Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΙΤΑΛΙΑ: Η Βενετία γίνεται εντελώς κόκκινη για να δείξει την αλληλεγγύη της στην Asia Bibi και σε όλους τους Χριστιανούς που διώκονται


Η ιταλική πόλη της Βενετίας φωτίστηκε στα κόκκινα σε μια πρωτοβουλία που στοχεύει να θυμηθεί τους Χριστιανούς που διώκονται για την πίστη τους σε όλο τον κόσμο.



Κατά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας "Βενετία σε κόκκινο" (Venezia in Rosso), μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης φωτίστηκαν με κόκκινα φώτα, όπως το Ponte Rialto ή η βασιλική της Santa Maria della Salute.
 

Ακόμη και το νερό του Μεγάλου Καναλιού φαίνεται κόκκινο σαν να έχει βαφεί με αίμα.



Η πρωτοβουλία αποδίδει επίσης ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στη χριστιανή Asia Bibi, η οποία αθωώθηκε στο τέλος Οκτωβρίου από την κατηγορία της βλασφημίας για το οποίο είχε καταδικαστεί στη θανατική ποινή στο Πακιστάν.


Η Βενετία στα Κόκκινα προωθείται από ένα  Ίδρυμα της Καθολικής Εκκλησίας και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.


ΚΟ: Πρέπει να πούμε ότι δήμαρχος της ιστορικής πόλης είναι ο 57χρονος Luigi Brugnaro, ένας ανεξάρτητος, όπως αναφέρεται, συντηρητικός πολιτικός. Είναι ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ Reyer Venezia Mestre. Ο Brugnaro έχει «προκαλέσει» με κάποιες κινήσεις του όπως με το να απαγορεύσει βιβλία σχετικά με την ομοφυλοφιλία από τα σχολεία της πόλης, συμπεριλαμβανομένου ενός γαλλικού βιβλίου που μιλούσε για ένα παιδί που είχε «δύο μαμάδες», ενώ έχει δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει παρέλαση ομοφυλόφιλων στη Βενετία. Στις 24 Αυγούστου 2017, διέταξε την ιταλική αστυνομία να πυροβολήσει όποιον φώναζε "αλλάχ ακμπάρ". Σε δήλωση του είπε: «Πρέπει να αυξήσουμε την ασφάλειά μας όσον αφορά την τρομοκρατία. Είχαμε τέσσερις τρομοκράτες που συνελήφθησαν στη Βενετία πριν από μερικούς μήνες και που ήθελαν να ανατινάξουν τη γέφυρα του Ριάλτο. Είπαν ότι ήθελαν να συναντήσουν τον Αλλάχ. Έτσι θα τους στείλουμε κατευθείαν στον Αλλάχ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου