Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Σαν σήμερα 24 Απριλίου 2004! Τιμή και δόξα στον αείμνηστο Πρόεδρο Τάσο Παπαδόπουλο! Τέτοιους ηγέτες χρειάζεται το έθνος μας!


Σαν σήμερα 24 Απριλίου 2004 οι Ελληνοκύπριοι είπαν «όχι» στο σχέδιο Ανάν

Σαν σήμερα, 24 Απριλίου 2004 οι Ελληνοκύπριοι είπαν ο συντριπτικό «ΟΧΙ» στο Σχέδιο Ανάν, που προτάθηκε απο τον τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για λύση του Κυπριακού.

Στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ταυτόχρονα στην ελεύθερη Κύπρο και στα Κατεχόμενα, οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το Σχέδιο με ποσοστό 75,83%. Στην κατεχόμενη πλευρά του νησιού, το «ΝΑΙ» συγκέντρωσε ποσοστό 64,9%.

Ο Κύπριος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της απόρριψης του Σχεδίου Ανάν στο δημοψήφισμα και την θέση του την διατύπωσε σε διάγγελμα του στις 7 Απριλίου 2004, όπου με δάκρυα στα μάτια ανέφερε:
«Λυπούμαι ειλικρινά, γιατί δεν μπορώ να αποδεχθώ και να υπογράψω το Σχέδιο Ανάν όπως, τελικά, διαμορφώθηκε. Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω ‘κοινότητα’ χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Δείτε το βίντεο με το ιστορικό διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου με το οποίο καλούσε τους Ελληνοκυπρίους να πουν «όχι» στο Σχέδιο Ανάν:



Πηγή: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου