Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Η ΟΛΜΕ σε νέο εθνομηδενιστικό παραλήρημα…



του Νεκτάριου Δαπέργολα

Διδάκτορος Ιστορίας



      Και μέσα στον κακό χαμό των ημερών, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει η ΟΛΜΕ! 

Η οποία εξέδωσε προχτές μία προκλητικά χυδαία και κατάπτυστη ανακοίνωση κατά πλειοψηφία (προς τιμήν της η ΔΑΚΕ Καθηγητών δεν την υπερψήφισε, αλλά και διαφοροποιήθηκε με δικό της κείμενο) σε βάρος του εκκολαπτόμενου, λέει, φασισμού κι εθνικισμού μέσα στα σχολεία και της διακίνησης «ακραίων αλυτρωτικών και μιλιταριστικών αντιλήψεων» (!!!), καλώντας παράλληλα τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν! 





     Μέσα στο ανεκδιήγητο αυτό γραπτό σκουπίδι γίνεται μεταξύ άλλων λόγος για δυνάμεις που «επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν την αγωνιστική ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας απέναντι στις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και να αποδυναμώσουν τους αγώνες της ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και των μνημονίων, στη διαρκή λιτότητα και στην ανεργία. 

Επιχειρούν να πείσουν τη νεολαία ότι για τα προβλήματα, φταίει η δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός, ο γειτονικός λαός, οι πρόσφυγες, ο μετανάστης, ο «άλλος», ο διαφορετικός και να νομιμοποιήσουν έτσι στη συνείδηση της, το ξέπλυμα της Χ.Α.  ενόψει και των καταιγιστικών εξελίξεων σε βάρος της, στη δίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης»
    Αναφέρεται επίσης πως «το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τα παραπάνω περιστατικά και δηλώνει απερίφραστα ότι θα φράξει το δρόμο σε όσους με πρόσχημα το μακεδονικό ζήτημα επιχειρούν να μετατρέψουν τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων σε πεδίο εθνικισμού και μιλιταρισμού, καλλιεργώντας το διχασμό, το μίσος, το ρατσισμό και τις νεοφασιστικές αντιλήψεις. 

Σε όσους προσπαθούν να μεταστρέψουν την αγάπη κάθε λαού για μια ελεύθερη και δημοκρατική πατρίδα σε μίσος και εχθρότητα προς τους άλλους λαούς.  

Οι εκπαιδευτικοί…έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε στους μαθητές μας για τη φιλία, την αλληλεγγύη και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, για το κοινό τους συμφέρον απέναντι στον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ, στα μεγάλα πολυεθνικά μονοπώλια που προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη και την επιρροή τους στήνουν εθνικούς πολέμους και εμφύλιους σπαραγμούς σπέρνοντας το θάνατο και εξωθώντας τους λαούς στην προσφυγιά και τη μετανάστευση… 

(Αυτή την μακεδονία έχουν ανέκαθεν στο νου τους οι «αχριστεροί» ασχέτως πού θα ανήκει)

Είναι χρέος του κόσμου της εκπαίδευσης να υπερασπιστεί το σχολείο και τη νέα γενιά, να μην επιτρέψει  η πατριδοκαπηλία και η εθνικιστική τύφλωση να σπείρουν το διαιρετικό μίσος ανάμεσα στους μαθητές μας και να ξεπλυθούν πολιτικά οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα. Να υπερασπιστούμε τη ζωή, την απαίτηση για μόρφωση, δουλειά, ελευθερία, ειρήνη και αλληλεγγύη με τους λαούς».


     

 Ξεκαθαρίζεται τέλος ότι «η ΟΛΜΕ θα πάρει πρωτοβουλίες και θα στηρίξει άμεσα τις πρωτοβουλίες των ΕΛΜΕ σε αυτή την κατεύθυνση. 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς να προχωρήσουν σε συσκέψεις συλλόγων διδασκόντων, να οργανώσουν συζητήσεις με γονείς και μαθητικές κοινότητες, να αποκαλύψουν το φασιστικό και εθνικιστικό σχεδιασμό και τους κινδύνους που φέρνει, συζητώντας και για τη διεκδίκηση των σημερινών μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων της νέας γενιάς. 

Να προχωρήσουν σε έκδοση υλικών και εκδηλώσεις του εκπαιδευτικού κινήματος προς την κοινωνία, στην οργάνωση συγκεντρώσεων με δασκάλους, φοιτητές, εργατικά σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος σε όλες τις πόλεις, καθώς  και σε άλλες πρωτοβουλίες με χαρακτήρα αντιφασιστικό, αντιεθνικιστικό, αντιπολεμικό, αντιρατσιστικό».



 Ουδεμία έκπληξη βεβαίως για όλα αυτά. 

Ουδεμία έκπληξη μπορούμε να νιώσουμε όσοι στοιχειωδώς γνωρίζουμε για ποιο ακριβώς άντρο ψευτοπροοδευτικής αηδίας, σκληροπυρηνικού μισελληνισμού και ακραίας φασίζουσας σκέψης μιλάμε (προσωπικά μάλιστα, αν κάτι με εξέπληξε, ήταν το πόσο πολύ…καθυστέρησε για να εκδώσει το εν λόγω κουρελογράφημα). 

Απολύτως πιστή λοιπόν για μια ακόμη φορά η ΟΛΜΕ στην εθνομηδενιστική κι ελληνοφοβική καφρίλα των τελευταίων δεκαετιών, απολύτως ανίκανη να αφουγκραστεί στοιχειωδώς όχι μόνο τα βασικά προβλήματα της Παιδείας αλλά και γενικότερα τα προτάγματα των Καιρών, απολύτως συνεπής εντέλει στην κατάντια ενός ολόκληρου κλάδου τον οποίο εξάλλου εκπροσωπεί αναλογικά (θυμίζω ότι τη σύνθεση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, που κυριαρχείται από συριζοειδή, πλεγματικούς κακομοίρηδες αριστεριστές και θλιβερά κουκουέδικα απολιθώματα, την καθορίζουν ως εκλέκτορες κάθε διετία σύνεδροι που προκύπτουν με εκλογές απ’ όλη τη χώρα). 


     Όσο για το εν λόγω εμετικό σκουπιδόχαρτο έρχεται απλώς να προστεθεί ως άλλη μια από τις σπασμωδικές αντιδράσεις του πανικόβλητου καθεστώτος (μία μόλις ημέρα μετά από μία άλλη…«ανακοίνωση» από τη - δήθεν - Πρωτοβουλία Μαθητών Ελλάδας, που επίσης εισάγει αισχρό εμφυλιοπολεμικό κλίμα μέσα στα σχολεία, αποκαλώντας ως φασίστες, που πρέπει να παταχθούν, τα παιδιά που αντιδρούν απλώς για τα αυτονόητα).


(Αυτές ήταν ανέκαθεν οι θέσεις των «αχριστερών»)

 Και φυσικά αυτή η αντίδραση δεν θα είναι η στερνή.

 Εις μάτην κοπιάτε όμως, θλιβεροί δωσίλογοι, ψυχωσικοί μισέλληνες, ξεπουλημένα γιουσουφάκια, «χρήσιμοι ηλίθιοι» και λοιπά δεκανίκια του συστήματος. Το ποτάμι της Ιστορίας, που το συναποτελούν αιώνες αγώνων, νεκρών, μαρτύρων της πίστης και της πατρίδας, είστε πολύ μικροί εσείς για να το σταματήσετε. 

Ο καιρός σας τελειώνει…

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου