Την ώρα που οι συζητήσεις για τα καυτά ζητήματα της τεκνοθεσίας και του γάμου ομοφύλων έχουν ανάψει στη χώρα μας, η Ομοσπονδία Ομοφυλοφιλικών Αγώνων (Federation of Gay Games ή FGG) ανακοίνωσε ότι η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 25 υποψήφιες πόλεις για τη διοργάνωση των Gay Games του 2030, των Ολυμπιακών Αγώνων για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα!
Συνολικά 13 πόλεις έχουν εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον τους για τους 13ους αγώνες που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα σε όλον τον κόσμο. Εκτός της Αθήνας, οι υπόλοιπες πόλεις που έχουν καταθέσει την υποψηφιότητά τους είναι οι Αδελαΐδα, Μελβούρνη και Περθ από την Αυστραλία, το Σάο Πάολο από τη Βραζιλία, το Εντμοντον και το Βανκούβερ από τον Καναδά, η Φρανκφούρτη, το Οκλαντ, το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ.
Επίσης, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Ταϊπέι, το Λίβερπουλ, το
Λονδίνο, η Ατλάντα, το Μπέρμιγχαμ, η Βοστόνη, το Ντένβερ, η Χονολουλού,
το Μαϊάμι, η Μινεάπολις, το Οουκ Κρικ, το Σαν Αντόνιο και το Σιάτλ. Οι
25 πόλεις θα πρέπει να στείλουν τον Μάρτιο πλήρη φάκελο υποψηφιότητας,
στον οποίο μεταξύ άλλων θα αναφέρονται στα αθλήματα που θέλουν να φιλοξενήσουν, πώς θα γίνει η χρηματοδότηση, ποια θα είναι η οργανωτική επιτροπή και οι υποδομές των πόλεων για την υποδοχή χιλιάδων αθλητών, αθλητριών, συνοδών και επισκεπτών.
Οι Gay Games ιδρύθηκαν ως Ολυμπιακοί Αγώνες Γκέι και ξεκίνησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, το 1982. Διατηρούν ομοιότητες με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συμπεριλαμβανομένης της φλόγας των Gay Games που ανάβει στην τελετή έναρξης.
Οι αγώνες είναι ανοιχτοί σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο σεξουαλικός προσανατολισμός, και δεν υπάρχουν προκριματικά κριτήρια, ενώ διαγωνιζόμενοι προέρχονται από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων όπου η ομοφυλοφιλία παραμένει παράνομη και κρυφή. Οι επόμενοι Gay Games θα γίνουν το 2026 στη Βαλένθια της Ισπανίας.
Υστερα από όλα αυτά, βέβαια, είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί η Αθήνα επιμένει να επαναφέρει διαρκώς στην επικαιρότητα ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, την ώρα μάλιστα που μεγάλο δείγμα του πληθυσμού διαφωνεί με την υπερπροβολή της σεξουαλικής διαφορετικότητας!
Πηγή: newsbreak.gr
_____________________________________
Σχόλιο Ελένης Παπαδοπούλου:
Ποιος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τους αγώνες; Δεν μας λένε.
Η Αθήνα το ξέρει; Την ρώτησε κανείς;
Ο πρώην δήμαρχος το έκανε;
Ο νυν;
Κάποιος άλλος;
Να υποθέσω ότι θα πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η θέση μου είναι γνωστή. Η γελοιοποίηση κάθε σοβαρού γεγονότος, όπως είναι εν προκειμένω οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, από μία ομάδα με επιθυμία να προκαλεί και να αλλοιώνει την ουσία και την φύση θεσμών, γεγονότων και ανθρώπων, δεν με βρίσκει απλά αντίθετη. Την πολεμώ. Κι εγώ και άλλοι.
Θα μάθω λεπτομέρειες, να δούμε ποιος είναι πίσω από το δελτίο τύπου και την εκδήλωση ενδιαφέροντος και θα επανέλθω.
Αυτά που ήξεραν τελείωσαν. Και όποιος ηλίθιος είχε αυτήν την φαεινή ιδέα, θα μάθει ότι αυτά θα τα κρατά για τον εαυτό του.
Φτάνει πια.
ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΛΟΑΤΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΟΔΟΜΩΝ. ΝΟΜΙΖΩ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Αναμένουμε το έλεος του Κυρίου ..
ΑπάντησηΔιαγραφή