Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Μητροπολίτης Λαγκαδά


Katanixis.grΌταν ένας μητροπολίτης βρίσκεται να πρωταγωνιστεί σε ζητήματα με σαφείς γεωπολιτικές προεκτάσεις, η ανησυχία του πιστού λαού του Θεού είναι έντονη και απολύτως δικαιολογημένη.
Είτε πρόκειται για φιλόδοξο πρόθυμο "εμποράκο" Βατικανής κοπής, (που οι Αξιωματούχοι του είναι και πολιτικοί αξιωματούχοι), που διαπραγματεύεται κάτω από το τραπέζι την διοικητική του αναρρίχηση με πολιτικά ερείσματα, είτε είναι ο "πιο αδύναμος κρίκος" της Ιεραρχίας, το φαινόμενο έχει πάντα άσχημη κατάληξη.
Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά οφείλει μια πειστική διάψευση του δημοσιεύματος που παραθέτουμε ή να παραιτηθεί καταγγέλλοντας τους ηθικούς αυτουργούς με παρρησία.


«Ανίερες» συμμαχίες στη Θράκη
Η κατασκευή μητροπολιτικού νεκροταφείου και η Αγκυρα
Σε επικίνδυνες ατραπούς, σύμφωνα με τον Βηματοδότη έχει εμπλακεί ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης. Και τούτο γιατί φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την κατασκευή, εντός της περιοχής ευθύνης του, μουσουλμανικού νεκροταφείου το οποίο θα ελέγχει όμως ιδιωτικός φορέας και συγκεκριμένα ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Μακεδονίας – Θράκης.
Ο εν λόγω σύλλογος, που βρίσκεται υπό την ασφυκτική επιρροή του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, είχε αρχικώς απευθυνθεί στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και στη συνέχεια στον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, αλλά είχε λάβει την ίδια απάντηση: μπορεί να δημιουργηθεί μουσουλμανικό νεκροταφείο, αλλά μόνο ως τομέας χριστιανικού νεκροταφείου.
Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά φέρεται να έχει συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές με τον πρόεδρο του συλλόγου Φερίτ Οσμάν Ισμαήλογλου και επιμένει να προχωρήσει η κατασκευή του νεκροταφείου.
Δεν λείπουν δε αυτοί που πιστεύουν ότι ο Μητροπολίτης, στο πλαίσιο της φιλοδοξίας του να γίνει Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, αναζητεί «ανίερες συμμαχίες» που κρύβουν σοβαρούς κινδύνους.
«Πᾶνος»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου