Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. διατηρεί τα Θρησκευτικά Φίλη - Γαβρόγλου στα Δημοτικά Σχολεία


Εγκύκλιο με θέμα «Οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης για τα μαθήματα των Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό σχολείο» απέστειλε προς τα Δημοτικά Σχολεία η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.  

Στην εγκύκλιο, για τα Θρησκευτικά ορίζεται ότι "Για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολείο για το έτος 2019-2020, ισχύουν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας, όπως έχουν οριστεί για το σχολικό έτος 2017-2018, σύμφωνα με το Φ.20/159400/174934/Δ1/18-10-2017 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. («Διδακτέα ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων των Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο, για το σχολικό έτος 2017-18»)".

Ουσιαστικά πρόκειται για απόφαση συνέχισης εφαρμογής των Προγραμμάτων Σπουδών και των Φακέλων Μαθήματος της Υ.Α. Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά!

Οι αρχικές υποσχέσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και συμμόρφωση με τις συνταγματικές επιταγές  διαψεύδονται άμεσα με την παρούσα απόφαση της Υφυπουργού. Η προχθεσινή άλλωστε άρνηση της Υπουργού να δηλώσει ο,τιδήποτε για το μάθημα των Θρησκευτικών δείχνει την απροθυμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις υποσχέσεις της. 

Σίγουρα καταλυτικό ρόλο παίζει ήδη η εργασία που κάνουν τα στελέχη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ που διατήρησε η κυβέρνηση σε νευραλγικές κυβερνητικές θέσεις που σχετίζονται με το μάθημα.

Θα επανέλθουμε...


 Θρησκευτικά, Ακτίνες

Πηγή:  https://www.tideon.org/
«Πᾶνος»

2 σχόλια:

  1. Αλημονο σ αυτους που πιστεψαν οτι η ν δ εινε κατι αλο απο ατους που εφυγαν απο την εξωσια γιαυτο και πηραν μονο το 22% απο των ψήφων του λαου και μπωρουν να κανουν οτι θελουν νομηζωντας οτι εχουν το λαο με το μερουςτους αναθεμα του εκλογηκου νομου και τις δημοκρατιαςμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν σίγουρο. Ας πρόσεχαν όσοι τους ψήφισαν ελπίζοντας για κάτι διαφορετικό. Όταν κάποιοι τα λέγαμε ήμασταν σαν γραφικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή