμένουν τίποτα από τους επισκόπους τους και να φροντίσουν μόνοι τους για τη σωτηρία τους!

      Διαγραφή
  4. Αγαπητε μου φιλε Χρηστο. Σε ολα συμφωνω. Οτι το λειτουργημα του αναδοχου ειναι πολυ σπουδαιο και με μεγαλες ευθυνες απεναντι στο βαπτισμενο παιδι αλλα και στον Κυριο.
    Φυσικα και στα υπολοιπα που αναφερεις συμφωνω εκτος απο ενα. Ο ομοφυλοφιλος, ο ναρκωμανης, ο οποιοσδηποτε αμαρτωλος Ορθοδοξος Χριστιανος μπορει να γινει αναδοχος.
    Αναδοχος ΔΕΝ μπορει να γινει ο αιρετικος, ο αλλοθρησκος, ο αθεος και ο αρνητης βαπτισμενος Ορθοδοξος....
    Δηλαδη αυτος που εχει τελεσει πολιτικο γαμο, Αυτος που εχει δηλωσει οτι θα αποτεφρωθει μετα θανατον. Αυτος που γενικως εχει τελεση καποια ενεργεια που υποδηλωνει την αρνηση του προς τον Χριστο και την Εκκλησια...
    Θα ηταν εντελως παραλογο η Εκκλησια μας να απαιτουσε ο αναδοχος να ειναι αναμαρτητος.... Εφοσον τετοιοι Χριστιανοι απλα δεν υπαρχουν...
    Ετσι δεχεται σαν αναδοχο καθε αμαρτωλο με μια προυποθεση. Να ειναι βαπτισμενος Χριστιανος Ορθοδοξος και να μην εχει αρνηθει την πιστη μας με συγκεκριμενες ενεργειες.
    Τωρα φυσικα το ιδανικο θα ηταν ο αναδοχος να ειναι εξομολογημενος και κοινωνημενος, αλλα για την Εκκλησια μας αρκει να ειναι απλα εν μετανοια, οπως ειμαστε ολοι μας...
    Γι αυτο λοιπον και η Εκκλησια μας εχει θεσει συγκεκριμενες απαιτησεις για να γινει καποιος αναδοχος...
    Η συμμετοχη στα μυστηρια ισχυει για ολους τους βαπτισμενους Χριστιανους Ορθοδοξους, συμφωνα με την Γενικη Ιερωσυνη που εχουμε ολοι μας απο το βαπτισμα μας. Αλλωστε μην ξεχναμε οτι ακομα κι ο δολοφονος Ιερεας μπορει να τελει Θεια Λειτουργια και να μεταλαμβανει των Αχραντων Μυστηριων.
    Οπως ξερουμε κι απο τους Γεροντες μας η ανεξομολογητη αμαρτια τον ακολουθει σε ολη την ζωη του εκτος απο τις ωρες που λειτουργει ή τελει Ιερα Μυστηρια. Και φυσικα οσο αμαρτωλος κι αν ειναι ο Ιερεας αυτο δεν εμποδιζει τα Ιερα Μυστηρια που τελει να ειναι εγκυρα για την Εκκλησια και τον Χριστο μας.
    Αυτα προς διευκρινηση του τι ακριβως εννοω....

    Υγ. Εννοειται πως εγκυροτατα ειναι και τα μυστηρια που τελει ο ομοφυλοφιλος Ιερεας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΜΕ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ.
    ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ, Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΤΑΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΩΝ-ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και μια συμπληρωση επι του θεματος που ειπε ο αγαπητος φιλος Χρηστος για την βαπτιση του παιδιου δυο ομοφυλοφιλων που εγινε προ μηνων στην Αθηνα....
    Ο επιχωριος Μητροπολιτης διαμαρτυρηθηκε οχι για την βαπτιση συτη καθεαυτη, που αν δεν κανω λαθος τελεσε ο οικουμενιστης Αρχιεπ.Αμερικης Ελπιδοφορος, αλλα διοτι δεν τον ειχαν ενημερωσει οτι θα ηταν ενα παιδι του οποιου απουσιαζε η βιολογικη μητερα και δεν τον ειχαν ενημερωσει για την υπαρξη δυο ανδρων... ως γονεων.
    Φυσικα στην συνεχεια αποδειχθηκε οτι υπηρχε προβλημα και με τους αναδοχους, οι οποιοι ηταν δυο κι ο ενας εξ αυτων αιρετικος....κι οχι Ορθοδοξος...
    Κατα τα λοιπα ολα τα παιδακια εχουν δικαιωμα να βαπτιστουν και η Εκκλησια δεν αρνειται και σωστα να βαπτισει ακομα και παιδια αλλοθρησκων αν οι γονεις το επιθυμουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή