Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Η Ελλάδα της “κατοχής”επιστρέφει: Μερική απασχόληση-μισός μισθός-πλήρης ανασφάλεια-ρεκόρ ανεργίας,φτώχεια,πείνα


Δεν πρόλαβε να τελειώσει η μνημονιακή υποδούλωση της χώρας και ήρθε η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, προκειμένου να δοθεί από την κυβέρνηση και το πολιτικό κατεστημένο η χαριστική βολή στην εργασία και την κοινωνία.

Σήμερα το Εργατικό Δίκαιο αποτελεί, πλέον, μεγάλο ανέκδοτο και παρελθόν για τον “νομικό πολιτισμό” της χώρας.

Ο σταθερός, ημερήσιος και εβδομαδιαίος χρόνος δουλειάς, που αποτελούσε τον πυρήνα των εργατικών κατακτήσεων, έχει πεταχτεί, πλέον, στα σκουπίδια.
Ακόμα και οι ελάχιστες εναπομείνασες συλλογικές συμβάσεις που βρίσκονταν σε ισχύ, καταργήθηκαν.

Ποτέ τόσο συγκλονιστικά κατεδαφιστικές ανατροπές σε δικαιώματα της εργασίας, δεν είχαν συμβεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μερικών μηνών και με ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και πραξικοπηματικό τρόπο: με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ερήμην και αυτής της Βουλής.

Ο νέος άγραφος νόμος είναι: “Δουλεύουμε όπως, όποτε και όσο θέλει ο εργοδότης“.

Η οριζόντια μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και σε ένα μέρος του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ξεκινά από 15% και μπορεί να φτάσει μέχρι 50% για όσους η εργασιακή τους σχέση τελεί υπό αναστολή με 533 ευρώ το μήνα, δεν έχει παροδικό χαρακτήρα αλλά θα πάρει σταθερή και μόνιμη διάσταση.

Η μερική απασχόληση, δηλαδή η μισή δουλειά, ήτανε παλιότερα η εξαίρεση. Αυτή και οι “ευέλικτες” σχέσεις εργασίας έγιναν σιγά-σιγά η πλειοψηφία των εργασιακών σχέσεων και σήμερα, με αφορμή την “καραντίνα”, πάνε να μετατραπούν σε κανόνα.

Ας μην υπάρχουν αυταπάτες, η “μερική απασχόληση” θα μονιμοποιηθεί και θα τείνει να γίνει η νέα “κανονική” σχέση εργασίας. Όπως “κανονικότητα” θα γίνει να πληρώνει το Δημόσιο μέρος ή όλο τον πενιχρό μισθό του μερικώς απασχολούμενου.
Επιδόματα ανεργίας και κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης θα δίδονται από το κράτος στους εργοδότες για να μετατρέπονται σε εξευτελιστικούς μισθούς “μερικής απασχόλησης“.
Και βάζω εισαγωγικά στη “μερική απασχόληση“, διότι η τελευταία θα είναι κατ’ όνομα μερική, όσον αφορά την αμοιβή, ενώ στην πράξη το ωράριο εργασίας θα είναι πλήρες, ενώ το εισόδημα θα είναι πείνας.

Ο μερικώς απασχολούμενος αλλά με πλήρες ωράριο και πεινασμένος εργαζόμενος θα είναι το μελλοντικό “κινεζικό” μοντέλο εργαζόμενου, το οποίο ήδη ζούμε στην περίοδο του κορονοϊού.
Την ίδια ώρα, η ανεργία έχει εκτοξευθεί στους 1,2 εκ. πολίτες, στους οποίους γρήγορα προστίθενται νέα κύματα ανέργων– στους 600.000 τους ανεβάζει ο ΣΕΒ– με αρχή τους δεκάδες χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους του Τουρισμού οι οποίοι θα περάσουν, με ολιγόμηνα επιδόματα, μάλλον στην μακροχρόνια ανεργία.

Μια Ελλάδα που βάσισε το εθνικό της προϊόν στον Τουρισμό και την απασχόληση της στη μετατροπή των νέων της σε επιμελητεία εφοπλιστικών εταιρειών και σε γκαρσονάκια της Βορείου Ευρώπης, καταρρέει.

Το τραγικό είναι ότι σήμερα δεν υπάρχουν, δυστυχώς, αξιόπιστα Συνδικάτα για να υπερασπίσουν τον κόσμο της εργασίας και μια εναλλακτική πορεία για την χώρα.

Ακόμα και τα λεγόμενα “ταξικά” συνδικάτα, ακόμα και κάποιες “ταξικές” συνδικαλιστικές παρατάξεις, έχουν μάθει, κυρίως, να κλείνουν το “ταξικό” σε όλες τις πτώσεις ενώ σε σημαντικό βαθμό έχουν μετατραπεί σε κομματικά παραρτήματα και ανταγωνιζόμενες, με την κακή έννοια του όρου, συσπειρώσεις μακριά από την εργασιακή και κοινωνική πραγματικότητα και σε συνεχή “πλειοδοσία” αιτημάτων.

Όσον αφορά το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, συναντάμε το εξής παράδοξο: όλοι να το καταγγέλλουν και να το καθυβρίζουν αλλά να αδυνατούν, για χίλιους δύο λόγους, να ενωθούν για να το ανατρέψουν, φοβούμενοι περισσότερο από τη συνεχή εξαθλίωση τους, την εναλλακτική λύση που θα προκύψει.

Η χειραγώγηση, ο φόβος, η ομηρία των πελατειακών σχέσεων αλλά και η μειωμένη αξιοπιστία όσων επαγγέλλονται την ανατροπή, είναι αυτά που συντηρούν σήμερα ένα σάπιο, διεφθαρμένο, παρακμιακό και αδιέξοδο πολιτικοοικονομικό έκτρωμα.

Εναλλακτική λύση υπάρχει και η οποία γίνεται όλο και περισσότερο και στην κυριολεξία ανάγκη επιβίωσης της χώρας και του λαού. Αυτή η εναλλακτική λύση δεν μπορεί να υπάρξει με ευχολόγια και χωρίς ρήξεις και κυρίως δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μια νέα λαϊκή αφυπνιση και τόλμη. 

Αφετηριακές πρωτοβουλίες αυτής της εναλλακτικής λύσης είναι:

Πρώτον: Η επαναφορά με νέους όρους του εθνικού νομίσματος σε μια πορεία αποδέσμευσης από την Ε.Ε με στόχο μια σκληρή προσπάθεια για την παραγωγική, αναπτυξιακή και επενδυτική ανασυγκρότηση της χώρας με αιχμή ένα διαφορετικό κράτος και ένα διαφορετικό δημόσιο τομέα και με όρους απασχόλησης, κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεύτερον: Ένα γενναίο άνοιγμα της χώρας με μια εθνικά ανεξάρτητη πολιτική προς τη Ρωσία και των ανερχόμενο κόσμο της Ανατολής και των υπόλοιπων ηπείρων, ως μέρος ενός νέου πλαισίου οικονομικών και πολιτικών σχέσεων της χώρας, απαραίτητου για την ασφάλειά της και το άνοιγμα σύγχρονων δρόμων ευημερίας.


ΠΗΓΗ

Πηγή:  https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/
«Πᾶνος»

2 σχόλια:

 1. Σωστες προτασεις. Δυστυχως στην Ελλαδα ομως εχουν απλωσει εναν ιστο οι σιωνιστες που εχουν υπο τον ελεγχο τους απολυτα πλεον, ολα τα πολιτικα κομματα, την δικαστικη εξουσια, την αστυνομια το στρατο, την εκκλησια , τα ΜΜΕ. Εχουν το λαο στη φτωχια με τα μνημονια οποτε δεν εχει κουραγιο κ τολμη για "επιβουλες" οπως θαλεγε κ ο Αριστοτέλης. Ενας εκ των ροθτσαιλντ έλεγε: Μονο τον πρωθυπουργο ενος κρατους να εχω δικο μου αρκει για να κανω τα παντα. Ειμαστε σε αυτη τη φαση ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΖΟΥΜΕ τα γεγονοτα καταστροφης της Ελλαδος να εκτυλίσσονται ξεδιαντροπα σπο τα σιωνιστικά πιονια τους πολιτικους. Εμεις μπορει να επαναστατουμε μεσα μας, αλλα ουτε πολιτικο φορεα ανεξαρτητο εχουμε να συνταχθουμε, αλλα και αν βγουμε στο δρομο για αγωνες ειτε για Μακεδονια ειτε για λαθρο, τα ΜΑΤ ειναι εκει να μας πνιξουν με τα χημικα, το ζησαμε. Ηδη μας εχουν σπρωξει απο το γκρεμο σαν λαο μην γελιομαστε. Δυστυχως δεν υπαρχει χερι να μας σωσει μεχρι στιγμης. Ο μονος τροπος να σωζαμε τη χωρα κ τον ελληνισμο, το ξαναλεω θα ηταν μονο οι ιερεις κ οι εκκλησιες .Η καθε ενορια κ ενα συνταγμα ξεσηκωμου. Με ιερεις μπροσταρηδες κ τους πιστους απο κοντα. Να σηκωθουν φλαμπουρα αντιστασης κ ανυοακοης απο σκρη σε ακρη. Τοτε θα νικουσαμε με σιγουρια. Δυστυχως συτο δεν γινεται. Οποτε η σωτηρια της Ελλαδος αν ερθει θα ερθει ειτε απο συγκρουομενα συμφεροντα μεγαλων δυνάμεων ειτε με απευθειας Θεια παρεμβαση-τι ειδους δεν γνωριζω, αλλοι λενε θα ερθει ο Βατατζης ο μαρμαρομενος βασιλιας κλπ. Παντως την πεινα - που ειναι κοντα λογω κοροναιου-δεν τη γλυτωνουμε με τιποτα. Ειναι η επομενη δοκιμασια. Και το ενα φερνει το αλλο. Πεινα ξεσηκωμος λαθρο για αναζήτηση τροφης, ευκαιρια της Τουρκιας να καταλαβει νησια κ να επιβαλει τετελεσμενα. Ειδικα το τελευταιο θα ειναι πανευκολο αν σκεφθεις οτι στη Μυτιλήνη πχ υπαρχουν αυτη τη στιγμη 27000 λαθραιοι κ 25000 Ελληνες ντοπιοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἀγαπητὲ ἀναγνώστη συμφωνοῦμε μὲ τὸ σχόλιό σου καὶ αὐτὸ συχνὰ ἀναφέρουμε στὰ σχόλιά μας.

   Γιὰ ὅλων τῶν δεινῶν ποὺ μᾶς ἔχουν βρεῖ εἶναι ἡ ἀποστασία μας ἀπὸ τὸν Θεό καὶ μόνο μὲ τὴν μετάνοια θὰ ἐπανερχόντουσαν τὰ πράγματα μὲ μπροστάρηδες έκκλησιαστικὰ ἀναστήματα, ἀλλὰ ποῦ εὐρίσκονται τέτοιοι ἱερεῖς, ποῦ εἶναι ὁ πιστὸς λαός, ποῦ ἡ μετάνοια;

   Μόνο ἄν ὐπάρξη μετάνοια ἀπὸ κάποιο σύνολο ἀνθρώπων ποὺ μπορεῖ νὰ συγκινήσει τὸν Θεὸ καὶ ἐπέμβει, θὰ βροῦμε σωτηρία.

   Ὁ Θεὸς νὰ μᾶς ἐλεήση!

   Διαγραφή