Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Η γιαγιά είναι ΠΙΟ ΚΑΛΗ από τον Πατριάρχη! ~ Τελευταίος λόγος Γρηγορίου Αρχιπελαγίτη


«Η γιαγιά της Εκκλησίας είναι ΠΙΟ ΚΑΛΗ από τον Πατριάρχη!
Στη γιαγιά μετάνοια! Από τη γιαγιά να παίρνετε ευχή και συμβουλή...»

Τελευταίος λόγος Γρηγορίου Αρχιπελαγίτη

Καθηγούμενου Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, Αγίου Όρους


Ο γερ. Γρηγόριος καταγόταν από την Πάρο και ήταν απόφοιτος τού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πριν από την Εγκαταβίωσή του στο Άγιον Όρος, μόνασε στην Πάρο και την Πάτμο, «παρά τούς πόδας» των άγιων Πατέρων Φιλόθεου Ζερβάκου καί Αμφιλόχιου Μακρή.

Διετέλεσε Ηγούμενος τής Μονής Μυρτιάς και τής Μονής Προυσού στο Καρπενήσι. Μετά ενθρονίστηκε Ηγούμενος της αγιορείτικης Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, την οποία αναστήλωσε, επάνδρωσε, και υπηρέτησε επί τέσσερις δεκαετίες.

Δεόμενος και προσευχόμενος... Τα χέρια εκείνα, που ατέλειωτες ώρες κράτησε υψωμένα προς την Κυρία Γοργοϋπήκοο, δοξολογώντας, ευχαριστώντας και προσευχόμενος υπερ του σύμπαντος κόσμου.

Ένας από τους τελευταίους αγωνιστές της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, ένας από τους τελευταίους πολέμιους του Οικουμενισμού και της εκκοσμίκευσης του Αγίου Όρους.

Σε μια απο τις τελευταίες καταγεγραμμένες συνομιλίες του, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο της 28/9/18 ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Δοχειαρίου ομιλεί σε Μολδαβό προσκυνητή με παρρησία, περί του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, αλλά και της Ευρώπης...

Ομιλεί και ομολογεί, και επι της ουσίας μυστικώς θεολογεί, ο ομολογητής Αγιορείτης, ο Γρηγόριος ο Αρχιπελαγίτης... ιδού ο λόγος της αληθείας:

''Την Ορθόδοξη Παράδοση των Πατέρων μας και άλλη παράδοση να μην ακολουθήσουμε. Οι παραδόσεις μας να μας βοηθήσουνε να συνεχίσουμε τη ζωή μας.

Η γιαγιά είναι πιο καλή από τον Πατριάρχη..!

Γι’ αυτό τους στέλνω ευχή και τους χαιρετάω από εδώ που είμαι και τους δίνω και ένα εν Χριστώ φίλημα. Πιο καλά είναι να συναντάς μία γιαγιά στο χωριό που πιστεύει... από ένα Καθηγητή Πανεπιστημίου... και από..

έναν Πατριάρχη που φιλάει την παντόφλα του Πάπα..!

Στη γιαγιά μετάνοια! Από τη γιαγιά να παίρνετε ευχή και συμβουλή...

Είναι φοβερό πράγμα, μέσα σε εκείνο το ζυγό της Τουρκοκρατίας τον φοβερό, τον άθεο, τον αντίχριστο, να κρατηθούμε χριστιανοί ορθόδοξοι και τώρα να τα απεμπολήσουμε όλα.

Να μη ξεχάσουμε πολλές φορές την ημέρα να κάνουμε τον σταυρό μας.

Είναι ομολογία πίστεως ότι εγώ είμαι Ορθόδοξος και προσκυνώ την Αγία Τριάδα και ευχαριστώ τους Αγίους που περιφρουρούν τη χώρα μου. Θέλω να ’ρθώ στην Μολδαβία. Θα χαρώ να περπατήσω σε αυτά τα άγια χώματα...

Καλέ μου άνθρωπε, εμείς είμαστε παραδοσιακοί λαοί.

Εμείς είμαστε κοντά στην Ανατολή. Δεν είμαστε στην Ευρώπη κοντά. Μακριά η Ευρώπη! Ξορκισμένη να είναι..!


  Πηγή: orthodoxostypos.gr

Σχόλιο Π.κοινωνίας: Πως το είπε μωρέ ο Γέροντας; Η γιαγιά της Εκκλησίας καλύτερη του πατριάρχη; Και καλύτερα να πάρεις ευχή λέει, να ασπαστείς το χέρι της γιαγιάς λέει, παρά του πατριάρχη...

Ε, ασφαλώς όλοι οι ''καλοί και ηθικοί'' χριστιανοί της Εκκλησίας τώρα, υποθέτουν πως πρόκειται για σχήμα λόγου, και πως δεν ειναι δυνατόν να συμβεί τώρα κάτι τέτοιο, όντως στήν πράξη...

Ελα μου όμως που δύνατε ο λόγος αυτός να είναι κυριολεκτικός.

Γιατί μπορεί εκείνη η γιαγιά να πάσχει ακόμη και την θέωση, γιατί μπορεί ένας λαικός, να είναι χειροτονημένος Επίσκοπος απο τον Ίδιο τον Χριστό, και να έχει πνευματική εξουσία Επισκόπου, ασχέτως αν λάβει ποτέ το σχήμα, την μυστηριακή χειροτονία...

Πράγματα άγνωστα και σκανδαλιστικά για αβίωτους τυπολάτρες, που έχουν άγνοια της Φιλοκαλίας, του Ορθοδόξως θεολογείν βιωματικώς, του φωτισμού της νοεράς προσευχής, της Πεντηκοστής, της εμπειρίας της Αποκαλύψεως του Αναστάντα Χριστού ως Φως υπο το φως τη μέρας... και ο ήλιος, εβρέθει σκοτινός και ''λίγος'', κατά τούς Πατέρας της Εκκλησίας.


Πηγή:http://pneumatoskoinwnia.blogspot.com/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου