Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Το Βατικανό είναι το πρώτο κράτος που με διάταγμα έκανε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για covid19 για υπαλλήλους και κατοίκους του.Οι αρνητές υπόκεινται σε κυρώσεις!!!

 

Ένα διάταγμα που υπεγράφη στις 8 Φεβρουαρίου από τον πρόεδρο της κυβέρνησης του Βατικανού καθιστά υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά του Covid 19, εκτός εάν υπάρχει «αποδεδειγμένος λόγος υγείας».
.
Στο Βατικανό, οι υπάλληλοι που αρνούνται το εμβόλιο κινδυνεύουν πλέον να απολυθούν.

Το Βατικανό έχει αγοράσει 10.000 δόσεις του εμβολίου που παράγεται από την Pfizer, καθώς και ένα σούπερ καταψύκτη, ώστε να μπορούν να αποθηκευτούν στους -70 βαθμούς. Το Βατικανό κάνει ένα ακόμη βήμα στην προσκόλλησή του στο εμβόλιο κατά του Covid-19. Το μικρότερο κράτος στον κόσμο απαιτεί τώρα να εμβολιαστούν οι υπάλληλοι του και οι κάτοικοί του ή θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις.Και αυτές οι κυρώσεις μπορούν να καταλήξουν σε απόλυση, σύμφωνα με διάταγμα της 8ης Φεβρουαρίου και υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο της Κυβέρνησης της Πολιτείας του Βατικανού, Καρδινάλιο Giuseppe Bertello.

Αλλά και οι υποψήφιοι για μια θέση στο εσωτερικό του Βατικανού θα μπορούσαν ομοίως να μην μισθοδοτηθούν σε περίπτωση άρνησης.

Οι υπάλληλοι του Βατικανού που αρνούνται να εμβολιαστούν για coronavirus κινδυνεύουν με τιμωρίες ως και απόλυση σύμφωνα με ένα διάταγμα που δημοσιοποιήθηκε αυτή την Πέμπτη από το κράτος της Cité του Vatican, που απασχολεί 5.000 άτομα.

΄Ενας εργαζόμενος που δεν παρουσιάζει αποδεδειγμένες ιατρικές αντενδείξεις κι αρνείται να εμβολιαστεί για Covid-19 κινδυνεύει με « συνέπειες περισσότερες ή λιγότερες σημαντικές που μπορούν να φτάσουν μέχρι τη διακοπή της σύμβασης εργασίας», προβλέπει αυτό το κείμενο.

Οι 2 πάπες ο François κι ο επίτιμος Benoît XVI ήδη εμβολιάστηκαν
Μια λίστα περιγράφει ορισμένες άλλες κυρώσεις. Η μη χρήση μάσκας και η παραβίαση των αποστάσεων ασφαλείας μπορεί να κοστίσουν πρόστιμα που κυμαίνονται από 25 έως 50 ευρώ και οι παραβιάσεις της καραντίνας περιλαμβάνουν πρόστιμα έως 1.500 ευρώ. Το Βατικανό ξεκίνησε μια δωρεάν εκστρατεία εμβολιασμού για όλους τους υπαλλήλους του τον Ιανουάριο.la-croix/20minutes 18/2/21

dimpenews

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου