Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Αλλαγή ονομασίας της Kανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, συνεπάγεται κλοπή της περιουσίας της από Επιφάνιο και Φανάρι


Το Υπουργείο Πολιτισμού δέχεται πιέσεις ώστε να επανέλθει σύντομα το ζήτημα της μετονομασίας της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
 
Η πρώτη Υφυπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας Σβετλάνα Φομένκο μίλησε για τα σχέδια του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με το θέμα της μετονομασίας της Κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο "Interfax-Ουκρανία"  το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας προτίθεται να επανέλθει και να εντείνει τις προσπάθειες, παρά τις αρνητικές γι΄αυτό δικαστικές αποφάσεις, ώστε να προχωρήσει το θέμα της μετονομασίας της UOC, της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο.

"Η διαδικασία συνεχίζεται, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε οριστική επιτυχία. Νομίζω ότι στο εγγύς μέλλον θα γίνουμε πιο δραστήριοι σε αυτό το θέμα ", δήλωσε η Φομένκο.
 
Ωστόσο, δεν είπε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού.
Υπενθυμίζουμε ότι επίσης πρόσφατα τον Νοέμβριο του 2019, ο Υπουργός Πολιτισμού, Νεότητας και Αθλητισμού Βλαντιμίρ Μποροϊντιάνσκι δήλωσε ότι υποστήριξε το νόμο για την ακούσια μετονομασία της UOC. "Αντιλαμβανόμαστε ότι το κέντρο επιρροής στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας βρίσκεται στη Ρωσία, στη Μόσχα", δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου. "Φυσικά, η Ουκρανία πρέπει κατά κάποιο τρόπο να λάβει αυτό υπόψη της. Και θεωρώ ότι το κράτος πρέπει να επαναπροσδιορίσει το όνομά της Εκκλησίας και ότι αυτή αναφέρεται στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Είναι ένας κατανοητός κανόνας που απλά καθορίζει ποιος είναι ποιος".
Μετά από αυτό και μερικές άλλες δηλώσεις, οι βουλευτές των ανθρώπων μίλησαν για την πιθανή παραίτηση του Borodiansky.

Ο Βουλευτής Vadim Novinsky ανέφερε επίσης ότι Borodiansky επαναλαμβάνει τις θέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. "Ψηφίζοντας για τον Βλαντιμίρ Ζέλενσκι και το κόμμα του, ο λαός ψήφισε πρωτίστως για την αποκατάσταση της αστικής ειρήνης, τον τερματισμό της πολιτικής διαίρεσης των Ουκρανών και κατά της δίωξης λόγω γλώσσας ή θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Η πίεση για την αλλαγή της ονομασίας της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Μητροπολίτη Ονούφριου, φυσικά δεν γίνεται απλά για να γνωρίζει ο πιστός λαός ότι η Εκκλησία αυτή έχει αναφορά στην Ρωσική Εκκλησία.

Αυτό επιδιώκουν να το επιτύχουν κυρίως για να καταφέρουν εμμέσως να καρπωθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της UOC. Εάν καταφέρουν και αφαιρέσουν το όνομα Οθκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία από την Μητρόπολη του Ονουφρίου, τότε όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία της Μητροπόλεως μεταβιβάζεται αυτόματα στην Εκκλησία του Επιφανίου.

Επίσης τότε μόνο το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης θα μπορέσει να πάρει τα Σταυροπήγια,τους Ναούς και τα μοναστήρια, για τα οποία είχε υπογράψει συμφωνητικό παράδοσης με τον τ. Πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο, το οποίο δεν ανανεώθηκε από τον τωρινό Πρόεδρο Ζέλενσκι.

spzh.news
 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου