Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΗΓΑΔΕΣ



Δημοσιογραφική έρευνα και επιμέλεια
των Γιάννη Κουντούρη
και Παναγιώτη Αποστόλου

Λέγαμε στο άρθρο μας: «Μας κυβερνάει η ΚΝΕ και ο “Ρήγας Φερραίος”», την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 στην Ελεύθερη Ώρα:

Οι ιδεολογικές μεταλλάξεις και οι πολιτικές μεταγραφές στις ημέρες μας είναι ένα συνηθισμένο γεγονός! 


Πολλοί αριστεροί ιδεολόγοι των περασμένων δεκαετιών, από εκείνους τους φοιτητές, που θα “άλλαζαν τον κόσμο”, ιδίως εκείνους της λεγόμενης “Γενιάς του Πολυτεχνείου”, που σήκωναν κόκκινες επαναστατικές σημαίες, που κατέβαιναν σε πορείες κατά του καπιταλιστικού κράτους για τα δίκαια των εργαζομένων, που συμμετείχαν σε καταλήψεις, που έμεναν νύχτες στα κρατητήρια της Ασφάλειας και του ΕΑΤ-ΕΣΑ του “δεξιού” αστυνομικού κράτους, σήμερα είναι εκείνοι που μας κυβερνούν! 

Εκείνοι που σήμερα παραπληροφορούν μέσω της “μαύρης προπαγάνδας τους”, αφού είναι στελέχη των ΜΜΕ, την κοινή γνώμη υπέρ της κυβερνήσεως των νεοκομμουνιστών! Πολλοί από αυτούς μετείχαν ή μετέχουν στη σημερινή κυβέρνηση! Είναι αυτοί που τάχτηκαν υπέρ του ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας! Είναι όλοι αυτοί που υπερθεμάτισαν υπέρ της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε το δεύτερο μέρος αυτής της δημοσιογραφικής έρευνας:

Νίκος Κοτζιάς:



Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος! Έτσι, από την ΚΝΕ και το ΚΚΕ μεταπήδησε στην ΝΑΡ και στο ΠΑΣΟΚ! Υπήρξε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ “Ανδρέας Παπανδρέου”! Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ! Πρώην ΥΠΕΞ της Πατρίδος! Ο σχεδιαστής, που υλοποίησε και εκτέλεσε τη Μακεδονία μας υπογράφοντας με τον ομόλογό του των Σκοπίων την εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών!  


Θανάσης Καρτερός: 

 

Ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Παλαιός σκληρός κομμουνιστής, εκφραστής της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενώσεως, με ύμνους στον Λένιν, τον Μαρξ, τον Κάστρο και άλλες κομμουνιστικές πολιτικές μορφές! Στην διάσπαση του 1989 ακολούθησε την ανανεωτική πτέρυγα του ΚΚΕ.

Εργάστηκε στο συγκρότημα του Αλαφούζου και ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ. Διευθυντής του “Ριζοσπάστη” επί εποχής Τσερνομπίλ, όταν ο ίδιος και το κομματικό όργανο του ΚΚΕ, ο “Ριζοσπάστης”, μιλούσαν για κακή προπαγάνδα!    

Μαρία Δαμανάκη:  

Μέλος της Κ.Ε. και του Π.Γ. του ΚΚΕ, στη συνέχεια Πρόεδρος του Συνασπισμού (1991-1993). Μετά βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Ναυτιλίας και Αλιείας. Ναι καλά διαβάσατε! Η πρωθιερέα εκφωνήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου και της ΚΝΕ Επίτροπος της “καπιταλιστικής” Ε.Ε. Πιο συγκεκριμένα η Μαρία Δαμανάκη ανέπτυξε δραστηριότητα εντός της Αριστεράς, στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Μέλος της ΚΝΕ, έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και ήταν η φωνή πίσω από το ραδιοφωνικό σταθμό του Πολυτεχνείου που επαναλάμβανε το “Εδώ Πολυτεχνείο”. Μετά την πτώση της δικτατορίας εξελέγη βουλευτής, αρχικά του ΚΚΕ (1977, 1981, 1985) και εν συνεχεία με τον Συνασπισμό (Ιούνιος και Νοέμβριος 1989, 90, 93, 96, 2000). Το 1991 έγινε πρόεδρος του ΣΥΝ και ήταν η πρώτη γυναίκα αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα. Στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 10 Οκτωβρίου 1993 ο ΣΥΝ απέτυχε να περάσει το όριο του 3% και δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, με αποτέλεσμα την παραίτηση της Δαμανάκη από την ηγεσία. Το 1994 η Μαρία Δαμανάκη ήταν υποψήφια για τις δημοτικές εκλογές με τον Συνασπισμό και το 1998 με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ. Ηττήθηκε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος είχε υποστηριχθεί από την Νέα Δημοκρατία. Η ίδια διαφωνούσε με τις θέσεις του κόμματός της, ειδικά στο θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Στις 10 Οκτωβρίου 2003παραιτήθηκε από τον ΣΥΝ και από την βουλευτική της έδρα. Μετά την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η Μαρία Δαμανάκη αποφάσισε να ενταχθεί στο Κόμμα αυτό και εξελέγη βουλευτής το 2004, 2007 και το 2009. Παραιτήθηκε από βουλευτής στις 9 Φεβρουαρίου 2010. Έγινε Επίτροπος της Ε.Ε. Σήμερα είναι η Global Managing Director for Oceans at The Nature Conservancy στις ΗΠΑ…!!! Ναι, ναι καλά το διαβάσατε…!!! Από το Πολυτεχνείο στις Βρυξέλλες και στις ΗΠΑ…!!

Αντώνης Μαλάμης:

Επικεφαλής των αλήστου μνήμης ΚΝΑΤ (έχουν σαφέστατα στρατιωτική δομή, οργάνωση και πειθαρχία. Αποτελούνται κυρίως από νέους δηλαδή από μέλη και στελέχη της ΚΝΕ, αλλά φυσικά το Κόμμα διαθέτει τα δικά του ΚΝΑΤ που είναι και το βαρύ πυροβολικό. Όποιος προσέξει την ΚΝΕ στις πορείες, θα δει ότι η περιφρούρηση - τα ΚΝΑΤ - είναι χωρισμένα σε Ομάδες με αρχηγούς, υπαρχηγούς, συγκεκριμένες αρμοδιότητες σε κάθε ομάδα, συγκεκριμένη διάταξη σε κάθε ομάδα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και χύμα στα ΚΝΑΤ. Τα πάντα είναι προγραμματισμένα και σχεδιασμένα από πριν. Η κάθε ομάδα περιφρούρησης των ΚΝΑΤ εκτελεί τυφλά τις εντολές του “Διοικητή της” ή αλλιώς του “Υπεύθυνου της Ομάδας” ή αλλιώς του “Ανθυπολοχαγού” κλπ. κλπ. – πληροφορίες από το indymedia.org), που ξυλοκοπούσαν αλύπητα όσους ήταν ιδεολογικοί αντίπαλοι της ΚΝΕ. Το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου 1979 ήταν επικεφαλής των ροπαλοφόρων της ΚΝΕ (ΚΝΑΤ) που εισέβαλαν στο Χημείο για να διαλύσουν την κατάληψη που γινόταν ενάντια στο Νόμο 815. Εκείνο το βράδυ, οι ΚΝΙΤΕΣ ήταν εφοδιασμένοι με κράνη, ξύλα, πέτρες και λοστούς και ξυλοκόπησαν τους καταληψίες που στην πλειοψηφία τους ήταν αντιεξουσιαστές. Μετά από σκληρή μάχη και περίπου 15 τραυματίες, οι Κνίτες έθεσαν το κτίριο υπό τον έλεγχό τους. Μετά το ’89 ο Μαλάμης απεσύρθη, διετέλεσε οικονομικός διευθυντής της εφημερίδας “Η Πρώτη” του γνωστού Συριζαίου σήμερα Καλογρίτσα (τότε συμφερόντων ΚΚΕ) και έκτοτε είναι οικονομικός διευθυντής σε μεγάλες επιχειρήσεις. Ιδρυτής διαφημιστικής εταιρείας “DIABOLO”!

Δήμος Βερύκιος:

Δημοσιογράφος της ιδιωτικής τηλεόρασης, αντιπρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού “Alpha” και σχολιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού! Δηλωμένος κομμουνιστής, αφού έκανε καριέρα στο “Ριζοσπάστη”, σήμερα προπαγανδίζει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ!

Παύλος Τσίμας:

Υπήρξε καθοδηγητικό στέλεχος της KNE από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Διετέλεσε πολιτικός συντάκτης του “Ριζοσπάστη”, διευθυντής της εφημερίδας “Η Πρώτη”, του περιοδικού “Ταχυδρόμος” και του ραδιοφωνικού σταθμού 902 Αριστερά στα FM, που άνηκε στο ΚΚΕ!

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε το 1993 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Mega με διάφορες εκπομπές, αλλά και ως σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων! Μετά εργάστηκε στη ΝΕΤ και επέστρεψε μερικά χρόνια αργότερα πάλι στο Mega! Έχει συνεργαστεί και με τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5” που είναι το ραδιοφωνικό φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ!

Όλγα Τρέμη:

Μέλος της ΚΝΕ. Μετά τη Δικτατορία εργάστηκε στον “Ριζοσπάστη”! Συνέχισε στις εφημερίδες “Ελευθεροτυπία”, “Το Βήμα”, “Έθνος” και “Ελεύθερος Τύπος”! Στην ΕΤ1 (1989-1990! Την δεκαετία του 1990 εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς “Flash 96”, “ANT1 97,2 FM” (μετέπειτα Easy 97,2) και στον “Αθήνα 98,4”! Έχει, επίσης, παρουσιάσει ενημερωτικές εκπομπές στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1, Star Channel και Mega

Η μεγάλη καθιέρωση ήλθε το 2005 όταν ανέλαβε να παρουσιάζει καθημερινώς το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Mega Channel!

Σεμίνα Διγενή:

Γνωστή τηλεπαρουσιάστρια προερχόμενη από την ΚΝΕ. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, STAMPA ESTERA. Εργάστηκε στις εφημερίδες “Ελευθεροτυπία”, “Αυγή”, “Εξόρμηση” (το καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια των κλαδικών και του “αυριανισμού”), “Απογευματινή”, “Έθνος της Κυριακής”, “Αδέσμευτος Τύπος”, στα ραδιόφωνα του “ΣΚΑΙ”, του “ANT1”, του “Δεύτερου Προγράμματος” της ΕΡΤ και σε πολλά περιοδικά. Υπήρξε αρχισυντάκτρια, project manager, εμπνεύστρια πολλών τηλεοπτικών projects που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστρια δεκάδων εκπομπών στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση από το 1982 μέχρι το 2009.

Νίκος Ευαγγελάτος:

Υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ! Ως δημοσιογράφος συνεργάστηκε με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς “Αθήνα 9,84”, “Flash 96” και τις εφημερίδες “Η Πρώτη”, “24 ώρες”, “Καλημέρα” και “Επενδυτής”. Έχει επίσης συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Tempo TV και Alter Channel ως κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων και διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης. Το 2005 ξεκίνησε την εκπομπή “Αποδείξεις” στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV. Από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 ήταν διευθυντής ειδήσεων και κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, οπότε και διέκοψε τη συνεργασία του κοινή συναινέσει με το σταθμό. Έκανε την παρουσίαση και επιμέλεια της εκπομπής “Αποδείξεις”. Έχει συνεργαστεί επίσης με τις εφημερίδες “Το Βήμα ” και “Ελεύθερος Τύπος” και με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΙ και Alpha!

Τάσος Τέλλογλου:

Υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ! Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1986 για την εφημερίδα “Η Πρώτη” (τι σύμπτωση άραγε), όπου εργάστηκε έως το 1989. Ήταν ανταποκριτής στη Γερμανία (;;;) για την εφημερίδα “Η Καθημερινή” από το 1990 έως το 1997, και για το Mega από το 1993 έως το 2000. Από το 1998, και για δύο χρόνια, ο Τάσος Τέλλογλου παρουσίαζε την εκπομπή “Μαύρο Κουτί”, μαζί με τον Αλέξη Παπαχελά και τον Παύλο Τσίμα (όλοι της ΚΝΕ) στο Mega. Το 2001 ξεκίνησε να αρθρογραφεί για την εφημερίδα “Το Βήμα”. Επίσης, το 2001, συνεργάστηκε με τον Παύλο Τσίμα και τον Γιώργο Κουβαρά στην εκπομπή “Κόκκινο Πανί που προβαλλόταν στον ΑΝΤ1. Από τον Ιούνιο του 2002 έως τον Ιούλιο του 2004, εργάστηκε στη ΝΕΤ. Τον Οκτώβριο του 2004, πραγματοποίησε τη πρώτη του έρευνα για την εκπομπή “Οι Φάκελοι” στο Mega. Ήταν αρχισυντάκτης της εκπομπής έως το 2007. Από το 2007 έως το 2013, συμπαρουσίαζε την εκπομπή “Οι Νέοι Φάκελοι”, ως συνέχεια αυτής των “Φακέλων”, μαζί με τον Αλέξη Παπαχελά και τη Σοφία Παπαϊωάννου στον ΣΚΑΪ. Από το 2013, εργάζεται στο Star, στην “Καθημερινή” και στον ΣΚΑΙ!

Είναι ο κλειδοκράτορας του σκανδάλου Siemens, έχοντας “κάρτα ελευθέρας εισόδου” στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής εταιρείας!

Δημήτρης Τσιόρδας:

Υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ! Ήταν υπεύθυνος πολιτικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” και έχει αρθρογραφήσει στην εφημερίδα “Καθημερινή” και στο περιοδικό “Διπλωματία”. Έχει εργαστεί ως πολιτικός συντάκτης στο ΜΕGA και τον ραδιοσταθμό Flash και ως πολιτικός αναλυτής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του τραπεζίτη Πρωθυπουργού Λουκά . Παπαδήμου (σ.σ. του πολιτικού δολοφόνου των ομολογιούχων καταθετών), κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμένου και εκπρόσωπος Τύπου του “Ποταμιού”.

Γιώργος Κύρτσος:

Από την ΚΝΕ έφτασε να είναι σήμερα στη ΝΔ αφού πρώτα πέρασε από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη! Διετέλεσε συντάκτης και διευθυντής της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”. Επιπλέον, ήταν συνιδρυτής της εφημερίδας City Press. Στις ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Είναι μέλος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ (;;;) και την Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων.

Θοδωρής Ρουσόπουλος:

Από την ΚΝΕ ξεκίνησε την καριέρα του στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” από το 1981-1995 (σ,σ, κράχτης του σκληρού ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή η Ελευθεροτυπία), ενώ επίσης αρθρογραφούσε για πολλά χρόνια στο μηνιαίο περιοδικό “Elle”. Από το 1989 έως το 1999, παρουσίαζε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel ενημερωτική εκπομπή. Έχει συνεργαστεί επίσης με τον ραδιοσταθμό Αθήνα 98,4 (1987-1989) και τον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel (1999). Έχει τιμηθεί με Βραβείο από το Ίδρυμα Μπότση καθώς και από την Τουρκική Ένωση (;;;) Δημοσιογράφων Ραδιοτηλεόρασης με το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής τηλεοπτικής εκπομπής. Διετέλεσε κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ν.Δ. επί Κώστα Καραμανλή και θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Γιάννης Στουρνάρας:

Ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, πρώην Υπουργός Οικονομικών (2012-2014)! Ο πατέρας του, Θανάσης ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και γραμματέας του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) Φθιώτιδας! Στενός φίλος του Γιάννη Σκουλαρίκη, πρώτου υπουργού Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ (1981-1985)!

Πέραν των άλλων, έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας από το 1986 ως το 1989 (με υπουργό πρώτα τον Κώστα Σημίτη και μετά τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη)!

Τάκης Θεοδωρικάκος:

Πολιτικός Αναλυτής και Δημοσκόπος. Έχει την γνωστή εταιρεία GPO. Διετέλεσε Γραμματέας της ΚΝΕ τη φορτισμένη περίοδο 1990-1991. Σήμερα είναι από τους πιο έμπιστους και στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αρκετά χρόνια ήταν δίπλα στον Κώστα Λαλιώτη και διετέλεσε συνεργάτης επικοινωνίας του, όταν αυτός ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ όσο καιρό ήταν ο πολυμήχανος Αρκάς Γραμματέας του Κόμματος.

Κώστας Βαξεβάνης:

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στον “Ριζοσπάστη” το 1988, και αργότερα συνεργάστηκε με την “Ελευθεροτυπία”, την “Καθημερινή” το “Ποντίκι” και το “Βήμα”! Το 1991 βρέθηκε στη ΝΕΤ - ΕΡΤ (κρατική τηλεόραση) και στο Mega – Alpha (ιδιωτική τηλεόραση). Από το Νοέμβριο του 2016 εκδίδει την Κυριακάτικη εφημερίδα “DOCUMENTO” που είναι η πιο φιλική – προπαγανδιστική εφημερίδα σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ! Από πολλούς, όπως τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρείται ο βραχίονας λάσπης του Μεγάρου Μαξίμου κατά των πολιτικών αντιπάλων του Αλέξη Τσίπρα…

Ανδρέας Λοβέρδος:

Συνταγματολόγος. Στα νιάτα του (το 1973) ήταν μέλος της “Πανσπουδαστικής” (φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ). Μετά έγινε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Υφυπουργός στην Κυβέρνηση Σημίτη και Υπουργός στις Κυβερνήσεις των Γιώργου Παπανδρέου και Σαμαρά - Βενιζέλου. Σήμερα Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.


Απόστολος Γκλέτσος, Στρατής Λιαρέλλης, Γιάννης Βλαστάρης, Γιώργος Δελαστίκ, Νίκος Μελέτης, Παναγιώτης Φασούλας, Σπύρος Παπαδόπουλος, Λίλα Καφαντάρη, Μανώλης Αναγνωστάκης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Λάκης Λαζόπουλος, Γιώργος Βαρεμένος, Γιάννης Λάτσιος, κ.α.


Ο κατάλογος είναι τεράστιος και θα μπορούσαμε να γράφουμε ημέρες ολόκληρες!

Ατέλειωτος κατάλογος ανθρώπων, που χρησιμοποίησαν ως διαβατήριο της δημοσιογραφικής και της πολιτικής τους καριέρας την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος (ΚΝΕ). Που σίγουρα στα φοιτητικά τους χρόνια μπροστά στα Προπύλαια θα διένειμαν δωρεάν το κομματικό όργανο του ΚΚΕ τον “Οδηγητή”! Και στην συνέχεια πολλοί εξ αυτών την “Εξόρμηση”, το κομματικό όργανο του ΠΑΣΟΚ!

Πολλοί εξ αυτών, πιο “τολμηροί” μεταπήδησαν και στη “δεξιά” ΝΔ – αναφέρω κάποιους παραπάνω – αφού η αριστερή τους τσέπη είχε τις αριστερές ιδέες τους, δογματικές ή ριζοσπαστικές, αλλά η δεξιά τσέπη τους ήταν φουσκωμένη από τον καπιταλισμό, που στη νιότη τους κατηγορούσαν σκαιότατα!

Ενδεχομένως να έχουμε και συνέχεια του ρεπορτάζ…

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου