Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Αίσχος έως πού θα φθάσουν;; Δίνουν την ιστορική Ι.Μ. Πορετσού για φιλοξενία μουσουλμάνων- Αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής


Οι πρώτοι πρόσφυγες φτάνουν στη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και τον διασκορπισμό τους, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά από το κύμα της προσφυγικής ροής που συνεχίζεται και έχει κατακλύσει τις αντίστοιχες δομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr οι πρώτοι πρόσφυγες πρόκειται να πάνε στην Ιερά Μονή Πορετσού στα σύνορα της ορεινής Αχαΐας και της Ηλείας, κοντά στο χωριό Αγράμπελα.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που ζουν κοντά στη Μονή, πρόκειται για γυναικόπαιδα και οικογένειες που προέρχονται κυρίως από τη Συρία και έχουν χαρακτηριστεί πρόσφυγες, διαθέτοντας τα αντίστοιχα χαρτιά.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια κινητοποίηση για τις προετοιμασίες για την υποδοχή τους, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πηγές ψάχνουν δύο μαγείρισσες και έναν δάσκαλο για τα μαθήματα που είναι να κάνουν τα μικρά παιδιά των προσφυγικών οικογενειών που πρόκειται να έρθουν.

Το σχολείο του χωριού των Αγράμπελων θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι εδώ και αρκετά χρόνια κλειστό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι πρόσφυγες θα φτάσουν κάτω από άκρα μυστικότητα και θα φιλοξενηθούν για όσο διάστημα χρειαστεί στην Ιερά Μονή Πορετσού.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί και προφανώς θα έχει παίξει τον ρόλο τον στην επιλογή της από τους αρμοδίους είναι ότι η μονή αυτή τη στιγμή δεν έχει μοναχούς, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι κλειστή και προφανώς δόθηκε προς χρήση από την Μητρόπολη.

Η Μονή ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη της Ηλείας, έχει ιστορικό χαρακτήρα και αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή και τους κατοίκους της, ενώ πρόσφατα ήταν να ανακαινιστεί μετά από προσφορά που έγινε από επιχειρηματία που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Ο αριθμός των προσφύγων που πρόκειται να φιλοξενηθούν στην Ιερά Μονή Πορετσού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν ξεπερνά τα 50 με 60 άτομα.

Παρόμοια διαδικασία θα υπάρξει και για κάποια άλλα χωριά, ξενοδοχεία και μονές της περιοχής, κοντά στα Καλάβρυτα, αλλά και στα σύνορα της Αχαΐας και της Ηλείας, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Αντιδράσεις από τους κατοίκους των γύρω περιοχών ….

Στο μεταξύ οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί και αναμένονται κινητοποιήσεις.

Σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με σχόλια κατά της ενέργειας αυτής και βρίζουν τον Σεβ. Ηλείας Γερμανό από τον οποίο ζητούν να παραιτηθεί.

Σας κοινοποιούμε μερικά από τα σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας στο f/b.


exapsalmos.gr

Πηγή: https://thesecretrealtruth.blogspot.com/
«Πᾶνος»

3 σχόλια:

  1. Σήμερα που γιορτάζει ο Χρυσορημων πατήρ της εκκλησίας μας. Ο μόνος άνθρωπος που ονομάστηκε Χρυσόστομος εδώ και 2.000 χρόνια. Τι θα έλεγε για τους ιεράρχες μας;Που δίνουν τα ιερά και τα όσια μας. Σε ανθρώπους που καίνε Αγίες τράπεζες, σπάνε τα ξωκλήσια, και βεβηλώνουν τις εκκλησίες μας. Και μισουνε τον τίμιο και ζωοποιό Σταυρό του Χριστού μας. Την απάντηση ας την δώσει ο καθένας μας. 🇬🇷🇬🇷🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μᾶλλον θὰ ἔλεγε σὲ ὅλους μας, κλῆρο καὶ λαό: Παίρνετε αὐτὰ ποὺ σᾶς ἀξίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευλογημένε Πάνο θα εμβαθύνω το εύστοχο σχόλιο σου. Με μία πραγματική ιστορία. Στην βασιλεύουσα το 602 μ Χ κατάλαβε τον θρόνο ο Φωκάς Φλάβιος ( Βλέπε Βικιπαίδεια) σκοτώνοντας τον αυτοκράτορα Μαυρίκιο μαζί με την σύζυγό του και τα παιδιά του. Τυράννου σε τον λαό και εισήγαγε μεθόδους βασανιστηρίων όπως τύφλωση και ακρωτηριασμό. Προσευχήθηκε ένας προφήτης στον θεόν και τον ρώτησε, Θεέ μου γιατί επέτρεψε σε αυτόν τον άνθρωπο να τυραννάει τον λαό σου. Και του αποκρίθηκε ο Θεός λέγοντας: τέτοιοι που είναι χειρότερων Δεν βρήκα να τους στείλω. Αλλά και ο Φωκάς το 610 μ Χ την ημέρα πού πήγε να ενθρονιστη βρήκε φρικτό θάνατο από τον Ηράκλειο

      Διαγραφή