«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξαναχτίσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη, το κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, μιας πόλης που είναι μέσα στην καρδιά μας και σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου» έγραψε με περίσσιο καμάρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σα να επρόκειτο για πρωτοβουλία δικής του επινόησης.
Ο μιμητισμός που χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό κάθε φορά που θέλει να κάνει φιγούρα στην ΕΕ και τη Δύση, δεν είναι κάτι που το βλέπουμε για πρώτη φορά. Τα ίδια έκανε και με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, τα ίδια και με τις κυρώσεις προς τη Ρωσία, τα ίδια και με αποφάσεις σχετικές με την πανδημία.
Το πρόβλημα είναι πως οι πρωτοβουλίες Μητσοτάκη περιορίζονται μόνο εκεί. Στη φιγούρα. Στην επίδειξη. Στη βιτρίνα. Με ένα μόνιμο σύμπλεγμα κατωτερότητας πασχίζει να κάνει προβολή του εαυτού του, αφού δεν γνωρίζει (και δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει) πως η χώρα που κυβερνά έχει τέτοιες τεράστιες δυνατότητες, που δεν έχει καμία ανάγκη για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα τέτοιου επιπέδου.
Πότε ενδιαφέρθηκε για τους ομογενείς ο πρωθυπουργός;
Δεν διαφωνεί κανένας πως η επανακατασκευή του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, είναι μια θετική κίνηση. Όμως πότε άλλοτε ενδιαφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ελληνισμό της Μαριούπολης; Πότε έδωσε την παραμικρή σημασία στις αντιξοότητες που αντιμετώπιζαν οι 100.000 ομογενείς μας; Πότε έδωσε την οποιαδήποτε βοήθεια; Τώρα βγήκε από τον μακάριο ύπνο του, που το παγκόσμιο επίκεντρο ενδιαφέροντος βρίσκεται στην Ουκρανία;
Και για να το πάμε και παραπέρα, πότε ενδιαφέρθηκε για οποιουσδήποτε ομογενείς μας ο κ. Μητσοτάκης; Τι έχει κάνει για τους Πόντιους; Τι έχει πράξει διεθνώς για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων; Απολύτως τίποτα.
Τι έχει κάνει για τους Βορειοηπειρώτες και τα ελληνικά χωριά που δεινοπαθούν από τη μάστιγα του Αλβανικού εθνικισμού; Τι έκανε για το θέμα του δολοφονημένου Κωνσταντίνου Κατσίφα; Απολύτως τίποτα. Και πάλι τα επικοινωνιακά «κολλητιλίκια» υπερίσχυσαν. «Έπνιξε» το ζήτημα και αυτός, όπως ο προκάτοχος του.
Και που ήταν ο «πόνος» του πρωθυπουργού όταν το Αζερμπαϊτζάν σφυροκοπούσε τους αδερφούς μας Αρμένιους και ολόκληρη η Δύση σφύριζε αδιάφορα;
Διαλύει την Υγεία της χώρας του και κάνει επίδειξη στην Ουκρανία
Καλή η αλληλεγγύη προς τον απλό λαό της Ουκρανίας, άλλα τι να πούμε για το οξύμωρο της υπόθεσης; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προμοτάρει τον εαυτό του ως μέγα ευεργέτη της Ουκρανίας, την ίδια στιγμή που έχει διαλύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη χώρα του.
Όχι μόνο δεν έχει φτιάξει ούτε ένα νοσοκομείο στην Ελλάδα, άλλα φέρνει νομοσχέδια για να κλείσει περιφερειακά νοσοκομεία και να τα μετατρέψει σε υποβαθμισμένα κέντρα υγείας, έκλεισε νοσοκομεία παίδων για να τα κάνει εμβολιαστικά κέντρα, άσκησε μια τραγική υγειονομική πολιτική που αφήνει πίσω της 17.000 νεκρούς εκτός ΜΕΘ (ως τώρα), μετέτρεψε τη Δημόσια Υγεία της χώρας του σε σύστημα μίας νόσου. Μέσα σε τοπίο απόλυτης καταστροφής, ο πρωθυπουργός έκανε ένα και μοναδικό έργο κοινωνικής πρόνοιας, και αυτό σε… άλλη χώρα.
Προσφάτως έκοψε και την πρόσβαση των ανασφάλιστων για συνταγογράφηση σε ιδιώτες (!) και τους υποχρεώνει να απευθύνονται μόνο σε ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας για να πάρουν τα φάρμακα τους, άλλα το μαιευτήριο στη Μαριούπολη – μαιευτήριο!
Την ώρα που ο πρωθυπουργός κάνει δημόσιες σχέσεις με τιτιβίσματα και προαναγγελίες κατασκευής δομών υγείας στην Ουκρανία, στην Ελλάδα το αγαθό της δημόσιας δωρεάν Υγείας δίνεται βορά στους μεγαλοκλινικάρχες.
Να κάνουμε και ένα ρητορικό ερώτημα για το κλείσιμο:
Στις ανασφάλιστες Ουκρανές και Ελληνίδες θα επιτρέπεται να γεννήσουν
στο νοσοκομείο που θα φτιάξει ο κ. Μητσοτάκης στη Μαριούπολη;
Οι Βούλγαροι λένε όχι σε αποστολή όπλων στην Ουκρανία – Φώναζαν «Έξω το ΝΑΤΟ» μπροστά στον Αμερικανό ΥΠΑΜ. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε ΟΧΙ!!.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαμιά σχέση με την Ελλάδα που είμαστε ο “Ναι σε όλα ενάντια στους Ρώσους” με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ταξίδεψε στη Βουλγαρία το Σάββατο, όπου συναντήθηκε με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Κίριλ Πέτκοφ... για να συζητήσουν την ουκρανική κρίση και προφανώς ζήτησε από τη Σόφια να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε όχι.
Βούλγαροι πολίτες διαδήλωσαν το Σάββατο ενάντια στην παροχή των «λίγων εναπομεινάντων όπλων» της Βουλγαρίας στην Ουκρανία και ζήτησαν την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από τη χώρα.
Καμιά σχέση με την Ελλάδα που είμαστε ο “Ναι σε όλα ενάντια στους Ρώσους” με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
4:05 PM · Mar 19, 2022·Twitter for Android
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας, όπου συναντήθηκαν ο Όστιν και ο Πέτκοφ, για μια κοινή συνέντευξη Τύπου, κυματίζοντας βουλγαρικές και ρωσικές σημαίες, ενώ ακούστηκαν να φωνάζουν «Έξω το ΝΑΤΟ».
Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη και την Πίζα της Ιταλίας, όπου ακτιβιστές ενός μεγάλου ιταλικού συνδικάτου, της USB, αντιτάχθηκαν στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία και κάλεσαν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ.
ΝΑΤΟ : Άπελθε και άπεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ΝΑΤΟ είναι αμυντικός στρατιωτικός οργανισμός και ιδρύθη από χώρες Ευρώπης και Αμερικής και έχει σκοπόν την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των χωρών-μελών σε διάφορους τομείς (στρατιωτικόν, πολιτικόν, οικονομικόν, κοινωνικόν, μορφωτικόν), την προώθηση των γεωπολιτικών συμφερόντων και την αποτροπήν της ένοπλης επιθέσεως εναντίον κάποιας χώρας-μέλους από άλλην. Η συμμαχία αυτή υπεγράφη τον Απρίλιον του 1949 στην Ουάσινγκτον από 12 χώρες ήτοι, Βέλγιον, Μεγάλην Βρετανίανν, Γαλλίαν, Δανίαν, Η.Π.Α., Ισλανδίανν, Ιταλίαν, Καναδάν, Λουξεμβούργονν, Νορβηγίαν, Ολλανδίαν, Πορτογαλίαν. Το 1952 προσχώρησαν στην συμμαχίαν η Ελλάδα και η Τουρκία και το 1955 η τότε Δυτική Γερμανία. Η προσχώρηση της Γερμανίας προκάλεσε ως αντίδραση την σύναψη του συμφώνου της Βαρσοβίας από τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης. Σήμερα το Σύμφωνον της Βαρσοβίας δεν υπάρχει. Παραμένει το ΝΑΤΟ. Είναι τόσον αναγκαίον ;
Αυτό το διάστημα έχει εκσπάσει πολεμική διαφορά μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Το ΝΑΤΟ τάχθηκε ενθέρμως υπέρ της Ουκρανίας, χωρίς να είναι μέλος του!! Απειλεί δε ότι θα προχωρήσει και δυναμικώς υπέρ της Ουκρανίας! Ενδιαφέρεται για μίαν χώραν η οποία δεν είναι μέλος του ή στοχεύει στην φθοράν της Ρωσίας; Το δεύτερον ισχύει και αυτό γιατί οι ΗΠΑ διάκεινται μονίμως εχθρικώς εναντίον της Ρωσίας! Η εχθρότητα αυτή όμως έπρεπε να πραγματοποιείται απ’ ευθείας μεταξύ των δύο χωρών και όχι με εφαλτήριον την Ευρώπην! την οποίαν χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ ως μέσον διεκπεραιώσεως του μένους τους και φυσικά προς βάρος της ιδίας της Ευρώπης. Θύμα ολκής η Ευρώπη, για να εκτελούν οι ΗΠΑ τις εχθρικές τους διαθέσεις κατά της Ρωσίας. Μίσος έχει και κατά της Κίνας, αλλά δεν έχει κάποιαν «ευρώπην» να την βοηθά!!!
Στην διένεξη Ρωσίας- Ουκρανίας απειλεί το ΝΑΤΟ ότι θα βοηθήσει την Ουκρανίαν! Δεν πρέπει με κανένα τρόπον να αναμειχθεί γιατί ο κίνδυνος εξαπλώσεως του πολέμου είναι μέγιστος. Ο σκοπός συστάσεώς του είναι η αποτροπή πολέμου. Αν επέμβη τώρα θα πράξει το αντίθετον από όσα έχει ως αρχήν. Και ο κίνδυνος για καταστροφήν της Ευρώπης είναι μέγας! Οι ΗΠΑ που κινούν τα νήματα δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνον! Και κακώς είναι στην στρατιωτικήν αυτήν οργάνωση! Εντός δε των ημερών θα έλθει στην Ευρώπην ο Βίτεν (πρόεδρος ΗΠΑ) και θα τραβήξει το αυτί σε όλους τους αρχηγούς των χωρών του ΝΑΤΟ για να βοηθήσουν την Ουκρανίαν, ουσιαστικώς να εμπλακούν σε πόλεμον;;;;;; Πρέπει να τον ακούσουν; Μία τέτοια πράξη θα σημάνει την καταστροφήν της Ευρώπης σε ανθρώπινον δυναμικόν και σε αναπτυξιακόν επίπεδον. Πλήρης νέκρωση!
Η Ελλάδα να αντιδράσει εντόνω, ανεξαρτήτως τι θα πράξουν οι άλλοι. Δύναται όταν ο Πρωθυπουργός της είναι υπάκουος στους σκοπούς του ΝΑΤΟ;;; Δεν έχει σημασία αυτό. Οι 300 της Βουλής πρέπει να αναφωνήσουν ΟΧΙ στην ανάμιξη του ΝΑΤΟ στις διαφορές Ρωσίας- Ουκρανίας. Εξελέγησαν για το συμφέρον και την πρόοδον της Ελλάδος και όχι του ΝΑΤΟ! Και πρέπει να σέβονται ευλαβικώς την εντολήν που έλαβαν από τον Ελληνικόν Λαόν, κάτι που δεν έπραξαν σε άλλες όμοιες περιπτώσεις όπως βομβαρδισμός Σερβίας και άλλες. Αν στείλομεν ενόπλους και μεταξύ αυτών είναι παιδιά ή συγγενείς των Βουλευτών και κάποια σκοτωθούν, πως θα δικαιολογηθούν; Δεν υπάρχει ίχνος δικαιολογίας. Δεν μάχονται υπέρ πατρίδος για να ισχύσει το «ή ταν ή επί τας». Οι συνθήκες σήμερα είναι άκρως επικίνδυνες. Ας διαμαρτυρηθούν να έχουν την συνείδησή τους ήρεμην. Διαφορετικώς θα είναι ες αεί ένοχοι………
19/3/2022
Μιχαήλ Στρατουδάκης
ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ Ο κ. ΓΡΑΨΑΣ καί ὁ κ. ΦΡΑΓΚΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ΓΡΑΨΑΣ, ΝΑΙ (ποὺ ὡστόσο,δὲν θὰ πολιτευθεῖ)
ΔιαγραφήΟ ΦΡΑΓΚΟΣ;;ΓΙΑΤΙ;;