Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Χάρτης σε site του υπουργείου Αμυνας εμφανίζει την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» - Η εξήγηση που δίνουν... (Πολλά «λάθη» τελευταίως....)


Μετά τον σάλο με τα ημερολόγια της αστυνομίας, με τον χάρτη που ανέφερε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» και τα κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο», προκύπτει ένα ακόμη... κρούσμα.



Μάλιστα, αυτή τη φορά πρόκειται για χάρτη που είναι δημοσιευμένος σε ιστοσελίδα του υπουργείου Αμυνας! Πρόκειται για το site της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, που περιλαμβάνει χάρτη για τον εντοπισμό των ακινήτων που διατίθενται προς ενοικίαση, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» που έφερε στο φως το συγκεκριμένο ζήτημα.



Αυτός ο χάρτης εμφανίζεται τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία», ενώ σε παρένθεση υπάρχει η ονομασία ΠΓΔΜ. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως οι διαχειριστές της ιστοσελίδας επέλεξαν να μην αποσύρουν τον χάρτη, αλλά κάτω από αυτόν να γράψουν μία διευκρινιστική υποσημείωση, ρίχνοντας την ευθύνη στη Google.


«Η ονομασία ‘‘Μακεδονία’’ που αποδίδεται στη γειτονική χώρα όπως φαίνεται στο χάρτη έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc. Ιδιοκτήτη της εφαρμογής χάρτες "Google Maps"», αναφέρεται στην ιστοσελίδα.


«Η χρήση της εφαρμογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριμένου ονόματος εκ μέρους του κράτους της Ελληνικής Κυβέρνησης, το επίσημο όνομα του οποίου είναι “Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” (ΠΓΔΜ) σύμφωνα με την απόφαση υπ. αρ. 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)», σημειώνεται ακόμη.


Πηγή:  https://www.briefingnews.gr/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου