Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

Τελεσίγραφο Τζόνσον σε Τουσκ: Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες


Τελεσίγραφο στην ΕΕ έδωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson κατά στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk στη Σύνοδο των G7 στη Γαλλία.

Όπως του είπε «η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».
Ο Johnson υπογράμμισε στον Tusk ότι εξακολουθεί να προτιμά την επίτευξη συμφωνίας με την ΕΕ και επανέλαβε ότι είναι πρόθυμος να συνομιλήσει με τους ηγέτες της ΕΕ.
Οι δύο άνδρες, που είχαν λεκτικές κόντρες πριν από τη σημερινή (25/8) τους συνάντηση θα συναντηθούν εκ νέου τον επόμενο μήνα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ως προς τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, ο Johnson χαρακτήρισε δύσκολο να ικανοποιηθεί η επιθυμία των ΗΠΑ για μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία μέσα σε έναν χρόνο μετά το Brexit.

Στην πρώτη του συνάντηση με τον Donald Trump ως πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Johnson συζήτησε μτ ον Trump για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, ανάμεσά τους και για το εμπόριο.

Σε συνεντεύξεις του στα βρετανικά τηλεοπτικά μέσα στη συνέχεια, ο Johnson είπε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να συνάψουν συμφωνία μέσα σε έναν χρόνο μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

«Σε πολλά χρόνια θα ήταν υπερβολή, αλλά το γίνουν όλα μέσα σε έναν χρόνο θα είναι δύσκολο», είπε ο Johnson στο BBC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πιθανότητες να συμφωνήσει η Βρετανία με την ΕΕ για το διαζύγιο βελτιώνονται, αλλά η κατάσταση είναι «επισφαλής».

Πηγή: https://www.epilekta.com/2019/08/31_25.html
«Πᾶνος»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου