Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ο Σκωτικός Τύπος τιμά με δύο προτομές τους Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές


Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ), οι ανώτεροι βαθμού του Ελευθεροτεκτονισμού (4-33), τιμά με δύο προτομές, που θα τοποθετηθούν σε προαύλιο νοσοκομείου, τους Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη ζωής ενάντια στον κορωνοϊό Covid-19.

Ο Σκωτικός Τύπος ανάρτησε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook φωτογραφίες με τις προτομές, πλαισιωμένες από τα μέλη του Υπάτου Συμβουλίου για την Ελλάδα, τον Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη για την Ελλάδα, Εμμανουήλ Γερακιό και μέλη της Ακαδημίας του Σκωτικού Τύπου.

«Μέλη της Ακαδημίας του ΑΑΣΤ, μαζί με τις εξαίρετες προτομές, αφιέρωμα του ΑΑΣΤ σε όλους αυτούς που με αυταπάρνηση φρόντισαν και φροντίζουν την υγεία μας.

»Οι προτομές θα τοποθετηθούν σε προαύλιο χώρο Νοσοκομείου δια να θυμόμαστε όλοι και να μαθαίνουν οι επόμενοι», αναφέρει η λεζάντα που συνοδεύει τις εικόνες.

Ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης για την Ελλάδα, Εμμανουήλ Γερακιός, με τις προτομές εντός Μεγάρου του Σκωτικού Τύπου στην Αθήνα.

Όταν ο Μέγας Φρειδερίκος της Πρωσίας τέθηκε επικεφαλής του ελευθεροτεκτονικού «Δόγματος της Τελειοποίησης», το οποίο αναπτυσσόταν σε 25 βαθμούς, προέβη με τη βοήθεια επίλεκτων ελευθεροτεκτόνων στην αναδιοργάνωση της τεκτονικής αδελφότητας μορφοποιώντας συστηματικά το εφεξής αποκαλούμενο Τάγμα του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Τύπου ή Δόγματος, ορίζοντας τον αριθμό των βαθμών στους 33 και αναθέτοντας την ανώτατη διοίκηση στο Ύπατο Συμβούλιο, αποτελούμενο από μέλη κατέχοντα τον 33ο βαθμό.

Στη συνέχεια συντάχθηκαν αυτά στα -λεγόμενα- Μεγάλα Συντάγματα του Βερολίνου ή του Μ. Φρειδερίκου ή του 1786 τα οποία και διέπουν μέχρι σήμερα τον Τύπο.

Το πρώτο ιδρυθέν Ύπατο Συμβούλιο δημιουργήθηκε το 1801 στο Τσάρλεστον των ΗΠΑ από Γάλλους Τέκτονες, εξουσιοδοτημένους από τεκτονικές οργανώσεις της Γαλλίας και από μυημένους Αμερικανούς.

Τούτο σήμερα εδρεύει εις την Ουάσιγκτον.

Στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1872 από τον Δημήτριο Ροδοκανάκη και με γνήσια, νόμιμη και κανονική διαδοχή σήμερα επικεφαλής του για την Ελλάδα είναι ο Εμμανουήλ Γερακιός.

Ο Σκωτικός Τύπος είναι η «κιβωτός» του Ορθού Λόγου, δηλαδή του ελληνικού και κατά προέκταση δυτικού πολιτισμού.

Το αξιακό του σύστημα είναι αυτό που γνωρίζει η κοινωνία και αναφέρει η ιστορία ως κίνημα του Διαφωτισμού.

 


Πηγή:https://www.tribune.gr/
«Πᾶνος» 

3 σχόλια:

 1. ΑΠΛΑ, ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ....
  ΑΙΣΧΟΣ....
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ (ΣΧΕΔΟΝ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΟ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.
  ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΑΔΕΛΦΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΔΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΙΣΧΡΕΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΜΕ ΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣΕ.
  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.
  ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑΞΙΑ ΥΠΑΡΞΗ.
  ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα Ζήνα!
   Μπορεῖ αὐτὴ ἡ δημοσίευση νὰ σὲ ἀναγούλιασε, ὅπως καὶ ἐμᾶς, ἀλλὰ καὶ ὅλους ὅσους συμπορεύονται στὴν ἴδια γραμμὴ, ἀλλὰ αὐτὰ πρέπει νὰ βγαίνουν πρὸς τὰ ἔξω, διότι ὑπάρχει πολὺ κόσμος ποὺ εἶναι πιστὸς ἀλλὰ δὲν γνωρίζει καὶ πρέπει νὰ μαθαίνει πὼς λειτουργοῡν οἱ ἀντίθετες δυνάμεις, αὐτὲς ποὺ μάχονται τὴν Ὀρθοδοξία μὲ τόσους δόλιους τρόπους, ὥστε νὰ μὴν πέφτουν στὶς συγκεκαλυμμένες παγίδες τους ἀπὸ τοὺς προβατόσχημους λύκους.

   Ἐξ᾿ ἄλλου καὶ ἐμεῖς ὅλοι πῶς ἔχουμε μάθει τόσα πράγματα;
   Ἀπὸ τὶς ἀναρτήσεις στὸ διαδίκτυο, γιὰ αὐτὸ δὲν θὰ πρέπει νὰ τὸ ἔχουμε δεδομένο, ὅτι ὅσοι εἶναι μέσα στὴν Ἐκκλησία, σημαίνει πὼς ἔχουν γνώσεις τοῦ τί συντελεῖται στὸ παρασκήνιο.

   Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ.

   Διαγραφή