Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Θεοφάνης Μαλκίδης: «Ελληνισμός Διωκόμενος: Από τον Καποδίστρια και τη γενοκτονία, στη Μακεδονία» (Βίντεο)


Συγκλονιστική διάλεξη του Θεοφάνη Μαλκίδη για την Μακεδονία






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                 Κόρινθος, 26/11/2018

        Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο εργατικό Κέντρο Κορίνθου την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 η προγραμματισμένη ομιλία του κ. Θεοφάνη Μαλκίδη ,Δρ. Κοινωνικών Επιστημών Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα: "Ελληνισμός Διωκόμενος: Από τον Καποδίστρια και τη γενοκτονία, στη Μακεδονία". 


    Ο κ. Μαλκίδης έτυχε θερμής υποδοχής από τους φορείς και τους Συλλόγους που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, καθώς και από τους επισήμους και το κοινό που παραβρέθηκαν στο Εργατικό Κέντρο. Η συγκλονιστική ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη, αφιερώθηκε στη μνήμη του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, ενώ η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς ήρωες του ελληνισμού από την Κύπρο και τον Πόντο μέχρι την Μικρά Ασία, τον Μακεδονικό Αγώνα και τους Bαλκανικούς πολέμους, το έπος του '40 και την Βόρειο Ήπειρο. 


   Οι Κορίνθιοι με τη μαζική παρουσία τους στην εκδήλωση απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι διαπνέονται από πίστη και αγάπη στην πατρίδα και τα αιώνια ιδανικά και τις αξίες του τόπου μας ,την ελευθερία και τη δημοκρατία. Με συγκίνηση και μέσα σε απόλυτη σιωπή το ακροατήριο άκουσε τον κ. Μαλκίδη να περιγράφει με απλότητα και ψυχικό σθένος την επικινδυνότητα του  “προσυμφώνου”  των Πρεσπών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, ενώ αναφέρθηκε πολλές φορές στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια. 


Όπως ο ίδιος παρατήρησε μετά το πέρας της ομιλίας του, ευχαριστώντας κατ' ιδίαν τους διοργανωτές της εκδήλωσης, το κοινό ήταν "Εκκλησία" κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και "Εκκλησία του Δήμου" κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων και της συζήτησης που ακολούθησε.

Ευχαριστούμε που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους όλους τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας, τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανάσιο Γκίκα, την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Απόστολο Παπαφωτίου και Γιώργο Πετρίτση, τους υποψήφιους Δημάρχους Κορινθίων κ.κ. Βασίλη Νανόπουλο και Νίκο Σταυρέλη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κουτσογκίλα την κ. Σοφία Αναγνωσταρά και τον κ. Γρηγόρη Καρπούζη, την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Επιβατηνού, την Πρόεδρο της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου κ. Βασιλική Ευστρατιάδου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Κορινθίας κ. Βασίλη Μπάρη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Κορινθίας κ. Γιώργο Ιωσηφίδη, τον Πρόεδρο της Κορινθιακής Εστίας Ιστορικών -Λαογραφικών Μελετών κ. Παναγιώτη Χωρίκη, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (Παράρτημα Νομού Κορινθίας) κ. Νεκτάριο Μετζάκη, τους εκπροσώπους  του Αλληλοβοηθητικού Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Κορινθίας. Επίσης ευχαριστούμε τους πολίτες της Κορίνθου που στήριξαν με την παρουσία τους αυτήν την εκδήλωση και έδωσαν τον τόνο με αίσθημα πατριωτισμού και αγάπης για την Μακεδονία. 


Συγχαρητήρια στην κ. Βασιλική Ευστρατιάδου για τον εγκάρδιο χαιρετισμό της στην έναρξη της εκδήλωσης.
Συγχαρητήρια επίσης και στον  εκπαιδευτικό κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο, κοινωνιολόγο ,που ανέλαβε εκ μέρους των διοργανωτών και έφερε άψογα σε πέρας την παρουσίαση της εκδήλωσης. 


Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στους ανθρώπους που εργάστηκαν αθόρυβα και αποτελεσματικά για την διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και  τους χορηγούς. 


Θερμά συγχαρητήρια στη χορωδία της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου και τη μαέστρο της κ. Αγγιστριώτου Αναστασία, που ενέπνευσε το κοινό με τα τραγούδια  για την Μακεδονία στο τέλος της εκδήλωσης.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη που ταξίδεψε από την Αλεξανδρούπολη οδικώς προς την Κόρινθο για να μας καθηλώσει με τον άψογο, επιστημονικό, σαφή και πειστικό λόγο του για τη Μακεδονία. 


Το ακροατήριο επανειλημμένα και με παρατεταμένα χειροκροτήματα διέκοπτε την ομιλία κατά την οποία ο κ. Μαλκίδης τόνισε ότι  ο δρόμος για την ανατροπή του «Προσυμφώνου» των Πρεσπών είναι μακρύς και επίπονος και χρειάζεται εθνική συστράτευση για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

Στο πέρας της ομιλίας του κ. Μαλκίδη ο αξιότιμος δικηγόρος Κορίνθου κ. Αλέξανδρος Γκουργιώτης παρουσίασε μια πρωτοβουλία Κορινθίων πολιτών συλλογής υπογραφών ενάντια στη σχεδιαζόμενη παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, με αίτημα τη διενέργεια δημοψηφίσματος. 


Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους τους πολίτες της Κορινθίας να υπογράψουν τη σχετική δήλωση έτσι ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας με νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο ,κινούμενοι πάντα εντός των Συνταγματικών διατάξεων.   

Η Οργανωτική  Επιτροπή

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου