Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Πολωνία: Η Φάϊζερ φέρεται να δοκίμασε το €μβόλιο covid-19 σε ορφανά μωρά


Ισχυρισμοί ότι η Φάϊζερ διεξάγει πειράματα σε ορφανά ηλικίας έξι μηνών για να δοκιμάσει το εμβόλιο Covid-19 έχουν διατυπωθεί από διάφορα δημόσια πρόσωπα στην Πολωνία.

Η Ένωση Υπεράσπισης της Υγείας των Παιδιών, με επικεφαλής τον δικηγόρο Robert F. Kennedy, ενημερώθηκε πρόσφατα από Πολωνούς πληροφοριοδότες ότι η Pfizer φέρεται να διεξάγει πειράματα σε ορφανά μωρά έξι μηνών για να δοκιμάσει το εμβόλιο Covid-19. Η Pfizer φαίνεται να λειτουργεί εκτός νομικών ορίων. Αυτό οδήγησε μια ομάδα δικηγόρων, επαγγελματιών ιατρών και ακτιβιστών να απαιτήσουν από τα μέλη του πολωνικού κοινοβουλίου και της γερουσίας να διοργανώσουν έκτακτη διάσκεψη το Σάββατο 2 Οκτωβρίου με θέμα: Ιατρικές δοκιμές σε παιδιά και βρέφη: ιατρικά, νομικά και ηθικά ζητήματα.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από πολωνικές ενώσεις και ιδρύματα, όπως η Πολωνική Ένωση Ανεξάρτητων Ιατρών και Επιστημόνων, η Ένωση Δικηγόρων "Φωνή της Ελευθερίας", η Ένωση Κέντρων Πληροφόρησης για την Υγεία Dobrostan και το Ίδρυμα New Spectrum. Μεταξύ των ομιλητών ήταν η Δρ Natalia Prego Cancelo από την Ισπανία, η Δρ Meryl Nass και η κα Vera Sharav από τις ΗΠΑ. Τέθηκαν διάφορες ερωτήσεις:

"Η Φάϊζερ διεξάγει πειράματα σε ορφανά παιδιά, τα οποία είναι τα πιο ευάλωτα και δεν έχουν κανέναν να λάβει υπόψη του τα συμφέροντά τους αν τα πράγματα πάνε στραβά; Εάν ναι, γιατί και ποιος έχει συναινέσει; Γιατί επιτρέπεται στην Pfizer να κάνει κλινικές δοκιμές σε μωρά με ένα προϊόν που δεν έχει ολοκληρώσει κλινικές δοκιμές φάσης 3 και αποτελεί νέα τεχνολογία; Γιατί η Pfizer αρνείται στους εκλεγμένους αξιωματούχους την πρόσβαση στα έγγραφά της; Τι συμβαίνει σε άλλες χώρες όπου διεξάγονται αυτά τα πειράματα; Κάνουν πραγματικά τη δουλειά τους ο EMA και ο FDA; Και τέλος... οι κατασκευαστές εμβολίων λειτουργούν με απόλυτη μυστικότητα και χωρίς κανένα νομικό έλεγχο;

Άλλες πληροφορίες σχετικά με την επιστήμη και τη δεοντολογία των κλινικών δοκιμών σε παιδιά έχουν επίσης προκαλέσει ανησυχίες. Η Yaffa Shir-Raz, μια ερευνήτρια επικοινωνίας κινδύνου από το Πανεπιστήμιο της Χάιφα στο Ισραήλ, δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τις εξαιρετικά αμφισβητήσιμες μεθόδους που χρησιμοποίησε η εταιρεία με τίτλο "Σοβαρές παραβιάσεις και χειρισμοί του πρωτοκόλλου της δοκιμής: πώς η Pfizer κατάφερε να λάβει έγκριση έκτακτης ανάγκης από τον FDA για παιδιά".

Το άρθρο υπογραμμίζει ανησυχητικά γεγονότα που θέτουν υπό αμφισβήτηση την πρόθεση της Pfizer να αποδείξει την ασφάλεια της χρήσης των εμβολίων της σε παιδιά. Για παράδειγμα, παιδιά με σοβαρή κατάθλιψη βρέθηκαν ξαφνικά να έχουν προϋπάρχοντα ψυχιατρικά προβλήματα που θα έπρεπε να τα είχαν αποκλείσει από την ομάδα της μελέτης και τα κριτήρια αναφοράς φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί για να αποκλείουν ενδείξεις ανεπιθύμητων συμβάντων. Οι κατασκευαστές εμβολίων έχουν μακρά ιστορία πειραματισμών με τους πιο ευάλωτους: ορφανά, διανοητικά και σωματικά ανάπηρα άτομα, πολιτικούς πρόσφυγες και φτωχοποιημένους πληθυσμούς. Ο Stanley Plotkin, ο οποίος έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πολλά εμβόλια και είναι γνωστός ως ο "πάπας των εμβολίων", υπερασπίστηκε κάποτε τον εαυτό του λέγοντας ότι τα άτομα με αναπηρία "έχουν μόνο μια ανθρώπινη μορφή".

Από τον Ιούνιο του 2021", αναφέρεται στην επιστολή των ενώσεων και των δικηγόρων που προετοιμάζουν τη συνέντευξη Τύπου, "η Pfizer διεξάγει πειραματικές δοκιμές σε πολωνικά παιδιά με εμβόλια κατά του Covid-19. Απ' όσο γνωρίζουμε, τα πειράματα αυτά διεξάγονται σε υγιή βρέφη ηλικίας 3 και 6 μηνών έως την ηλικία των 11 ετών. Τα γεγονότα αυτά δεν είναι γνωστά στο πολωνικό κοινό, διότι τα έγγραφα της Pfizer περιέχουν ρήτρα "μυστικότητας". Ακόμα και σε ένα μέλος του πολωνικού κοινοβουλίου που παρενέβη στην υπόθεση δεν δόθηκε πρόσβαση στα έγγραφα, κατά πλήρη παραβίαση της πολωνικής νομοθεσίας. Τα κέντρα στην Πολωνία είναι γνωστό ότι διενεργούν τις ανωτέρω δοκιμές. Ωστόσο, πρόκειται για μικρές ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά κέντρα κλινικών ερευνών που δεν φαίνεται να είναι εξοπλισμένα για τη διεξαγωγή τέτοιων μελετών. (...) Από ανεπίσημες αναφορές (έχουμε στην κατοχή μας αρχεία από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους), γνωρίζουμε ότι σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών έχει ήδη γίνει ένεση με το προϊόν της Pfizer και ότι παιδιά ηλικίας 3-5 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον 1 δόση.

"Αυτή τη στιγμή προσλαμβάνονται παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 2 ετών. Ωστόσο, η Pfizer στην επίσημη ιστοσελίδα της δημοσίευσε έγγραφα με ημερομηνία 20/09/2021, στα οποία αναφέρεται ότι αναμένει αποτελέσματα για τη νεότερη ομάδα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτό υποδηλώνει ότι οι δοκιμές στη νεότερη ομάδα ξεκίνησαν την ίδια στιγμή με τις μεγαλύτερες ομάδες, καθώς η Pfizer ισχυρίζεται ότι τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών θα είναι διαθέσιμα μετά από 6 μήνες. Εκτιμάται ότι στην Πολωνία θα μπορούσαν να έχουν υποβληθεί σε ενέσεις περίπου 1000 παιδιά. Δεδομένης της ταχύτητας με την οποία τα παιδιά αυτά προσλήφθηκαν για τη μελέτη, υποψιαζόμαστε έντονα ότι προέρχονται από ορφανοτροφεία και οίκους ευγηρίας, όπως έχει συμβεί με τις δοκιμές άλλων εμβολίων. Σύμφωνα με την πολωνική νομοθεσία, τέτοιες εξαιρετικές περιπτώσεις απαιτούν δικαστική άδεια, αλλά μέχρι στιγμής δεν είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε καμία δικαστική ακρόαση που να επιτρέπει τέτοια πειράματα σε παιδιά.

Η συγκατάθεση για αυτές τις δοκιμές σε βρέφη και μικρά παιδιά στην Πολωνία δόθηκε από τον Grzegorz Cessak, φαρμακολόγο και πρόεδρο του Γραφείου Καταχώρισης Φαρμάκων, Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων και Βιοκτόνων. Είναι επίσης μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), γεγονός που φαίνεται να δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων.

Καθώς η Pfizer δεν έχει πραγματοποιήσει μελέτες σε ζώα ή μελέτες σε νεαρά ζώα (απογόνους), φαίνεται ότι τα πολωνικά βρέφη και τα μικρότερα παιδιά χρησιμοποιούνται ως οι πρώτοι πειραματικοί "απόγονοι".

Εάν δεν ληφθούν μέτρα από τις αρμόδιες αρχές του πολωνικού κράτους, δεν θα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε πόσα από αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ή έχουν ήδη αντιμετωπίσει το θάνατο ή σοβαρές επιπλοκές στην υγεία τους. Η χορήγηση πειραματικής γενετικής τεχνολογίας είναι εντελώς νέα στην ιατρική και ορίζεται ως κλινική δοκιμή φάσης Ι και ΙΙ/ΙΙΙ σε βρέφη και παιδιά ηλικίας έως 6 ετών και σε παιδιά ηλικίας έως 11 ετών.

Στους ενήλικες, η φάση ΙΙΙ δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά έχουν αναφερθεί πολλές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένων πολύ σοβαρών θρομβοεμβολικών, αυτοάνοσων και φλεγμονωδών προβλημάτων, ακόμη και θανάτων. Οι πληροφορίες για παρόμοιες επιπλοκές και ατυχείς θανάτους ισχύουν επίσης για παιδιά από την ηλικία των 12 ετών. Διαθέτουμε ηχογραφήσεις και από τα 8 κέντρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία σε ποινική υπόθεση. Οι καταγραφές αυτές δείχνουν ότι παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών έχουν ήδη υποστεί ενέσεις και πιθανώς και παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών.

Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι η χορήγηση των εμβολίων ανεστάλη στη μικρότερη ομάδα ηλικίας μεταξύ 6 μηνών και 2 ετών, καθώς στις 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση κρίσης για να αποφασιστεί "τι θα γίνει" (αυτό μπορεί να προκλήθηκε από διαμαρτυρίες ατόμων από τοπικές οργανώσεις ελευθερίας που βρίσκονται κοντά στα κέντρα αυτά). Μετά από αυτό το επεισόδιο, δηλώθηκε ότι η πρόσληψη βρεφών και παιδιών ηλικίας έως 2 ετών θα συνεχιστεί και θα συνεχιστεί στις αρχές Αυγούστου.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των σοβαρών επιπλοκών μετά από αυτές τις ενέσεις, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων σε ενήλικες και εφήβους, οι ενέσεις αυτές αποτελούν πολύ μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή και την υγεία των παιδιών αυτών από ό,τι το ίδιο το Covid-19.
 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου