Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Ντροπή! Ο Παναγιώτης Δημητράς μήνυσε τον πατέρα Αντώνιο της «Κιβωτού» για… ρατσισμό


Μόνο πρωταπριλιάτικο αστείο θα ήταν -υπό κανονικές συνθήκες- η είδηση ότι κάποιος υπέβαλε μήνυση στον παπά-Αντώνη Παπανικολάου, την ψυχή της Κιβωτού του Κόσμου, για «ξενοφοβικό παραλήρημα» και «ισλαμοφοβία».

Ωστόσο, ο Παναγιώτης Δημητράς, ένας «επαγγελματίας δικαιωματιστής», δικηγόρος στο επάγγελμα και φανατικός εκκλησιομάχος, εκμεταλλεύθηκε τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου προκειμένου να κινηθεί νομικά κατά της Κιβωτού του Κόσμου.

Την απίστευτη μηνυτήρια αναφορά για το «ξενοφοβικό παραλήρημα» της Κιβωτού του Κόσμου κατέθεσε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, στο πλαίσιο του προγράμματός του «Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων».


Η αναφορά, με την επισήμανση ότι όσα αναφέρονται στην επίμαχη επιστολή της Κιβωτού «συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω και του διαδικτύου», στρέφεται κατά της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, του επικεφαλής της, πατέρα, Αντώνη Παπανικολάου, και της δημοτικής συμβούλου της παράταξης «Χίος Μπροστά» Αγγελικής Παμπάλου.

Το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς και τα επιχειρήματα που επικαλείται ο συντάκτης της είναι τουλάχιστον εξωφρενικά. Ο Παναγιώτης Δημητράς εγκαλεί την Κιβωτό, γιατί η οργάνωση σε δύο επιστολές της, το 2017 και το 2019, ζήτησε για λόγους προστασίας δύο δομών της ΜΚΟ στη Χίο να μην κατασκευαστούν κοντά τους προαναχωρησιακά κέντρα μεταναστών.

Ο Παναγιώτης Δημητράς υποστηρίζει ότι η επιστολή της Κιβωτού και το αίτημά της συνιστούν «ξενοφοβικό παραλήρημα», διότι η Κιβωτός θεωρεί τους μετανάστες δημόσιο κίνδυνο για τους ανηλίκους. Η επιχειρηματολογία του μηνυτή μοιάζει με παραλήρημα.

«Με τις ρατσιστικές αυτές επιστολές (σ.σ.: της Κιβωτού) «αντιτίθενται απόλυτα» στην κατασκευή δύο προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) κοντά σε δομή της ΜΚΟ, θεωρώντας τους μετανάστες δημόσιο κίνδυνο για τους ανηλίκους που φιλοξενούνται στη δομή».

Επίσης, ο Δημητράς στρέφεται και κατά της εισαγγελέως για Ρατσιστικά Εγκλήματα Σπυριδούλας Σταυράτη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, επειδή «όταν της υποβλήθηκε η επιστολή της Κιβωτού του Κόσμου τον Ιούνιο 2017 με το ίδιο ακραία ξενόφοβο και ισλαμόφοβο περιεχόμενο, δεν προχώρησε σε άσκηση ποινικής δίωξης»!

Ο επικεφαλής της Κιβωτού ανέφερε στις επιστολές (που επισυνάπτει στη μήνυσή του ο Δημητράς) ότι «η πλειοψηφία των μεταναστών είναι ενήλικοι και άγαμοι άνδρες, που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες με σημαντικές πολιτισμικές διαφορές (όπου, π.χ., τα κορίτσια θεωρούνται γυναίκες σε αρκετά μικρότερη ηλικία) και ότι μεταξύ των κρατουμένων θα περιλαμβάνονται παράνομοι, εγκληματίες, πιθανώς ακόμη και τρομοκράτες. 

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι, δυστυχώς, αρκετά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού των προσφύγων και μεταναστών, ίσως και λόγω των δυσμενών συνθηκών διαβίωσής τους, αλλά και άλλων λόγων, δεν είναι σε θέση να σεβαστεί τις ιδιοκτησίες που γειτνιάζουν με τους χώρους διαμονής τους και έχουν προξενήσει μεγάλες φθορές και κλοπές».

Αυτά τα επιχειρήματα, κατά τον Παναγιώτη Δημητρά, «συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω και του διαδικτύου»

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Δημητράς

Ο Παναγιώτης Δημητράς είναι δικηγόρος και «τρέχει» το ανύπαρκτο πλέον διεθνώς Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ αποτελεί την προμετωπίδα για το νομικό bullying που ασκεί ο Παναγιώτης Δημητράς σε όσους θεωρεί, κατά τη δική του αντίληψη και κοσμοθεωρία, εχθρούς.

Το Παρατηρητήριο και ο Δημητράς έχουν βαθύ παρελθόν με αντεθνικούς και εκκλησιομαχικούς κύκλους. Ο Παναγιώτης Δημητράς και το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι έχουν κινηθεί νομικά κατά δημόσιων φορέων, της Εκκλησίας και όσων θεωρούν ότι στέκονται εμπόδιο στην επικίνδυνη ατζέντα τους, απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές που ως στόχο έχουν να φιμώσουν κάθε αντίθετη στις στρεβλές αντιλήψεις τους φωνή.

Ο Δημητράς είναι φανατικός υποστηρικτής των Σκοπίων, αλλά και της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη, ισχυριζόμενος ότι δήθεν στη χώρα μας ζουν «μακεδονική» και «τουρκική μειονότητα», αγνοώντας τόσο τις διεθνείς συνθήκες όσο και τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Στο στόχαστρο του Δημητρά έχουν βρεθεί και εκκλησιαστικοί άνδρες, όπως ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Στη μακροσκελή, όμως, λίστα των «ενδιαφερόντων» Δημητρά βρίσκονται και τα Θρησκευτικά, αλλά και διάφοροι περιθωριακοί τύποι. Ο Δημητράς είναι διαχρονικός φίλος και συμπαραστάτης της Ένωσης Αθέων στις δικαστικές μάχες για τα Θρησκευτικά, αλλά και του περιβόητου Τζέισον Αντιγόνη…

«Πᾶνος» 

1 σχόλιο: