Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

«Από την κάρα του οσίου εξερχόταν μία λεπτή, υπέροχη ευωδία…Τα κομποσχοίνια ευωδίασαν και αυτά!»


~ Ένας κύριος από τη Λεμεσό της Κύπρου επί μία διετία είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πάθαινε συνεχείς διακοπές της αναπνοής του κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

Το πρόβλημά του ήταν αρκετά έντονο, με συνέπεια να μη μπορεί να κοιμηθεί καλά, να μην αποδίδει στην εργασία του και να κινδυνεύει κατά την οδήγηση, λόγω των αϋπνιών του. 

Η όλη υπερένταση του έδωσε και μία μορφή μελαγχολίας. Οι πολλοί και διάφοροι ιατροί που επισκέφθηκε του έδωσαν άφθονα φάρμακα, δίχως όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επισκεπτόμενος τη μονή του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη – λόγω του ότι μονάζει εκεί και μία συγγενής του, η οποία και του έδωσε και δύο κομποσχοίνια, μία άλλη μοναχή του τα έβαλε στην κάρα του οσίου για να ευλογηθούν -, έζησε ένα πρωτόγνωρο θαύμα!

Αναπαυόμενος στο κελλί του ξύπνησε από την πρόσκληση της επιτετραμμένης μοναχής στο ναό να την ακολουθήσει. Από την κάρα του οσίου εξερχόταν μία λεπτή, υπέροχη ευωδία. Προσκύνησε συγκινημένος και, όπως αναφέρει, η ευωδία εισήλθε μέσα του. Έμεινε εκστατικός να θαυμάζει.

Μία μοναχή απλά και αυθόρμητα είπε: «Όποτε θέλει ευωδιάζει, μέχρι έξω βγαίνει η ευωδία».

Συγκινημένος επέστρεψε στο κελλί του και διάβασε την παράκληση του αγίου. Από τότε διαπίστωσε μία αλλαγή στον τρόπο της αναπνοής του, οι πνεύμονές του λειτουργούσαν καλά. Τα κομποσχοίνια ευωδίασαν και αυτά. Τούτο συνέβη στις 23/5/2009 το πρωί.

Αναχώρησε της μονής έχοντας βαθειά και φυσιολογική αναπνοή και την αίσθηση ότι η εύνοια του οσίου στάθηκε ιδιαίτερη σε αυτόν. Από τότε έφυγε το άγχος, η κατάθλιψη και η υπνηλία. Νέες ιατρικές εξετάσεις έδειξαν πολύ καλά αποτελέσματα. 


Από τότε δεν συνέβη ξανά διακοπή της αναπνοής στον ύπνο του. Το ανερμήνευτο λογικά αυτό γεγονός του έδωσε μεγάλη παρηγοριά και ενίσχυση. Δεν ήταν ένα ς απλός ενθουσιασμός ή μια χαρά στιγμιαία, τα οποία πολλές φορές συμβαίνουν σε πολλούς, αλλά κάτι βαθύ, αληθινό και μόνιμο.

Νοιώθει πλούσια ευεργετημένος από τον Όσιο Γεώργιο Καρσλίδη και συγχρόνως πολύ υποχρεωμένος απέναντί του.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒ ΕΔΩ

https://simeiakairwn.wordpress.com                    ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου