Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Τα ΜΜΕ έχουν υποκαταστήσει τα τανκς


Η βίαιη κατοχή της Ελλάδας από τους Γερμανούς στην περίοδο 1941-44 άφησε πίσω της 700.000 νεκρούς, 1,5 εκ. άστεγους και μια ερειπωμένη χώρα. Οι Γερμανοί δολοφόνησαν αθώους στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στην Κοκκινιά και αλλού,ισοπέδωσαν και έκαψαν πάνω από 500 χωριά και πόλεις, φέρθηκαν με κτηνώδη τρόπο στην κατεχόμενη χώρα. 

Μισό αιώνα χρόνια αργότερα οι Γερμανοί ξανάρχονται. Αυτή τη φορά καταλαμβάνουν και πάλι την Ελλάδα όχι με πάντζερ, στούκας, Γκεστάπο, SS αλλά με ένα πονηρό και πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Με τον έλεγχο του νομίσματος που παρέδωσαν στα χέρια τους εγχώριοι εκπρόσωποί τους. 

Με το νόμισμα που ελέγχουν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εδρεύει στην Φραγκφούρτη, ελέγχουν τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες χρηματοδοτούν τα ΜΜΕ τα οποία πληρώνουν στρατιές αργυρώνητων δημοσιογράφων για να επιτελούν βελούδινα αλλά πιο αποτελεσματικά το έργο του στρατού κατοχής.

Ελέγχουν το μυαλό των πολιτών σπέρνοντας φόβο, λέγοντας ψέματα διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και μοιράζοντας κάλπικες ελπίδες. Αρωγοί στο σύστημα ελέγχου της πολιτικής βούλησης είναι στρατιές «Φαναριωτών» τραπεζιτών, αναλυτών, οικονομολόγων, οικονομολογ-ουντων και διάφορων τυχοδιωκτών προθύμων να εκπονήσουν «μελέτες”που να υποστηρίζουν οτι οι ”ανθρωποι περπατούν με τα χέρια και οχι με τα ποδια”.

Είναι τόσο τεράστιος ο βομβαρδισμός από τις στρεβλώσεις που σερβίρουν τα ΜΜΕ που κάτι μένει τελικά. «Πες ψέματα όλο και κάτι θα μείνει» έλεγε ο Γιόζεφ Γκέμπελς, γεννήτορας της φαιάς προπαγάνδας και πατέρας των σύγχρονων διαστρεβλωτών της αλήθειας. 

Και πίσω από τη νέα αυτή κατοχή γερμανική κατοχή στοιχίζονται οι Φαναριώτες, οι Ναιναίκοι, οι κακοί, οι φοβισμένοι και οι παραπλανημένοι. Ορισμένοι απ’ αυτούς συμμετέχουν στη νέα κατοχή εισπράττοντας αργύρια προδοσίας. Και άλλοι δε βλέπουν δεν ακούν, δεν διαβάζουν, παραμένουν συγχυσμένοι και ανέχονται την υποταγή γιατί φοβούνται τη σύγκρουση.

Το σύστημα αξιοποιεί και ένα άλλο σύγχρονο αποτελεσματικό κόλπο. Αφήνει ανενόχλητες, ή και ενθαρρύνει τις διαμαρτυρίες,τις απεργίες, τις κινητοποιήσεις ακόμα και τις ύβρεις. Αδιαφορεί για το ποντίκι που βρυχάται. Δεν τουφεκίζει τους εχθρούς. Απλώς τους φιμώνει ή τους λοιδορεί. Δεν βασανίζει τους διαμαρτυρόμενους. 

Απλώς τους αφήνει να εκτονωθούν, αφού κανένα πρόβατο δε γλίτωσε ποτέ βελάζοντας από τη σφαγή. Με τη βελούδινη αυτή μέθοδο αποφεύγονται τα κύματα μαζικής οργής και αποτρέπεται η λαϊκή συσπείρωση. Λειτουργεί ως βαλβίδα εκτόνωσης των αγανακτισμένων που χωρίς πυξίδα, στόχους και ηγεσία, πελαγοδρομούν.

Και στο τέλος πέφτουν κατάκοποι στην πολυθρόνα του αδιέξοδου της απελπισίας και της ήττας, όπου συνεχίζουν να ψεκάζονται από τα κατοχικά ΜΜΕ. 

Παράλληλα, το σύστημα προωθεί και διάφορους ακίνδυνους διαμαρτυρόμενους «σωτήρες» μέσα και έξω από τη Βουλή, που ισχυρίζονται ότι, ο καθένας τους είναι καλύτερος διαχειριστής από τους άλλους για να αντιμετωπίσει τους δεσμοφύλακες της ευρωφυλακής. 

Τέσσερα χρόνια, μεταξύ των ετών 1941-44, κράτησε η βίαιη κατοχή της χώρας από τους Γερμανούς.

 Δεκαπέντε χρόνια, από το 2002 μέχρι κρατάει τώρα η βελούδινη Γερμανική κατοχή. 

Χωρίς αμφιβολία, η τελευταία αποδεικνύεται πολύ πιο αποτελεσματική από την πρώτη.

Πηγή: https://odosdrachmis.gr/?p=29857
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου