Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Το Κατρούγκαλο


Μόνον ο Τσίπρας θα μπορούσε να φτιάξει τον νόμο Κατρούγκαλου και να τον επαινεί, για να τον καταργήσει (;) αμέσως μετά. 

Μόνον ο Τσίπρας θα μπορούσε να βγάζει επί μήνες τρελό το Πανελλήνιο ισχυριζόμενος ότι ο νόμος Κατρούγκαλου  δεν περιέχει περικοπές. 

Και μόνον ο Τσίπρας πάλι θα μπορούσε να πανηγυρίζει ότι μας προφύλαξε από τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου. Ότι δηλαδή ο Τσίπρας μας έσωσε απ’ τον Τσίπρα. 

  Είναι αλήθεια ότι η δημαγωγία προϋποθέτει κάποια ξετσιπωσιά. Εν προκειμένω δημαγωγία είναι η ξετσιπωσιά.

  Η καθαρίστρια μπαίνει μέσα, ο Τσίπρας «χαρίζει» 5 εκατομμύρια δάνειο στον «Άλφα» και η Διαπλοκή… θρηνεί για ένα ακόμα… χτύπημα εναντίον της. 

Μόνον ο Τσίπρας και όχι ο Κλέων ο Βυρσοδέψης θα μπορούσε να είναι τέτοιου ύψους δημαγωγός – κτηνώδης ή όπως θα έλεγε ο Αριστοφάνης κτηναροκτηνάρας! Δεν λέμε για τον Αλκιβιάδη – στην περίπτωσή του η δημαγωγία προϋπέθετε κάποια φινέτσα, κάποια καλλιέπεια, ο Βυρσοδέψης όμως ήταν ικανός να εμφανίσει τους πλειστηριασμούς ως στεγαστικό πρόγραμμα.

  Μόνον ο Τσίπρας θα γέμιζε ένα σπίτι με βδέλλες, σαρανταποδαρούσες, σκορπιούς, φίδια και ύστερα θα ξεσπίτωνε τον νοικοκύρη του για να τον σώσει – ούτε ο Χότζας, μόνον ο Τσίπρας.

  Χρειάζεται μεγάλη ξετσιπωσιά για να λες ότι βγήκες από τα Μνημόνια και η τύχη του νόμου Κατρούγκαλου να αποφασίζεται στο Βερολίνο. Και πρέπει να είσαι τερατώδης δημαγωγός για να δηλώνεις μετά στο καπάκι, όπως ο Τσίπρας, ότι εγώ «κάνω μνημόνιο με τον λαό»!!!

  Πρέπει να είσαι ο Αλάριχος με μια δόση από Αττίλα για να εκχωρείς τη χώρα στο Υπερταμείο. Πρέπει να ’σαι ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης για να μην ξέρεις την τύφλα σου για το Ίλιντεν – μόνον ο Τσίπρας.

  Και δεν ξέρω τι πρέπει να είσαι – περί αυτού η Ιστορία δεν έχει προηγούμενο – για να εκχωρείς στους Αμερικανούς βάσεις όπου θέλουν στο όνομα του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, ή του δίκαιου που γίνεται πράξη.

  Πρέπει να είσαι πεντακοσιομέδιμνος στη γλίτσα για να μιλάς περί ανάκαμψης της οικονομίας τη στιγμή που η φτώχεια και βαθαίνει και εξαπλώνεται, τη στιγμή που η ανεργία πάλι αυξάνεται κι ενόσω η αιμορραγία της μετανάστευσης των νέων απονεκρώνει τη χώρα.

  Είναι πολλά αυτά για τα οποία πρέπει να ’σαι Πινόκιο κι Αλ Καπόνε, ώστε να πραγματώνονται. Μόνον ο Τσίπρας θα μπορούσε να βγάλει τον κ. Πάιατ κομσομόλο, μόνον ο Τσίπρας κατέθεσε λουλούδια στο Θυσιαστήριο της Καισαριανής για να θυσιάσει τον λαό της χώρας του στο κολαστήριο της διαρκούς δουλείας ώς το τέλος του Αιώνα. 

  Βεβαίως, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί, ποιος ζει άλλωστε και ποιος πεθαίνει σε πολύ βραχύτερα βάθη του χρόνου, αλλά μόνον ο Τσίπρας υπήρξε τόσον μωρός, ώστε υπό τη ράβδο των Δυνατών Ηλίθιων να προνομοθετήσει το απώτατο μέλλον.
  Και αυτό ακριβώς είναι το μάγμα του προβλήματος. Η θεσμοποιημένη βλακεία. Δεν είναι μόνον ο Τσίπρας, δεν είναι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ που παίζουν την τυφλόμυγα με την τύχη μας, είναι τα Αφεντικά τους που είναι ακόμα χειρότεροι. Θεοστυγείς θεομπαίχτες τύπου Μακρόν, Τραμπ και Μέρκελ. Όλοι αυτοί έχουν

  εγκαθιδρύσει τη Δικτατορία του Δεν Γίνεται Αλλιώς. Τη δικτατορία του Αδιεξόδου. Ενάντια στους νόμους της φύσης, για αυτούς τους τύπους η Γη δεν κινείται, οι μάζες είναι τροφή για τα φράγκα και οι επαναστάσεις δεν έγιναν ποτέ. 

  Το αίσθημα του αδιεξόδου (μέσα μας) είναι το ισχυρότερο όπλο τους εναντίον μας.


Πηγή:http://www.topontiki.gr/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου