Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Το μεταθανάτιο άγχος του Σημίτη


Όταν η σειρά με τα σβησμένα κεριά που βρίσκονται πίσω από ένα πολιτικό πρόσωπο είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη με τα αναμμένα που βρίσκονται μπροστά του, τότε αρχίζει να δεσπόζει στη συνείδηση αυτού του προσώπου η σκέψη για υστεροφημία. 

Το πολιτικό, ηθικό, πνευματικό και συναισθηματικό αποτύπωμα που αφήνουν πίσω τους οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν εξουσία αποτελεί μία από τις μέριμνές τους όταν αντιλαμβάνονται τα χρόνια να βαραίνουν απειλητικά πάνω στους ώμους τους.

Μεταθανάτιο άγχος έχει καταλάβει, καθώς φαίνεται, και τον Κώστα Σημίτη. 

Ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που έχει αφήσει στην πλειονότητα των Ελλήνων το πέρασμά του από την πρωθυπουργία, με μια σειρά διαδικτυακών αναρτήσεων που κάνει το ίδρυμα που φέρει το όνομά του.

Ο κ. Σημίτης προσφέρει στους χρήστες του διαδικτύου κάποια ψηφιακά αρχεία (έγγραφα, φωτογραφίες κ.ά.) που συνέλεξε κατά τη διάρκεια της πολιτικής διαδρομής του, ελπίζοντας ίσως στη βελτίωση της εικόνας του πολιτικού, ηθικού, πνευματικού και συναισθηματικού αποτυπώματος που αναφέρθηκε προηγουμένως. 

Μάταιος ο κόπος.

Ο Κώστας Σημίτης, περνώντας από την εξουσία και καταλαμβάνοντας τον πρωθυπουργικό θώκο επί οκτώ χρόνια, άφησε πίσω του τις μνήμες από πρόσωπα, επιλογές και καταστάσεις που όλοι γνωρίζουμε και αυτά που συνδέθηκαν άρρηκτα με το όνομά του: Ιμια, Οτσαλάν, Χρηματιστήριο, ολυμπιακά έργα, Γιάννος Παπαντωνίου, Τσουκάτος, Μαντέλης, Ακης Τσοχατζόπουλος, αφαίρεση θρησκεύματος από ταυτότητες, αποχριστιανισμός του κράτους, «ευχαριστώ την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών», Συμφωνία της Μαδρίτης κι ένα σωρό άλλα που προκαλούν ακόμα και σήμερα αγανάκτηση, οργή και αηδία στο πανελλήνιο.

Μπορούν μερικά ψηφιακά αρχεία να ισοφαρίσουν τις εντυπώσεις από την πανωλεθρία των Ιμίων; Μπορούν μερικές φωτογραφίες του κ. Σημίτη να μας κάνουν να ξεχάσουμε την προτίμησή του σε πρόσωπα που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη και κλείστηκαν στις φυλακές; Με βάση ποιο σκεπτικό μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι μερικές ντουζίνες ψηφιακά σουβενίρ από τη συλλογή Σημίτη θα κάνουν τους Ελληνες πολίτες να ξεχάσουν το μέγα όνειδος της υπόθεσης Οτσαλάν; Κανείς δεν μπορεί και δεν θέλει να λησμονήσει τι πέρασε και τι υπέστη η πατρίδα την οκταετία που οικοδομήθηκε το καθεστώς του «πασοκικού εκσυγχρονισμού».

Αντί ο πρώην πρωθυπουργός να ποστάρει σκαναρισμένες σελίδες από το αρχείο του, θα ήταν καλύτερα να βγει και να μιλήσει χωρίς περιστροφές για τα πεπραγμένα του. Ολα τα υπόλοιπα προκαλούν θυμηδία. Η υστεροφημία κατακτάται μόνο αν υπάρχει αληθινή αξία και όχι όταν ενημερώνεται η ιστοσελίδα ενός ιδρύματος.

Ο χρόνος είναι δίκαιος και με τον Κώστα Σημίτη. Κάθε μέρα που περνάει φέρνει στο φως ολοένα και περισσότερα στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του καθεστώτος του.


ΣΧΟΛΙΟ

Εχει κι άλλα...

- Τον άτυχο Κουλούρη που τον έστειλε και τον σκότωσαν οι Αλβανοί αστυνομικοί με το λεωφορείο τον ξεχασαμε;

- Το τρισκατάρατο ευρώ με το οποιο μας εβαλε στην γερμανοκρατουμενη ευρωζωνη (μαζί με τον Παπαδήμο) με την χειροτερη μάλιστα ισοτιμία, κι αντέξαμε ΜΟΝΟ 8 χρόνια μέχρι να μπούμε στα Μνημόνια...

Ολα τα αίσχη που ζούμε σήμερα ΑΚΟΜΑ και το λαθρομεταναστευτικό ξεκίνησαν στα χρόνια του Σημίτη... (οταν αρχισαν να ερχονται Αφγανοι, Πακιστανοι, Αφρικανοι κλπ)

ΥΓ. Για να μην έχουμε απορίες για την ισοτιμια να πούμε μόνο ότι η δραχμή μας το 2001 ηταν ένα απο τα ισχυρότερα εθνικά νομίσματα των Βαλκανίων παρά τις υποτιμήσεις της προηγούμενης εποχής... Μία δραχμη μας ανταλλασόταν με δεκάδες ή και εκατοντάδες Βουλγαρικά Λεβα, Αλβανικά Λεκ και Δινάρια Σκοπιων...

Αν όμως δείτε ακόμα και την σημερινή ισοτιμία όλων αυτών των νομισμάτων με το ευρώ θα καταλάβετε αμέσως το έγκλημα του Σημίτη με το οποίο υπονόμευσε την ελληνική οικονομία...

1 ευρω = 2 Βουλγαρικά ΛΕΒΑ, 123 αλβανικά Λεκ και 60 δινάρια Σκοπίων... και έτσι για να το βλέπουμε 340,75 δραχμες!!!!!!!!!


Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου