Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

Η Αγία Σοφία της Κλεισούρας ψάλλει την Παναγία! (Ηχητικό ντοκουμέντο)Με την ευκαιρία της σημερινής μεγάλης εορτής της Υπεραγίας Θεοτόκου, δημοσιεύουμε ένα πολύτιμο ηχητικό ντοκουμέντο. 

Η προσφάτως αγιοκαταταχθείσα Αγία Σοφία της Κλεισούρας είχε μια ιδιαίτερη σχέση με την μητέρα του Κυρίου. Η Παναγία ερχόταν συχνά στο εγκαταλελειμμένο μοναστήρι και συνομιλούσε με την ρακένδυτη ασκήτρια! Η Αγία Σοφία αγαπούσε πολύ την Παναγία.


Σε ένα από τα σπάνια ηχητικά αρχεία που διασώζει ο ιερομόναχος της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Εορδαίας, Γέροντας Μάξιμος Καραβάς ―και στα οποία συνομιλεί με την Αγία―, μετά από παρότρυνση των επισκεπτών της, η Αγία Σοφία λέει ένα ψαλτοτράγουδο για την Παναγία!


Το ότι η φωνή που ακούγεται είναι πράγματι η φωνή της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας το βεβαιώνει μια πνευματική της θυγατέρα: Η 92χρονη γερόντισσα  Κυριακή Κιοσκερίδου, η οποία κατέχει την μανδήλα της Αγίας που ευωδιάζει και θαυματουργεί! Η κυρία Κυριακή διαμένει στην Πτολεμαΐδα.


Ακολουθούν τα δύο βίντεο:

Α. Το βίντεο στο οποίο η Αγία Σοφία ψάλλει την Παναγία:και Β. Το βίντεο στο οποίο η γερόντισσα Κυριακή Κιοσκερίδου επιβεβαιώνει την γνησιότητα της φωνής της Αγίας Σοφίας:Πανελλαδική αποκλειστικότητα: «Εκκλησιαστικά Νέα Πτολεμαΐδας» http://emmadimitris.blogspot.com/

_______________________________________

Σχόλιο Πᾶνος: Εὐχαριστοῦμε πολὺ τὸν κ. Βασίλη Κερμενιώτη ποὺ εἶχε τὴν καλωσύνη νὰ μᾶς στείλη τὰ δύο αὐτὰ βίντεο.
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου