Το βίντεο φέρει μαρτυρίες που ανοίγουν ένα παράθυρο στη Ρωσία της περιόδου της πανδημίας. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δηλώνει ότι δεν είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Ωστόσο, υπενθυμίζει στους περιφερειακούς ηγέτες του ότι έχουν το δικαίωμα να θεσπίσουν πρόσθετα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αξιοποιώντας έναν νόμο του 1998.
Έτσι, οι πολίτες 25 ρωσικών περιφερειών υπόκεινται σε υποχρεωτικό εμβολιασμό. Όχι μόνο οι "ευπαθείς" άνθρωποι, αλλά και εργαζόμενοι σε πολλαπλούς τομείς.
Συζητά επίσης για τα εμβόλια για παιδιά ηλικίας 2 ετών και κάτω, αφού αυτά αρρωσταίνουν συχνά και σοβαρά και αφού η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει ήδη αρχίσει να δραστηριοποιείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Στη συνέχεια προωθείται το Sputnik-V, το οποίο χρησιμοποιεί γενετικές τεχνολογίες. Ένα εμβόλιο ιϊκού φορέα στο οποίο ένας αδενοϊός μεταφέρει ένα ένθετο γενετικού κώδικα, όπως τα εμβόλια Mrna, δηλαδή οδηγίες για να "γίνουν τα κύτταρα εργοστάσια" παραγωγής της πρωτεΐνης ακίδας.
Ο A. Gintsburg, διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Gamaleya παρουσιάζει την ομοιότητα μεταξύ του Sputnik-V και της AstraZeneca, των οποίων οι τεχνολογικές πλατφόρμες είναι ουσιαστικά παρόμοιες.
Τόσο παρόμοιες που η Ρωσική Ομοσπονδία έχει κατηγορηθεί για βιομηχανική κατασκοπεία.
Ο εκπρόσωπος του Πούτιν D. Peskov αποκαλεί τους αντιεμβολιαστές "επικίνδυνους ανόητους".
Ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός για τον Πεσκόφ, αλλά όσοι δεν τον αποδέχονται πρέπει μόνο να σταματήσουν να εργάζονται ή να απολυθούν.
Το Roszdravnadzor αποφασίζει ακόμη και να καταγγείλει τους αντιεμβολιαστές στην Εισαγγελία.
«Το "Roszdravnadzor" είναι ο ρωσικός οργανισμός που ασχολείται με την εποπτεία και τον έλεγχο των ιατρικών προϊόντων, των φαρμάκων και των υπηρεσιών υγείας στη Ρωσία. Το πλήρες όνομα του οργανισμού είναι "Federal Service for Surveillance in Healthcare" (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας στην Υγεία), αλλά συνήθως αναφέρεται ως "Roszdravnadzor" για συντομία.»
Και όποιος επιθυμεί να αναφέρει τις ανεπιθύμητες παρενέργειες ή θανάτους από τον εμβολιασμό δεν θα βρει έναν οργανισμό παρακολούθησης αντίστοιχο με το VAERS.
Η διαμαρτυρία ορισμένων βουλευτών της Δούμας πέφτει στο κενό.
Τέλος, να τονίσουμε ότι τα δεδομένα για τις ανεπιθύμητες παρενέργειες δεν δημοσιεύονται, και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η προθυμία των πολιτών είναι πολύ χαμηλή καθώς και δύσπιστοι απέναντι στα ίδια τους τα θεσμικά όργανα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου