Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Οδηγούν στην ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ απέναντι στον Χριστό – Νέες δηλώσεις Αρχιεπισκόπου για το Άγιο Φως που ούτε άθεος θα «ξεστόμιζε» (ΒΙΝΤΕΟ)


Κάθε χρόνο βλέπουμε επιθέσεις κατά του Αγίου Φωτός. Αυτή την φορά όμως η επίθεση είναι συντονισμένη και στοχευμένη.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Σε αυτή συμμετέχουν ρασοφόροι, οι οποίοι αμφισβητούν το «θείον σημάδι», ονομάζοντάς το «ψευδοθαύμα».

Ο Αρχιεπίσκοπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Γεράσων Θεοφάνης, όχι δηλαδή όποιος και όποιος, υπεύθυνος μάλιστα του Πατριαρχείου για τον διάλογο με τους Καθολικούς στον δρόμο για την Πανθρησκεία, σε βίντεο που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1, όχι απλά αμφισβήτησε το «θαύμα του Αγίου Φωτός», αλλά έθεσε την Εκκλησία υπεράνω του Τριαδικού Θεού, χαρακτηρίζοντάς την σε αυτή την κατεύθυνση «πραγματιστική».
«Ποιες είναι οι τελετές; Η ύψωσις του Τιμίου Σταυρού… υπάρχουν τελετές. Το Άγιο Φως είναι μέσα στις τελετές, άρα βλέπετε η εκκλησία που το τοποθετεί. Στη βάση που πρέπει. Τελετή», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Γεράσων κατά την ξενάγηση προσκυνητών από την Κρήτη στον Ναό της Αναστάσεως.

«Το φως είναι Άγιον, αλλά όπως το θέλει η Εκκλησία. Το ευλογεί η Εκκλησία και γίνεται Άγιο Φως. Όπως ευλογεί, ας πούμε, το νερό στον Αγιασμό, ευλογεί φυσικόν φως», σημειώνει.

Τα Άγιος Φως λοιπόν το ευλογεί η Εκκλησία δεν είναι «σημάδι Θεού», σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο.

Ποιος Θεός λοιπόν; Η Εκκλησία πάνω απ όλα! Ένα σαρδόνιο χαμόγελο έχει ζωγραφιστεί στα χείλη των εχθρών της Αλήθειας.

Συνεχίζει ο Γεράσων:

«Είναι φυσικόν φως. Δεν κατέρχεται κανένα φως από τον ουρανό – αυτό είναι ειδωλολατρία, είναι καταναγκασμός. Κατέρχεται η Θεία Χάρις αοράτως. Και μάλιστα, μέσα στην ευχή, λέει: ‘Εδώ ανάκτορων, εκ του εν τω Παναγίω Τάφω ενδελεχώς που θα πει συνεχώς, εκκαιομένον φωτός. Θέλει να πει με άλλα λόγια της ακοίμητης κανδήλας. όταν ήρθαν οι σταυροφόροι, αυτοί που διέστρεψαν την Αλήθεια, αυτοί το έκαναν θαύμα για να υποβάλλουν τον λαό όπως και χιλιάδες δοξασίες… και χίλια δυο πράγματα. Και έτσι και αυτό και τότε άλλαξε. Φύγανε οι σταυροφόροι και δυστυχώς το πήραμε εμείς και επειδή ο κόσμος έχει συνηθίσει δεν τους λένε ποτέ την αλήθεια πολλοί. Και το Πατριαρχείο λέει τελετή του Αγίου Φωτός, δεν το λέει θαύμα. Παρότι είναι θαύμα αλλά με εκκλησιαστικό τρόπο. Είναι καθαγιασμός. Και μπορεί να κάνει θαύματα με την πίστη».

Ευθεία αμφισβήτηση της θεϊκής παρέμβασης, την οποία τόσοι και τόσοι αυτόπτες μάρτυρες έχουν ομολογήσει. ΜΟΝΟ μέσω της Εκκλησίας έρχεται η Θεία Χάρη, διατείνεται ο Γεράσων. Μόνο μέσω του Τελωνείου, το οποίο αναρωτιόμαστε, στο τέλος της ημέρας, τι ρόλο διαδραματίζει στην εποχή που ζούμε.

«Είναι παραίσθηση (η έλευση του Αγίου Φωτός). Η Εκκλησία μας είναι πραγματιστική», καταλήγει

Η θέση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αρνείται να ταυτιστεί επίσημα με τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου του, ωστόσο, υπάρχει εκ μέρους του αλλαγή στο κείμενο της επίσημης ιστοσελίδας του Πατριαρχείου.

Συγκεκριμένα, στις έως και τις 22 Ιουνίου του 2018 έγραφε σχετικά με το Άγιο Φως:

Πραγματικώς, είναι εν εκ των μεγαλυτέρων Θαυμάτων της Χριστιανοσύνης, το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο το Μεγάλο Σάββατο.

Από τις 23 Ιουνίου του 2018 το κείμενο έχει αλλάξει και πλέον κανείς διαβάζει:

καί δάκρυα χαρᾶς χύνουσι πάντες, ἀναλογιζόμενοι ὅτι ὄντως εἰσί θεαταί σεβασμίας καί ἱερᾶς τελετῆς, καί ἐκ νεαρᾶς των ἡλικίας ἐπόθουν νά ἴδωσι τήν θέαν τῆς μυστηριώδους ἐκείνης τελετῆς, ἥτις ἀδύνατον νά μή συγκινήσῃ καί τόν ψυχρότερον αὐτόν θεατήν.

«Ιερή τελετή» λοιπόν το γεγονός με το Άγιο Φως. Παρέμβαση της Εκκλησίας και όχι του Θεού. Μήπως τελικά δεν σταύρωσαν τον Χριστό αλλά την Εκκλησία;

Μπορεί να το ακούσουμε και αυτό. Ίσως πάλι γίνουμε μάρτυρες της ώρας που το Άγιο Φως δεν θα κατέβει την Ανάσταση, καθώς κάποιοι το αρνούνται και πείθουν και άλλους να το αρνηθούν.

Και τότε…

Δείτε αυτά που ειπώθηκαν και ενδεχόμενα οδηγήσουν σε δυσάρεστες εξελίξεις σε σχέση με την έλευση του Αγίου Φωτός. Συγκρίνετε το βλέμμα αυτού που τα λέει με τα βλέμματα του Πατρός Σάββα Αχιλλέως και του Γέροντα Μητροφάνη στο δεύτερο βίντεο. Τα μάτια λένε πολλά τόσο για την Αλήθεια, όσο και για τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.




Πηγή: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/
 «Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου