Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Μετά το Άγιον Όρος οι Ουκρανοί της νέας Εκκλησίας προκάλεσαν και στην Πάτμο (ΦΩΤΟ)


ΓτΧτΠτΑ: Φίλος και συνεργάτης του ιστολογίου μας από την Πάτμο μας είπε:
«Πραγματικά πρόκειται για μια μαύρη ημέρα για την Ορθοδοξία στην Ι. Νήσο μας. Δυστυχώς όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και χωρίς να προλάβουμε να καταλάβουμε ποιοί και από πού ήταν οι εν λόγω επισκέπτες. Τόσο εμείς όσο και πολύς άλλος κόσμος από τους ευλαβείς κατοίκους της Πάτμου αναγκαστήκαμε να μείνουμε φέτος για πρώτη φορά μακριά από τους Πανηγυρικούς εορτασμούς της Ι.Μ. Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου για να αποφύγουμε τη συμπροσευχή με τους σχισματικούς (διότι ό,τι και να λέει το εν πολλαίς «αμαρτίαις» περιπεσόν Οικουμενικό Πατριαρχείο, περί σχισματικών πρόκειται).  
Να ξέρουν όμως ότι δεν θα μας ξαναπιάσουν στον ύπνο!
* * *
Μετά τα ευτράπελα στο Άγιον Όρος με αρκετές μονές να τους κλείνουν την πόρτα και γενικά την επίσκεψή τους να επιφέρει σοβαρούς τριγμούς στην αγιορείτικη κοινότητα, οι μη αναγνωρισμένοι της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας αυτήν την φορά επέλεξαν έναν άλλον ιερό τόπο της Χριστιανοσύνης να προκαλέσουν. την Πάτμο.

Κατά το τριήμερο 23-25 Μαρτίου αντιπροσωπεία  της νεοσυσταθείσας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας   πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη  στο  ιερό νησί της Αποκαλύψεως.
Της  αντιπροσωπείας ηγείτο  ο Αρχιεπίσκοπος Τερνομπίλσκι και Κρεμενέτσκι κ. Νέστωρ, τον οποίο υποδέχτηκε ο Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου, Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κύριλλος  στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.
Στο τριήμερο αυτό είχαν την ευκαιρία  να επισκεφθούν και να ξεναγηθοὐν  στα  Ιερά Προσκηνύματα  της νήσου, αλλά  και  να τελέσουν την Θεία Λειτουργία στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως.


Επ’ ευκαιρία δε της  Εορτής του Ευαγγελισμού  της Θεοτόκου, ο Ουκρανός Αρχιεπίσκοπος προηξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας, αλλά και της  πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας  στην πανηγυρίζουσα Ιερά Γυναικεία Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου,  της οποίας κτήτορας είναι ο  νέος Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Όσιος Αμφιλόχιος  ο  εν  Πάτμω.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν σε εκκλησιαστικούς κύκλους ο ίδιος ο επικεφαλής της νέας Εκκλησίας θα βρεθεί μέσα στον Απρίλιο πάλι στο Άγιο Όρος…
ΠΗΓΗ
Πηγή:https://agiapisti.blogspot.com/2019/03/blog-post_62.html 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου