Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Είναι πλέον ολοφάνερη η αντιχριστιανική στάση της κυβέρνησης της ΝΔ

 

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά
Χριστιανός Ορθόδοξος
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος 
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 
 
Καθόσον η κοινωνία μας παρακολουθεί αποσβολωμένη τις εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού, από τα τελευταία στοιχεία της επιδημιολογικής κατάστασης στην χώρα διαψεύστηκαν οικτρά οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν εκτίναξη των κρουσμάτων από  την κινητικότητα των εορτών.
 
Αποδεικνύεται πλέον ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έπραξε μέγιστο λάθος που απαγόρευσε τη συμμετοχή των πιστών στις Θείες λειτουργίες και φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι κινείται με αντιχριστιανικό τρόπο. Ακόμη, από τον αριθμό των κρουσμάτων που αποτύπωσε την εικόνα των εορτών (Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων) διαψεύστηκαν οικτρά οι κινδυνολόγοι «Κασσάνδρες» επιδημιολόγοι που προέβλεπαν ότι με την συμμετοχή πιστών στις Θείες λειτουργίες των τριών παραπάνω μεγάλων θρησκευτικών εορτών θα εκτινάσσονταν ο αριθμός των κρουσμάτων.
 
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ήταν λανθασμένη η κυβερνητική απόφαση που απαγόρευσε τη συμμετοχή των πιστών στις Θείες λειτουργίες του εορταστικού δωδεκαημέρου εξαιρουμένου των τριών μεγάλων εορτών. Επιπλέον, εκ του αποτελέσματος παρατηρούμε ότι ήταν απαράδεκτη η αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συμμετοχή πιστών στις Θείες λειτουργίες των Θεοφανείων και καλώς η Ιερά Σύνοδος αντιτάχτηκε σε αυτήν και δεν την εφάρμοσε, αν και θα έπρεπε να αντιταχθεί στην απόφαση της Κυβέρνησης για μη δημόσια τέλεση του Αγιασμού των Υδατών σε δημόσιο χώρο, παρά το ότι δέχθηκε σωρεία επικρίσεων, τόσο από κυβερνητικά στελέχη, όσο και από την πλειοψηφία των χειραγωγουμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης. 
 
Επιπρόσθετα, θα γραφτεί με μελανά χρώματα στην ιστορία ότι κυβέρνηση Ορθόδοξης χώρας επέδειξε μεγάλη ασέβεια προς τα Θεία απαγορεύοντας να τελεστεί ο Αγιασμός των Υδάτων σε δημόσιο χώρο εν έτη 2021 καθότι θα μπορούσαν να τελεστεί με τα προβλεπόμενα μέτρα! Δηλωτικό της ασέβειας που επέδειξε η κυβέρνηση και το πως αντιλαμβάνεται την Ορθόδοξη πίστη είναι και η εξής δήλωσή του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια “Δεν αξίζει τον κόπο για 1-2 μέρες ΔΗΘΕΝ γιορτής (εννοούσε τα Χριστούγεννα ) να κινδυνεύσουν ζωές συνανθρώπων μας, συμπολιτών μας ή ακόμη και των ίδιων των μελών της οικογένειάς μας”!  
 
Μια δήλωση αισχίστου είδους που προσβάλλει τα Θεία και τους πιστούς! Σε άλλες εποχές και με διαφορετικούς ηγέτες αυτή, θα είχε μετατραπεί σε πρώτη είδηση και ο εν λόγω Υπουργός θα είχε υποχρεωθεί από τον Πρωθυπουργό να ανασκευάσει τη δήλωσή του ζητώντας συγγνώμη ή αν δεν το έπραττε αυτό ο Πρωθυπουργός θα τον απομάκρυνε άμεσα! Καθότι σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα επικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι! Έτσι, ο κύριος υπουργός μπορεί να μην θεωρεί ότι τα Χριστούγεννα είναι μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης, αλλά οφείλει να σέβεται τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών! 
 
Επιπρόσθετα, παρατηρήσαμε κάποιοι που αποφάσισαν να τελέσουν τον Αγιασμό των Υδάτων, σε δημόσιο χώρο, όπως αρμόζει να συλλαμβάνονται από την αστυνομία θυμίζοντας εικόνες, τόσο από το μακρινό παρελθόν (ΕΣΣΔ, Ρουμανία, ), όσο και από τη σύγχρονη εποχή (Κίνα, Ινδονησία, Βιετνάμ, Νιγηρία) όπου τα καθεστώτα αυτών των περιοχών εκδίωξαν και εκδιώκουν τους Χριστιανούς για του Χριστού την πίστη την Αγία! Το οξύμωρο της όλης υπόθεσης είναι ότι σε χώρες που η Ορθοδοξία διώκεται και στη σύγχρονη εποχή και υφίστανται περιορισμοί τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια ο Αγιασμός των Υδάτων σε δημόσιο χώρο (Τουρκία, Αλβανία)!  
 
Ειρήσθω εν παρόδω και αυτές οι χώρες πλήττονται βάναυσα από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά οι κυβερνήσεις τους που δεν φημίζονται για το δημοκρατικό τους πνεύμα και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα σεβάστηκαν την μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας και μάλιστα την τίμησαν θεσμικά (ο πρόεδρος της Αλβανίας παρευρέθηκε στην Θεία λειτουργία των Φώτων)! Ακόμη, αποδείχθηκε πόσο βλακωδώς ήταν η άποψη κάποιων δήθεν ειδικών που διατυμπάνιζαν, χωρίς ίχνος ντροπής, ότι με την Θεία κοινωνία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να μεταδοθεί ο κορωνοϊός και πρότειναν να χρησιμοποιούνται κουταλάκια κατά την λήψη της από τους πιστούς!!
 
Αν είχαν βάση αυτές οι απόψεις έπρεπε τα κρούσματα που σημειώθηκαν, μετά το πέρας των 15 ημερών από τις γιορτές, να ήταν πολλές χιλιάδες και οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία και ειδικά στις ΜΕΘ να εκτοξεύονταν σε δυσθεώρητα ύψη πολύ παραπάνω από την κορύφωση του Νοεμβρίου! Γιατί, αναρίθμητοι πιστοί κοινώνησαν! Και πως μπορεί να ήταν διαφορετικά αφού η μεταλαβιά είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού της αγάπης που θυσιάστηκε για μας!!  
 
Ακόμη, αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν και προκαλούν εικόνες από την περιφρούρηση των Ιερών Ναών από τα αστυνομικά όργανα κατόπιν κυβερνητικών εντολών, όταν εορτάζει κάποιας Άγιος, ανά την επικράτεια ωσάν να πρόκειται για χώρους παράνομους και εστίες εγκληματικότητας επιβεβαιώνοντας τους παραπάνω ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δρα αντιδημοκρατικά και ταυτίζεται με καθεστώτα που πολέμησαν την Ορθοδοξία!  
 
Εν κατακλείδι, η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει ότι έπραξε εσφαλμένα που απαγόρευσε τη συμμετοχή πιστών στις Θείες λειτουργιές όλο αυτό το χρονικό διάστημα που επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας και ότι προέβηκε σε αυταρχικές ενέργειες όσον αφορά σε θέματα ορθοδόξου πίστεως και να μην τα επαναλάβει στο μέλλον ειδικά τώρα που είναι έτοιμη να επιβάλλει εκ νέου περιορισμούς!  
 
Αυτό που χρειαζόμαστε ως κοινωνία για να υπερνικήσουμε τον κορωνοϊό είναι μετάνοια, προσευχή και συνεχόμενες λιτανείες, όπως συνέβηκε στο παρελθόν για ανάλογες περιπτώσεις (λοιμοί)!
 
ΥΓ.  Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν τριαδικό Θεό, στην μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, του Αποστόλου Παύλου, των δώδεκα Αποστόλων, προφητών Ηλία, Ησαΐα, Δανιήλ και Δαβίδ, Ζαχαρία και Αβραάμ, των Αγίων του Θεού Φανουρίου, Νικηφόρου του Λεπρού,των Αγίων Πάντων, του πατέρα μου Θωμά, των παππούδων μου Βασιλείου και Βασιλείου και των γιαγιάδων μου Στυλιανής και Φανής. 
 
«Πᾶνος»

2 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΟΙ ΕΔΩ ΒΑΣΙΒΟΥΤΖΟΥΚΟΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΦΑΓΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά τη Θεσσαλονίκη και η Αθήνα και η Πάτρα, αλλά και Ζάκυνθος θα διαδηλώσουν την Κυριακή στις 4 το απόγευμα κατά του lockdown.

    ΑπάντησηΔιαγραφή