Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Η Αίγυπτος στο πλευρό των Σιναϊτών μοναχών – Ο αιγυπτιακός στρατός ανέλαβε τη νοσηλεία του 79χρονου ιερομονάχου π. Παύλου Σιναΐτη



Συγκίνηση στην Αίγυπτο έχει προκαλέσει η περιπέτεια της υγείας του 79χρονου ιερομονάχου του θεοβάδιστου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, του πατρός Παύλου Σιναΐτη, που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο προ μηνών, και από σήμερα ο Αιγυπτιακός στρατός ανέλαβε πλήρως τη νοσηλεία του. 

Μία πράξη που δείχνει το πόσο κοντά στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι βρίσκεται η Χώρα του Νείλου.
Με αφορμή το γεγονός, η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, καθώς και τον Υπουργό Άμυνας, Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι, και τον Αρχηγό του Γ΄ Στρατού Στρατηγό, Ραφίκ Αραφάτ, για την απόφασή τους να αναλάβει η Αίγυπτος τη νοσηλεία του πατρός Παύλου Σιανΐτη.

Μάλιστα, η νοσηλεία του πατρός Παύλου, που κατάγεται από το Κρανίδι της Αργολίδας, διεξάγεται πλέον στο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο «Αλ Γκαλά» στο Κάιρο. 

Ο ιδιαίτερα αγαπητός στην παροικία, αλλά και στο λαό της Αιγύπτου όπως και τους βεδουΐνους, υπέστη τους προηγούμενους μήνες εγκεφαλικό επεισόδιο, νοσηλεύτηκε στην Ελλάδα, μέχρι που ο ελληνικός αερομεταφορέας Aegeanτον μετέφερε με ειδικό αεροσκάφος στο θεοβάδιστο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, για να προσκυνήσει τα τίμια λείψανα της Αλεξανδρινής Αγίας και την επομένη μεταφέρθηκε στο Κάιρο, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, μέχρι σήμερα το πρωί της 24ης Νοεμβρίου όπου τελικά που μεταφέρθηκε στο εν λόγω στρατιωτικό νοσοκομείο «Ελ Γκαλά». 

Μέσα από τις δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός ευχαρίστησε θερμά τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι, τον Υπουργό Άμυνας Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι και τον Αρχηγό του Γ΄ Σώματος Στρατού Ραφήκ αραφάτ για την όλη φροντίδα που προσφέρουν στο Σιναΐτη μοναχό, ενώ ευχαριστίες εκφράζονται από όλους τους πατέρες και τον Σύμβουλο του Αρχιεπισκόπου Αντώνη Καζαμία. 



Να σημειωθεί ότι αργά απόψε το βράδυ, ο Σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Δαμιανού, κ. Αντώνης Καζαμίας, επικοινώνησε με τον Αρχηγό του Γ΄ Στρατού Στρατηγό Ραφίκ Αραφάτ, ο οποίος μετέφερε την αγάπη όλου του αιγυπτιακού στρατού στους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους Σιναΐτες μοναχούς, εκφράζοντας την ευχή αλλά και τη βεβαιότητά του, ότι με τη βοήθεια του Θεού αλλά και των γιατρών, θα βελτιωθεί η υγεία του 79χρονου π. Παύλου Σιναΐτη.

Από την πλευρά του, ο κ. Καζαμίας τον ευχαρίστησε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου αλλά και της Μονής, για το γεγονός ό,τι ο Αιγυπτιακός στρατός και όλη η Χώρα του Νείλου βρίσκονται ασταμάτητα στο πλευρό της Ιεράς Μονής Σινά και των πατέρων που κρατούν άσβεστο το καντήλι της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην μοναδική αυτή περιοχή για την Αίγυπτο και όλον τον κόσμο.

http://pyramisnews.gr
https://apantaortodoxias.blogspot.com

Πηγή:http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/11/79.html
«Πᾶνος» 

6 σχόλια:

  1. Σας παρακαλώ, ενημερώστε μας γιά την υγεία του πατρός Παύλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταχεία αναρρωση στον πάτερ Παύλο αν μπορείτε να μας ενημερώσετε για την υγεία του ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἀγαπητὴ φίλη χαιρόμαστε γιὰ τὸ ἐνδιαφέρον σου, ἀλλὰ δὲν ἔχουμε κάποια πληροφόρηση!

    Ἡ Παναγία μας μαζὶ σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΓΛΥΚΗΣ ΙΗΣΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΧΑΡΙΣΕΙ ΥΓΙΕΙ.ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευλογημένη ψυχή!
    Την ευχή του να έχουμε.

    Ελληνας Στερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή