Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Η σύγκρουση του Τράμπ με το Βερολίνο χρυσή ευκαιρία για να απαλλαγούμε από τη Γερμανική κατοχή


Είναι περισσότερο από σαφές ότι, ο Τράμπ, θεωρεί τη Γερμανία εχθρό της χώρας του και αυτό το έχει καταστήσεις γνωστό με δηλώσεις και πράξεις.Υπενθυμίζεται ότι,έχει τονίσει πως “η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και τα χρέη της να τα πληρώσει η Γερμανία”. 

Είναι επίσης γνωστή η υποστήριξη που παρέχει σε κυβερνήσεις που βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης με το Βερολίνο όπως αυτές της Ιταλίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχίας. 

Η ενεργός αντιπαλότητα του Ντόναλντ Τράμπ με τη Γερμανία, ανεξάρτητα με το τι σκέφτεται ο καθένας για τον ίδιο, αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από τις αλυσσίδες με τις οποίες την έχει δέσει η σύγχρονη Γερμανική κατοχή.

Όσο δυσάρεστο και αν ακούγεται, στην πράξη η συμμετοχή Αμερικάνικων οικονομικών συμφερόντων στις ελληνικές τράπεζες,στην ενέργεια και αλλού, μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος της χώρας μας.Βασικής σημασίας είναι να υπάρξη προσέγγιση των Ελληνικών κυβερνήσεων με το στενό περιβάλλον του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ όπου υπάρχουν και πολλοί Έλληνες ομογενείς ικανοί να αποτελέσουν έναν αποτελεσματικό δίαυλο επικοινωνίας. 

Είναι προφανές ότι, ο Αλέξης Τσίπρας, που έχει ανοήτως επιτεθεί προσωπικά στον Τράμπ πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, δεν είναι αρκούντως κατάλληλος για το σκοπό αυτό, παρ’ όλες τις ακραία φιλικές προς τις ΗΠΑ ενέργειες της κυβέρνησής του. Κοτζιά.

Παρόμοιες αμφιβολίες υπάρχουν και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από οικογενειακή παράδοση και όχι μόνο, είναι προσκολλημένος στο άρμα του Βερολίνου. 

Κατά συνέπεια, υπάρχει έδαφος για ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, με τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα έχει πρώτιστο στόχο και σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων της πατρίδας μας με κύριο μέσο την έξοδο από τη νέα Γερμανική κατοχή.

Πηγή:  https://odosdrachmis.gr/?p=21107
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου