Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΤΟ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΑΙ Ο ΥΠΑΚΟΥΟΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ.



Στα νότια της Σκήτης των Καυσοκαλυβίων στο Άγιον Όρος υπάρχει μία κακοτράχαλη ερημική περιοχή, όπου ευρίσκεται και το σπήλαιο του Αγίου Νήφωνος. 

Κοντά εκεί ασκήτευε μαζί με τον υποτακτικό του ο Παπα-Νεόφυτος.

Για την συντήρησή τους σ' εκείνο τον άγονο τόπο μάζεψαν σ' ένα λάκκο, σαν σε στέρνα, νερό και έφτιαξαν ένα μικρό κήπο. 

Επάνω όμως από την καλύβη τους, μέσα στο άγριο και αδιαπέραστο δάσος, ζούσαν αγριογούρουνα. Ένα απ’ αυτά κατέβαινε κάθε τόσο στον κήπο και σκορπούσε την καταστροφή.

Μεγάλος πειρασμός το αγριογούρουνο! Πως να τα βγάλεις πέρα μαζί του; Πολλές σκέψεις πέρασαν από τον νου του Παπα-Νεοφύτου.

«Πάτερ Γεώργιε, είπε επιτακτικά μία ημέρα στον υποτακτικό του, Θα παραφυλάξεις την νύχτα κι όταν δεις να κατεβαίνει τ' αγριογούρουνο στον κήπο, να μου το φέρεις δεμένο με την ζώνη σου!».

Εκείνο το βράδυ ο Παπα-Γεώργιος παραφύλαξε κρυμμένος στον κήπο. Όταν έπεσε για τα καλά το σκοτάδι και απόλυτη ησυχία επεκράτησε γύρω, το αγριογούρουνο έκανε την εμφάνισή του. 

Μπήκε ήσυχα-ήσυχα σαν κλέφτης στον κήπο και άρχισε να τρώει ανενόχλητο κάποια τρυφερά φύλλα. 

Τότε ο π. Γεώργιος εμφανίσθηκε ξαφνικά μπροστά του και το ζώο έμεινε ακίνητο. 

Σαν να αναγνώριζε τις κακές του πράξεις, κατέβασε το κεφάλι του και άφησε τον π.Γεώργιο να του περάσει ένα σχοινί στον λαιμό και να το οδηγήσει, έτσι δεμένο, αλλά ήμερο, στον Γέροντά του.

Εκείνος το σταύρωσε και το διέταξε ν' απομακρυνθή οριστικά από κοντά τους. Όπως κι έγινε! Το αγριογούρουνο δεν εμφανίσθηκε ποτέ ξανά.

Πηγή: ΙΓΝΑΤΙΟΣ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ
Από το βιβλίο: Η Ζωοφιλία των Αγίων και η Αγιοφιλία των ζώων.
Εκδόσεις "Ο Άγιος Στέφανος"












Πηγή:https://www.dromokirix.gr/2019/06/blog-post_21.html
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου