Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Είμαστε πλήρεις. Περάστε αργότερα. Αντισταθείτε στη γελοιοποίηση της Εκκλησίας, πριν να είναι αργά!



Γράφει ο Μέτοικος

Η ενεστώσα πανδημία του κορωνοϊού πρόβαλε στο φως τα γνωστά «υποκείμενα νοσήματα» της Ιεραρχίας, καθώς, έγινε φανερό πως «Οι επίσκοποι διεδέξαντο [μεν] τους Αποστόλους εν τη τιμή, [ουχί] δε και εν τω κόπω, και επομένως εν τη τελειώσει των εντολών του Χριστού».

Στην προ πανδημίας εποχή «Τα ασήμαντα, καλογεροφορεμένα «παπαδάκια» [που] ακαριαία μεταμορφώθηκαν σε πρίγκιπες, [και έγιναν] αφέντες, δεσπότες,… και… σεβασμιότατοι [που] όλοι γονατίζουν μπροστά τους και τους προσκυνούν» σύμφωνα με οφφικιάλιο του Φαναρίου, δαπάνησαν κάθε τους ικμάδα στην ανάπτυξη «ετέρων ρημάτων του εν Νικαία Συμβόλου» και κατανάλωσαν την όποια ενεργητικότητά τους στην υποστήριξη αποφάσεων και πρακτικών άγνωστων στους Πατέρες της Εκκλησίας και αλλότριων των Ιερών Κανόνων.

Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι και Επίσκοποι παρέκλιναν της ορθής γραμμής και, οδό του ψεύδους κατέστησαν το αποστολικό τους αξίωμα.

Συλλειτούργησαν με σχισματικούς, καθηρημένους και αχειροτόνητους, έθεσαν το Ιερό Ευαγγέλιο στην κρίση λαϊκών συνελεύσεων, ανακάλυψαν προτεσταντικές αρχές στη Θεία Λειτουργία, ανέχθηκαν την απαγγελία του Filioque στην Εκκλησία, ασπάζονται τις κακοδοξίες της κακοσυνόδου στο Κολυμπάρι, συμπροσεύχονται με αλλόδοξους.

Σχεδόν άπαντες, αν δεν πρόσβαλαν με καινοτομίες όσα «οι Διδάσκαλοι εδογμάτισαν και η Οικουμένη συμπεφώνηκεν», αναμφίβολα με τη σιωπή τους επικρότησαν τα έργα των «αγαπούληδων» συνεπισκόπων τους!

Και να η ώρα της δικαίας κρίσης! «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» δέχθηκαν εν συνόδω το κλείσιμο των Εκκλησιών και τη σιωπή της καμπάνας, μη και ταράξουν τα «χαμόσυρτα, λερά σκουλήκια, [και την] άλαμπη ζήση [τους].

Ήδη οι προτεστάντες Γερμανοί, οι προνομιούχοι συζητητές του Αρχιεπισκόπου Νέας Ρώμης Βαρθολομαίου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών «άπαγορεύουν τήν Θεία Κοινωνία άπό τό άγιο Ποτήριο μέ τήν χρήση τής άγίας Λαβίδος» και ο επίσκοπος του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ο Γερμανίας Αυγουστίνος με εγκύκλιο του «αύτονοήτως υίοθέτησε» την απαγόρευση!! Αντί να κηρύξει την εκκλησία που «ποιμαίνει» εν διωγμώ!


Και τώρα, την επόμενη μέρα που θα πανηγυρίζαμε την Ανάσταση του Κυρίου στην απόδοση του Πάσχα, θα υπάρχει λίστα αναμονής! Στο γραφείο το Ναού! Για συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία.

Οι πιστοί Χριστιανοί συνιστάτε «δίνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους!» να τηλεφωνούν έγκαιρα στους Ιερούς Ναούς, για να μάθουν τις ώρες τελέσεως των Ιερών ακολουθιών και, πιθανότατα, να κλείσουν θέση σύμφωνα με εγκύκλιο γράμμα του επισκόπου Φθιώτιδος Συμεών!

Στην είσοδο του Ναού, ενδεχομένως, ο εντεταλμένος επίτροπος και μόνο για την αξιόπιστη εφαρμογή του νόμου, θα βάζει στο χέρι του πιστού ένα καρτελάκι για να είναι μπορετός ο έλεγχος του μαγικού αριθμού των πενήντα προσώπων μέσα στον Ιερό χώρο!

Μην πανικοβάλλεστε! Δεν πρόκειται για χάραγμα, αλλά για ένα πρόσκαιρο μαρκάρισμα!

Οι πιστοί σε διάταξη θερμοκηπίου, θα είναι «φυτεμένοι» στο κέντρο τετραγώνου με πλευρές 1,5 επί 1,5 μέτρο τόσο στο εσωτερικό του Ναού όσο και στον αύλειο χώρο, όπου ειδική επιγραφή θα απαγορεύει στους μικροπωλητές την είσοδο, για άσκηση του επαγγέλματός τους.

Στο μπάσιμο του Ναού αντί για αγιασμό, οι πιστοί θα κάνουν χρήση αντισηπτικού ενώ, από θέση ισχύος, δηλαδή χωρίς αντίλογο, οι επίσκοποι θα αγορεύουν πιθανότατα εναντίον της Κυβέρνησης, με απώτερο στόχο να περιορίσουν τις αποκλειστικά δικές τους ευθύνες και, ταυτόχρονα, να διασκεδάσουν τις αλγεινές εντυπώσεις από το «προσκύνημά» τους.

Είναι βέβαιο πως, μετά τη συμπλήρωση του αριθμού των 50 μασκοφορεμένων προσώπων, ο εντεταλμένος επίτροπος στερεότυπα θα αναγγέλλει στους πιστούς:
Λυπάμαι! Είμαστε πλήρεις! Περάστε αργότερα!


Στις πιο εκκοσμικευμένες μητροπόλεις, φωτεινή επιγραφή θα πληροφορεί για τις κενές «θέσεις» στους πλησιέστερους ναούς!

Στον πίνακα ανακοινώσεων των Ναών θα εμφανιστούν αγγελίες, που θα πληροφορούν τους πιστούς ότι «Την Κυριακή…. στις… του μηνός…, ημέρα που πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός και ο επίσκοπος γιορτάζει τα ονομαστήριά του, αναμένονται διάκοι, παπάδες, αρχιμανδρίτες και δεσποτάδες [που, ο καθένας με την παρουσία του, θα επιδιώξει την επιτυχή έκβαση του σκοπού του. Οι διάκοι τη φιγούρα, οι Αρχιμανδρίτες το επιτυχές γλείψιμο, οι ιερείς τον κατευνασμό της μήνης του εορτάζοντα αρχιερέα και οι επίσκοποι την ευόδωση των σχεδίων εκλογής του «δικού» τους ανθρώπου στην αρχιεπισκοπή].

Παρακαλούνται οι πιστοί να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους! Οι Θέσεις είναι περιορισμένες!

Εκ του γραφείου του Ναού!».

«Όσοι με σοβαρότητα αντιμετωπίζουν τα γελοία, γίνονται καταγέλαστοι στα σοβαρά» έλεγε ο δικός μας Επίκτητος!

πηγή

το είδαμε ΕΔΩ

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

5 σχόλια:

  1. Ολοι στα μοναστηρια τα απομακρυσμενα και στα ξωκλησια με ομολογητες ιερεις και μοναχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο νομος ειναι απαραβατος. Περνουμε οτι μας αξιζει. Στα παντα, και η εκκλησια δεν εξαιρείται. Οταν αφηνεις στο απυροβλητο σαν πιστο ποιμνιο, την καθε ατασθαλια των ιεραρχων, τις παρανομες υπερβολες, τα κολυμπαρια, τις συμπροσευχες με αιρετικους, την αντεθνικη σταση(Μακεδονια), την σιωπη των βολεμενων ιεραρχων στην καταφορη ισλαμοποιηση της χωρας, τους εκφυλισμους, και σε αλλα, ειναι επομενο οτι ο οφις θα θεριεψει θα γινει δρακος , η γάγγραινα θα εξαπλωθει. Δεν αντιδρασαμε ως πιστοι Χριστιανοι ως οφειλαμε στην κατάφωρη βλασφημια του κορυφαιου μυστηριου της Χριστιανοσυνης, της Θειας μεταληψης. Γιατι ειμαστε ολιγοπιστοι ουσιαστικα. Εδω που επρεπε να δωσουμε ομολογια πιστης κιοτεψαμε, ειμασταν κ εμεις βολεμενοι σαν τους ιεραρχες. Φοβηθηκαμε τον ιο. Ειμαστε απαραδεκτοι. Στυλιτευουμε τους προδότες ιεραρχες- κ καλως- αλλα τον εαυτο μας δεν τον μεμφομαστε. Δεν επρεπε να δεχθει ο πιστος Ελληνικος λαος να μας απαγορευθει η θεια κοινωνια ως μολυνουσα!!! Επρεπε να ξεσηκωθουμε ολοι κ να αποτρεψουμε αυτη την υβρη της πιστης. Αλλα δεν ενωθηκαμε , δεν το καναμε. Γιατι? Γιατι ειμαστε ολιγοπιστοι χωρις ομολογια κ γιατι κοιταμε τον εαυτουλη μας, οπως στην πλειοψηφια μας ατομικα κ εγωιστικα ο καθενας με τον τροπο του λατρευουμε ταχα το Θεο. Ελαφρυντικα βεβαια υπαρχουν στην μη κινητοποιηση. Αν μαζευομαστε εξω απο εκκλησιες κ μητροπολεις υπηρχε ο φοβος μην κολησουμε κορωναιο απο τον διπλα, κ επισης σιγουρα τα ΜΑΤ κ η αστυνομια θα μας διελυαν με τις κλωτσιες. ΟΚ. Αλλα για πειτε μου εαν παλι του χρονου τον Ιανουαριο ζησουμε καραντινες πενταμηνες τι θα γινει; θα το αφησουμε παλι ετσι; Θα στερηθουμε το ποιο ισχυρο οπλο το σωμα κ αιμα Κυριου φαρμακο ψυχων κ σωματων; Ποιος αμφιβαλλει οτι η Θεια κοινωνια θα ειναι κ ασπιδα κατα του ιου; Μα κανενας μονο οι απιστοι. Οποτε αυτη τη φορα ας το παρει το ποταμι. Την επομενη ομως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητὲ ἀδελφέ, πολὺ σωστὸ ὅλο τὸ σχόλιό σου ἐκτὸς ἀπὸ τὸ σημεῖο ποὺ ἀναφέρεις περὶ ἰοῦ.
      Πρέπει νὰ συνειδητοποιήσουμε ὅτι τὸ θέμα τοῦ ἰοῦ, εἶναι μιὰ μεγάλη ἀπάτη.
      Βεβαίως καὶ ἄν ὑπῆρχε αὐτὸς ὁ κίνδυνος τοῦ ἰοῦ, ἡ Θεία Κοινωνία θὰ ἦτο ἀσπίδα ὅπως γράφεις, ἀλλὰ τέτοιο θέμα γενικὰ δὲν ὐφίσταται.
      Δὲν ἔχει βρεθεῖ οὔτε ἔνας ἄνθρωπος δικός μας, ὅπως καὶ ὅσους ἄλλους ἔχουμε ρωτήσει, ἄν κάποιος γνωστός τους νόσησε ἀπὸ αὐτὸν τὸν ἰό καὶ νὰ μᾶς ἀπαντήσει θετικά.
      Μία γρίππη πολὺ πιὸ ἐλαφριᾶς μορφῆς εἶναι καὶ οἱ περισσότεροι ποὺ τυχόν ἔγιναν φορεῖς, δὲν τὸ κατάλαβαν.
      Ἀπὸ ὅλο τὸν κόσμο, ἔχουν βγεῖ ἐπιστήμονες καὶ ἐπιβεβαιώνουν πὼς πρόκειται γιὰ ἀπάτη καὶ ἀσήμαντο γεγονός.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με αυτα που αναφερεις. Οι τελευταιες αποκαλυψεις που ολο κ πυκνωνουν δειχνουν οτι ηταν ενα καλοστημενο σχεδιο με απωτατο σκοπο την επιβολη του εμβολιου- τσιπ στην ανθρωποτητα. Και στο θεμα του εμβολιου αγαπητε Πανο πρεπει να δωσουμε μεγαλο αγωνα, κ ειδικα εσεις που ενημερωνετε μεσω ιστοσελιδων. Κανενας να μην δεχθει το εμβολιο σκλαβιας. Και στους δρομους παλλαικα θα πρεπει να βγουμε.

      Διαγραφή
    3. Ἀγαπητὲ ἀδελφέ συμφωνοῦμε μαζί σου, ἀλλὰ δυστυχῶς ὀ κόσμος ὄχι μόνο κοιμᾶται, ἀλλὰ δὲν θέλει νὰ ξυπνήσει, δὲν θέλει νὰ μάθη.

      Μὴν φανταστεῖς πὼς ἐγὼ καὶ ἠ Ρόη (ἡ σύζυγός μου) περιοριζόμαστε στὴν ἐνημέρωση μόνο ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο.

      Ὅπου βρεθοῦμε ἔξω γιὰ ὁποιονδήποτε λόγο, δὲν σταματᾶμε νὰ λέμε στὸν κόσμο καὶ νὰ προσπαθοῦμε νὰ τὸν ἀφυπνίσουμε καὶ ὄχι μόνο τώρα μὲ τὸν ἰό.

      Αὐτὸ ποὺ ἔχω νὰ σοῦ πῶ, εἰδικὰ τὴν περίοδο αὐτὴ, ἠ ἀντίδρασή των ὡς πρὸς αὐτὰ ποὺ λέμε, εἶναι τόσο ἀρνητικὴ ἀπὸ πλευρᾶς τοῦ κόσμου, ποὺ σὲ κάποιες περιπτώσεις μόνο ξύλο ποὺ δὲν φάγαμε.

      Ἀδελφέ μου μόνο ὁ Θεὸς θὰ μπορέσει νὰ κάνει κάτι.
      Στὴν κατρακύλα ποὺ φτάσαμε, ὲὰν δὲν ἐπέμβει, ἀνθρωπίνως εἶναι ἀδύνατο νὰ ἐπανέλθουν τὰ πράγματα.

      Διαγραφή