Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Η προσβολή


Μια μέρα μεταφέρθηκε στο θεραπευτήριο ένας ταλμουδιστής Εβραίος, πάρα πολύ άρρωστος. Όταν ήρθε σε επαφή με το περιβάλλον του θαλάμου 4, το μίσος του εναντίον των χριστιανών εξαπολύθηκε απότομα:

- Εσείς οι χριστιανοί φταίτε για το πρόγραμμα εναντίον των Εβραίων. Θα εκδικηθούμε σύμφωνα με το νόμο μας!

Του απάντησαν:

- Αντίθετα, οι χριστιανοί είναι τα άμεσα και έμμεσα θύματα των Εβραίων. Οι Εβραίοι σκότωσαν τον Χριστό και δολοφονούν τους χριστιανούς κάθε τόσο, όπως μας λέει η ιστορία, για να γίνουν αυτοί οι άρχοντες του κόσμου. Αλλά ο σύγχρονος κόσμος δεν μπορεί να δεχτεί τη διακυβέρνησή του από έναν ξένο λαό, που είναι ο Ισραήλ.

- Εμείς είμαστε ο εκλεγμένος από τον Θεό λαός του Ισραήλ!

- Ο αληθινός Ισραήλ είναι ο της Θείας Χάριτος και όχι αυτός που γεννήθηκε από κάποια συγκεκριμένη φυλή.

- Εσείς είστε αντισημίτες!

- Αντισημίτης δεν ήταν ο Χριστός, αλλά ο Ιούδας, ο Άννας, ο Καϊάφας και ο λαός που ζήτησε τη σταύρωσή Του. Αντισημίτες δεν είναι οι χριστιανοί, αλλά οι Εβραίοι που πολεμούν εναντίον της πραγματικότητας, διότι οι ίδιοι ξέρουν καλά ότι ο Χριστός είναι ο Θεός, αλλά έχουν παρεξηγήσει την αποκαλυπτική διδασκαλία της Παλαιάς Διαθήκης. Αυτοί προσκυνούν το χρυσό μοσχάρι και όχι τον Θεό των πατριαρχών, τον σατανά αλλ’ όχι την αλήθεια του Χριστού. Ο εβραϊκός λαός γέννησε τον Χριστό, αλλά είναι ανήμπορος να τον ακολουθήσει.

 - Το κείμενο είναι από αυτό το βιβλίο -
Τότε ο W. (ο εβραϊκής καταγωγής πάστορας Richard Wurmbrand από την Ρουμανία) επενέβη σταθερά στη συζήτηση και είπε:

- Ο κομμουνισμός είναι το ιουδαϊκό εργαλείο της καταστροφής του κόσμου!

- Γι’ αυτή τη δήλωση θα υποφέρεις πολύ. Του φώναξε εξοργισμένος ο ταλμουδιστής Εβραίος.

Όμως ο W. συνέχισε γαλήνιος:

- Στη μάχη μεταξύ των Στάλιν και Τρότσκι νίκησε ο Στάλιν, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από τους Εβραίους. Αυτός τους αρνήθηκε την εξουσία, αλλά όχι και τις εκδουλεύσεις. Οπότε οι Εβραίοι πήραν τη δεύτερη θέση στον κομμουνισμό και από τότε δεν την εγκατέλειψαν ποτέ. Αυτοί είναι ο δούρειος ίππος της κομμουνιστικής επανάστασης.

- Ο εβραϊκός λαός είναι άγιος, και θα εξαφανιστεί οποιοσδήποτε θα θίξει την αγία αποστολή του. Αξίζει να δολοφονηθείς, φώναξε λυσσαλέα ο ταλμουδιστής.

- Και η μητέρα και τα αδέλφια μου το ίδιο μου είπαν, απάντησε ήρεμος ο W.

- Έχουμε μια κοινή παράδοση, προσπάθησε ο Εβραίος ν’ αλλάξει τη συζήτηση.

- Ο Χριστός μας ξεχωρίζει, τον διέκοψε ο W. Ακόμη και ο Μωυσής και οι Προφήτες είναι δικοί μας. Εάν ακολουθούσατε τον Μωυσή, θα ήσασταν χριστιανοί!

- Όχι οι Εβραίοι, αλλά οι Ρωμαίοι σκότωσαν τον Χριστό, επέμεινε ο ταλμουδιστής.

- Οι Εβραίοι Τον σκότωσαν χρησιμοποιώντας τους Ρωμαίους κατακτητές. Οι Ρωμαίοι δεν μίσησαν τον Χριστό, αλλά οι Εβραίοι. Ο Χριστός δεν κατηγορεί τους Ρωμαίους, αλλά τούς Εβραίους.

- Τον Χριστό δεν τον σκότωσε ο λαός των Εβραίων, αλλά οι αρχηγοί του.

- Ο ιουδαϊκός λαός, ακολούθησε τούς αρχηγούς του και ευθύνεται γι’ αυτό.

- Πέρασαν δεκάδες γενεές από τον Άννα και τον Καϊάφα, ήλθε ό καιρός να ξεχαστεί εκείνο το έγκλημα.

- Παρακολούθησε τι κάνουν οι Εβραίοι από τότε μέχρι σήμερα εναντίον των χριστιανών και πάντων των ανθρώπων, και θα καταλάβεις γιατί ελέχθη γι’ αυτούς ότι η αμαρτία εναντίον του Χρίστου θα συγχωρηθεί, αλλά η αμαρτία εναντίον του Αγίου Πνεύματος δε θα συγχωρηθεί. Οι Εβραίοι του τώρα είναι πιο ένοχοι από τους Εβραίους που σκότωσαν τότε τον Χριστό!

Οι ασθενείς του θαλάμου 4 άκουγαν έκπληκτοι. Ο W. μιλούσε αποβάλλοντας το δηλητήριο που είχε παλαιότερα δεχτεί και ένιωθε ότι ελευθερώθηκε απ’ αυτό. Ο ταλμουδιστής ορκίστηκε να καταδώσει τον W. μετά την αποφυλάκισή του στους ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας, η οποία θα τον εξολοθρεύσει. Όμως πέθανε σύντομα.

Ύστερα απ’ αυτή την αντιπαράθεση ο Βαλέριος του είπε:

- Ο κύριος πάστορας γνωρίζει καλά την αλήθεια, απομένει μόνο να αγκυροβολήσει σ’ αυτήν.

Ο W. είχε έντονες συζητήσεις για τις σχέσεις μεταξύ του Χριστιανισμού και των Εβραίων και με τον αδελφό του, ο όποιος ήταν μεγάλος μάγιστρος στην απόκρυφη εβραϊκή στοά, που ελέγχει τη διεθνή Μασονία.

- Πως θέλετε εσείς, περίπου 15 εκατομμύρια Εβραίοι, να κυβερνάτε 4 δισεκατομμύρια πού δεν είναι Εβραίοι; Τον ρώτησε ο W.

Και ο αδελφός του του απάντησε:

- Έχουμε αρκετούς προσήλυτους. Μερικοί ξέρουν ότι είναι προσήλυτοι μας, οι άλλοι δεν ξέρουν, αλλά όλοι είναι στη διάθεσή μας και θα είμαστε ο θεός τους. Ο κόσμος γίνεται ιουδαϊκός όλο και περισσότερο. Οι Εβραίοι είναι η ζύμη που θα ζυμώσει το φύραμα του εικοστού αιώνα.

- Αλλά ο Χριστός ήρθε! Έλεγε ο W.

- Δεν ήρθε. Εκείνος ήταν ένας ληστής και προδότης του εκλεκτού λαού.

- Τότε γιατί δεν έρχεται ο Χριστός;

- Ο ίδιος ο εβραϊκός λαός είναι ο Χριστός!

Τότε ο W. άναψε από ζήλο θεϊκό και άρχισε να ανατρέπει τον αδελφό του λέγοντας ότι ο εβραϊκός λαός είναι γεμάτος ασέβεια και αμαρτία, ώστε δεν μπορεί να είναι ο ωραίος, ο άγιος και ο τέλειος αναμενόμενος Χριστός. Εκείνος, ήταν και παραμένει, ο Ιησούς Χριστός.

- Σας μισούμε, του φώναξε ο αδελφός του, κι εσύ είσαι ένας προδότης του λαού μας. Όταν ξαναχτίσουμε το ναό του Σολομώντος, θα κάνουμε στην πόλη των Ιεροσολύμων το πιο μεγάλο άγαλμα στον κόσμο, στο όποιο θα γράψουμε: Να μην ξεχνάτε ποτέ ό,τι σας έκαναν οι χριστιανοί!

-Την εξαφάνισή σου, Ισραήλ, θα την προκαλέσεις μόνος σου! Απάντησε ο W. Εσείς δεν έχετε πια ουρανό, διότι πέρα από τη γη δεν έχετε κανένα ιδανικό!

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου