Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο απαιτεί να μπει «προειδοποίηση» στην Αγία Γραφή ότι περιέχει «αντισημιτικά εδάφια»


Moshe Kantor

The Sun / ΚΟ


Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο (European Jewish Congress) θέλει να μπουν ειδικές προειδοποιήσεις - σχόλια στα περιθώρια εδαφίων της Αγίας Γραφής και του Κορανίου που θα τονίζουν τα "αντιεβραϊκά συναισθήματα".

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο (EJC), ένα σώμα ομπρέλα για εβραϊκές ομάδες, δημιούργησε ένα "κατάλογο πολιτικών για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού".
Πολλές από τις συστάσεις που κάνει επικεντρώνονται σε αποσπάσματα της Βίβλου και του Κορανίου που έχουν χρησιμοποιηθεί για την προώθηση του μίσους εναντίον των Εβραίων.


Καλούν οι ιερές γραφές να προσθέτουν προειδοποιήσεις στις εισαγωγές και στα περιθώρια τους.

Ορισμένα αποσπάσματα της Βίβλου, ιδιαίτερα στο Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, μιλούν για τους Εβραίους με υποτιμητικούς όρους.

Τμήματα της Καινής Διαθήκης και του Κορανίου φαίνεται να κατηγορούν τους Εβραίους για το θάνατο του Ιησού.

Οι περισσότεροι μελετητές συμφωνούν ότι αυτά τα αποσπάσματα πρέπει να θεωρηθούν ως ένδειξη των εντάσεων που υπήρχαν μεταξύ διαφορετικών ομάδων που ζούσαν εκείνη τη στιγμή, παρά ως γενικές δηλώσεις για τον εβραϊκό λαό.

Αλλά κάποιοι άλλοι λένε ότι αυτά τα αποσπάσματα έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης ή έχουν παρερμηνευθεί για να δικαιολογηθούν οι διώξεις κατά των Εβραίων κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ δήλωσε το 2016: "Είναι μια επαίσχυντη αλήθεια ότι, με τις θεολογικές διδασκαλίες της, η εκκλησία συνέδραμε στην εξάπλωση αυτού του ιού [αντισημιτισμού]".

Το EJC λέει: «Οι μεταφράσεις της Καινής Διαθήκης, του Κορανίου και άλλων χριστιανικών ή μουσουλμανικών συγγραμμάτων χρειάζονται σχόλια στα περιθώρια και εισαγωγές που θα δίνουν έμφαση στη συνέχεια της εβραϊκής κληρονομιάς και θα προειδοποιούν τους αναγνώστες για αντισημιτικά αποσπάσματα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να προστεθούν αναφορές που θα περιγράφουν θετικά τους Εβραίους».

Ζητά επίσης από όλα τα κράτη να υιοθετήσουν έναν παγκόσμιο ορισμό του αντισημιτισμού και να καταστούν υπεύθυνες για αντισημιτικές θέσεις οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Ο Moshe Kantor, πρόεδρος του ECJ, δήλωσε ότι υπάρχει "αυξανόμενη αίσθηση απόγνωσης και απαισιοδοξίας για το μέλλον" μεταξύ πολλών Εβραίων.


ΚΟ / πηγή
«Πᾶνος» 

1 σχόλιο:

  1. Κατά τον Σολομώντα,

    βόθρος βαθύς το στόμα

    Εβραίων παρανόμων.

    Από το "Αι γενεαί πάσαι"
    https://www.greeklyrics.de/wissen/musik-griechenlands/byzantini-mousiki.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή