Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΠΟΠΣΜ και Παμμακεδονικες Ενωσεις «στριμωχνουν» τον Μητσοτακη


Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και την εμφανή διάθεση της κυβέρνησης να σεβαστεί την συμφωνία της ντροπής, η ΠΟΠΣΜ και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις συνεχίζουν τον αγώνα για δικαίωση του Μακεδονικού Ελληνισμού επιδιώκοντας την ακύρωση της «συμφωνίας» των Πρεσπών. 

Το κλίμα είναι ήδη βεβαρημένο καθώς οι τραγικές επιλογές της ΝΔ να τοποθετήσει σε ορισμένες θέσεις κλειδιά της κυβέρνησης (υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς) ανθρώπους που τάσσονται ανοικτά υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και άλλους που αποδέχονται την ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας εντός Ελλάδος δε μένουν πολλά περιθώρια για αδράνεια.

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 (μόλις 3 ημέρες πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, στην οποία αναμένεται να επαναλάβει την άποψη ότι η συμφωνία ΔΕΝ ακυρώνεται) οι Παμμακεδονικές Ενώσεις διοργανώνουν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Θεσσαλονίκη) με θέμα τις ΑΙΤΙΕΣ για τις οποίες είναι ΑΚΥΡΗ η εν λόγω συμφωνία. 

Ομιλητές είναι ο πασίγνωστος συνταγματολόγος Κασσιμάτης Γεώργιος, ο εξαίρετος διεθνολόγος Καρακωστάνογλου Βενιαμίν και ο πολυγραφότατος συγγραφέας-ερευνητής Ρωμανός Γεώργιος.

Είναι βέβαιο ότι τα πρακτικά αυτής της επιστημονικής ημερίδας θα είναι κόλαφος για το μέλλον της συμφωνίας και η παράδοσή τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα τον «στριμώξει» ιδιαίτερα.

Έχοντας στα χέρια του επιστημονικά δεδομένα, τα οποία θα αποτελέσουν ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ για την ακύρωση της συμφωνίας είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον πρέπει να τα λάβει σοβαρά υπόψη και φυσικά ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ τα περί μη ακύρωσης της συμφωνίας. 

Κι επειδή αυτοί που συμβουλεύουν ως τώρα τον πρωθυπουργό και του λένε ότι η συμφωνία ΔΕΝ ακυρώνεται ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ με τα επιστημονικά δεδομένα της ημερίδας, καλό θα ήταν να σκεφτεί την αντικατάστασή τους. 

Πιστεύω ότι οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην ημερίδα δε θα είχαν αντίρρηση να τον καθοδηγήσουν σε αυτό που επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού…στην ακύρωση της συμφωνίας της ντροπής και στην αποκατάσταση της εθνικής υπερηφάνειας!
———————–
(*) (Κάποιοι ἀπό τις Μακεδονικες Ενώσεις εἶναι μασόνοι. Και ἴσως να συνεργάζονται ἀπό μέσα γι᾽αυτούς, ἄς προσέχουμε)

Πηγή:http://www.augoustinos-kantiotis.gr/
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου