Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019

Επιστολή προς Εφημ. Συντακτών για δημοσίευμά της με τίτλο: "Και δεύτερη διάψευση για υποστηρικτή του Μόρφου" του Δημήτρη Αγγελίδη, με ημερομηνία 27.08.2019.ΠΡΟΣ: Εφημερίδα Συντακτών

ΘΕΜΑ: Δημοσίευμά σας με τίτλο: "Και δεύτερη διάψευση για υποστηρικτή του Μόρφου" του Δημήτρη Αγγελίδη, με ημερομηνία 27.08.2019.


ΚΟΙΝ:

1. Ι. Μ. Μόρφου
2. Εφημερίδες Ελλάδος και Κύπρου
3. Εκκλησιαστικές Ιστοσελίδες
4. Ιστολόγια

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2019

Εκ μέρους της ομάδας σύνταξης της Ανοικτής επιστολής επιστημόνων και άλλων προσωπικοτήτων υπέρ Νεοφύτου Μόρφου, επιθυμούμε να σας ανακοινώσουμε τα ακόλουθα:

Το δημοσίευμά σας της 27.08.2019 βασίζεται στην πρώτη έκδοση της ανοικτής επιστολής (με ημερομηνία αρχικής δημοσίευσης 19.08.2019) και του αντίστοιχου πίνακα 38 υπογραφών. Όμως είχε ήδη αναρτηθεί νέα έκδοση της ανοικτής επιστολής -από την 23η Αυγούστου 2019- ενημερωμένη με νέες υπογραφές (71 συνολικά) και διορθωμένη από κάποια παροράματα, ενώ σήμερα η επιστολή φέρει 80 υπογραφές (συνημμένη).

Ο «Βιολόγος» στον οποίο αναφέρεται το δημοσίευμά σας είναι υπαρκτό πρόσωπο που έχει υπογράψει εγγράφως και οικειοθελώς. Πρόκειται για τον Δρ. Ντούλη Ανδρέα, Ερευνητή Α' στο Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας Ηρακλείου Κρήτης. Όντως, εκ παραδρομής, του είχε αρχικά αποδοθεί η επαγγελματική ιδιότητα του “Καθηγητή Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης”. 

Ορθά επισημαίνεται αυτό από τον Πρόεδρο του παραπάνω Τμήματος, ο οποίος αναφέρει: "Ελπίζω να έγινε εκ παραδρομής και να διορθωθεί από τους συντάκτες του κειμένου". Ενημερώνουμε ότι αυτή η διόρθωση έχει ήδη πραγματοποιηθεί στην έκδοση της 23.08.2019. Πιστεύουμε ότι καλό θα ήταν να ελέγχεται η πηγή προτού δημοσιευτεί κάτι γι’ αυτήν.

Όσον αφορά στην 'πρώτη διάψευση', ουσιαστικά πρόκειται περί συνωνυμίας και έχει ήδη διορθωθεί και αυτή ως εξής στην έκδοση της 23.08.2019:
Καψοκαβάδης Αλέξανδρος, Ζωγράφος, Καθηγητής Καλών Τεχνών και Ιστορίας, τ. συνεργάτης Πολυτεχνείου Κρήτης. 

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ι. Μ. Μόρφου που φιλοξενεί την επιστολή (http://www.immorfou.org.cy/newsvarious-articles/1897-omolm18819.html) και αλλού, υπάρχει ειδική υποσημείωση. Ζητάμε συγγνώμη από τον Δρ Εθνομουσικολογίας Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και από το αναγνωστικό κοινό. Ουσιαστικά λοιπόν δεν υφίσταται καμμία ‘διάψευση’ υπογραφής.

Για να μην δίδεται η εντύπωση της προσπάθειας δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων στο αναγνωστικό σας κοινό, αλλά και στο πλαίσιο της οφειλόμενης αντικειμενικότητας, παρακαλούμε να δημοσιεύσετε, σύμφωνα με την ισχύουσα δημοσιογραφική δεοντολογία, την παρούσα ανακοίνωσή μας αυτούσια, σε εμφανές μέρος.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα σύνταξης της επιστολής επιστημόνων και άλλων προσωπικοτήτων υπέρ Νεοφύτου Μόρφου και όχι "οπαδών" όπως εσφαλμένα και υποτιμητικά μας αναγράφετε.

(Διαβάστε την σχετική επιστολή υποστήριξης προς τον Σεβασμιώτατο Μόρφου ΕΔΩ)

Πηγή:  http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου