Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

TON KAΛΟ ΠΟΙΜΕΝΑ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΡΙΟ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΤΗΤΗΡΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ 2) ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
2. ΠΟΤΕ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ
https://youtu.be/dnWjc9Ptt0Y
 
3. ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
https://youtu.be/SlUgQGDqUfE

____________________

Κάποιοι είδανε την προχθεσινή συνέντευξη του Μεσογαίας και φρίξανε.

Του έστειλαν την παρακάτω επιστολή, η οποία μας εστάλη από μια πρεσβυτέρα 

Άκουσα, με μεγάλη προσοχή, την συνέντευξή σας στην δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη. Δηλώσατε, μεταξύ άλλων, πως η χειρότερη πράξη είναι να κρίνετε την Εκκλησία και τη Σύνοδο, που είναι εγγυήτρια και είπατε: «Αν γίνει λάθος ή κάτι διαφορετικό από αυτό που εγώ σκέφτομαι, με μεγάλη μου εσωτερική ανάπαυση, που ελευθερώνει την ψυχή μου, προκρίνω την Εκκλησία και ψηφίζω το λάθος!» 

Τί γίνεται όμως, εάν η εκκλησία γίνει Χριστομάχος; Τί γίνεται, όταν συνεργεί, επικροτεί και προωθεί αντίθεους νόμους; Ποιός εγγυάται, σε εμάς, πως η επίσημη Εκκλησία είστε εσείς, όταν δεν ορθοτομείτε τον λόγο της Αληθείας, ασπαζόμενοι τους αντίχριστους νόμους του Κράτους; 

Η Ιστορία έδειξε πως την Εκκλησία την κράτησαν σε δύσκολες περιστάσεις, όπως σήμερα, ένας μοναχός ή ένας ιεράρχης, που Ομολογούσαν την Αλήθεια του Χριστού! Ο μοναχός Μάρκος ο Ευγενικός, πήγε εναντίων όλων των Πατριαρχών και σήκωσε στην πλάτη του, μόνος του,όλη την Ορθοδοξία, όταν εκείνοι έπεσαν σε αίρεση, όπως εσείς που κλείσατε τις εκκλησίες μας!!! 

Δεν σιώπησε, όπως εσείς προτείνετε σε ιερωμένους και λαϊκούς, καταδικάζοντας ως αγριεμένο ιεροκατήγορο, όποιον «ελέγξει» την «εκκλησία»! 

Τι είναι όμως, η εκκλησία; Ο λαός ή η ιεραρχία και οι κληρικοί; Αυτοί εγγυώνται για την ψυχή μας, αν ένοχα σιωπήσουμε, εν ονόματι της υπακοής….στα «λάθη» τους; Απλό λάθος θεωρείτε την βλασφημία της διοικούσας Εκκλησίας στο Άγιο Πνεύμα,ενάντια σε όλους τους Αγίους, σε όλη την Παράδοση της Εκκλησίας, με πρωτοφανείς υποχωρήσεις και πράξεις;

Όλοι οι ιεράρχες συμπορευθήκατε με την πλάνη και χειροκροτήσατε αντίχριστους και μασόνους, για χάρη της υγείας του ανθρώπου και προδώσατε τον Δημιουργό! Η Εκκλησία του Χριστού, δεν κάνει λάθη! Κατέχει την αλήθεια! Οι άνθρωποι κάνουμε λάθη και εγκλήματα, που είμαστε πεπτωκοί, όπως άνθρωποι είστε και οι Ιεράρχες, που γίνατε αιρετικοί, κλείνοντας τις Εκκλησίες του Χριστού!

Δεν κρίνουμε, Σεβασμιώτατε, κληρικούς για την ιδιωτική τους ζωή, αυτό θα ήταν κατάκριση. Σας κρίνουμε οι Πιστοί, για να διακρίνουμε και όχι για να κατακρίνουμε. Ο Θεός έδωσε την κρίση και είπε: «Την δικαία κρίση,κρίνατε!». Είναι εντολή να κρίνεις, για να διακρίνεις! 

Όπως λέει και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρισόστομος: Το «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθείτε, ΠΕΡΙ ΒΙΟΥ ΕΣΤΙΝ, ΟΥ ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ»! Γι’ αυτό, μην διαστρεβλώνετε τον λόγο του Κυρίου και μας καλείτε σε εγκληματική σιωπή, όταν βλασφημείται η Πίστη μας! Θα είστε εσείς ο εξαγοραστής αυτής της μέγιστης αμαρτίας μας; 

Σας διαφεύγει, βέβαια, πώς τα μέλη της Εκκλησίας έχουν υποχρέωση και καθήκον να μιλήσουν και να ελέγξουν, όπως λέει ο Μέγας Βασίλειος: » Το να εφησυχάζει κανείς, όταν το κινδυνευόμενον είναι η Πίστις, τούτον είναι ίδιον της αρνήσεως, το δε να ελέγχει είναι Ομολογία ειλικρινής». 

Ο Άγιος Παΐσιος, που πολύ ευλαβείσθε, προέτρεπε να είμασθε ανυποχώρητοι σε θέματα Πίστεως και Πατρίδας, ενώ ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς είπε πως: «Όταν η Εκκλησία απαγορεύσει στην απλή γιαγιά να ελέγχει τον Επίσκοπό της, τότε θα έρθει και το τέλος της Εκκλησίας….». Εξάλλου, μην ξεχνάτε πως οι μεγαλύτεροι Μάρτυρες της Ορθοδοξίας δεν μαρτύρησαν για την Ομολογία τους στο Χριστό, όπως π.χ., ο Τίμιος Πρόδρομος, αλλά μόνο και μόνο επειδή έλεγξαν το παράνομο και το άδικο! 

Εσείς όμως Σεβασμιώτατε, παραβλέπετε τί είπαν ο Κύριος και οι Άγιοί μας και τεχνηέντως θεολογείτε υπέρ της τυφλής υπακοής στη Σύνοδο και ας βγάζει αιρετικές αποφάσεις! Οι Πιστοί είμαστε καλοί, όταν σας χειροκροτούμε και σας φωνάζουμε το «Άξιος», ενώ όταν σας ελέγχουμε, επειδή δεν Ορθοτομείτε τον λόγο της Αληθείας, αντιδράτε… 

Πρέπει εμείς οι «αδαείς» χριστιανοί, να «ψηφίσουμε το λάθος της Εκκλησίας», όπως είπατε και να κάνουμε υπακοή σε «φωτισμένους» ιεράρχες, που έκλεισαν τους Ναούς του Θεού, συμπροσεύχονται ή συλλειτουργούν με σχισματικούς, αιρετικούς, αλλόθρησκους, πανθρησκειαστές, που αναγνώρισαν σχισματικούς, ονόμασαν Εκκλησίες τις αιρέσεις, αδιαφορούν για τα εθνικά θέματα και το ποίμνιό τους!!! 

Όλα αυτά, τα πρωτάκουστα, τα ζήσαμε μέχρι τώρα… Στη Σύνοδο, στους Ιεράρχες και στους Πνευματικούς μας, οφείλουμε υπακοή, μόνο όταν Ορθοτομούν τον λόγο της Αληθείας, με λόγια και με πράξεις. Διαφορετικά: «Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις». 

Εσείς Σεβασμιώτατε,που είχατε την μεγάλη ευλογία να γνωρίσετε, από κοντά, τον αγωνιστή της Πίστεως και της Πατρίδας, μοναχό Άγιο Παΐσιο, γιατί δεν τον μιμηθήκατε; Γιατί παραβλέψατε τις προφητείες του, που επαληθεύονται όλες και τις νουθεσίες του και δεν ελέγξατε τα έργα του σκότους της μασονίας, που έκλεισαν τους Ναούς μας; Η ένοχη σιωπή σας, είναι συνενοχή! 

Δεν κινούμαστε με διπλωματία στην Εκκλησία, αλλά με την Αλήθεια του Χριστού! Εσείς όμως, εγκωμιάζετε όλους τους αφορισμένους πολιτικούς και τον κ.Τσιόδρα, που εισηγήθηκε το κλείσιμο των Ιερών Ναών, γιατί δεν έχει φόβο Υιού του Θεού, παρά μόνο φόβο του ιού της γρίπης! Ξεσκεπαστήκατε και εσείς και οι υπόλοιποι στα μάτια μας… 

Είχαμε την αφέλεια να περιμένουμε μια συγγνώμη από τους Ιεράρχες μας, που θεώρησαν τον Χριστό μας και τις Αγίες Εκκλησίες Του μολυσματικούς χώρους συνάθροισης και πήραν μέτρα βλασφημίας στο Άγιο Πνεύμα, που με την άκτιστη Θεία Ενέργειά Του, καθαγιάζει τον Ναό! Αντ’ αυτού, χωρίς καμιά ντροπή, δεχόμαστε αήθη επίθεση οι χριστιανοί, επειδή υπερασπιζόμαστε του Χριστού την Πίστη την Αγία, όπως την υπεράσπισε ο Κολοκοτρώνης, τόσοι ήρωες και Μάρτυρες με το αίμα τους, τόσοι Άγιοι ανά τους αιώνες, για να έρθετε εσείς σήμερα, μαζί με μασόνους Πολιτικούς, να ποδοπατήσετε την Ορθοδοξία μας και να επιβάλλετε σε όλους υπακοή! 

Αυτή η «μολυσματική» Εκκλησία, που φτιάξατε σήμερα, υποτασσόμενοι σε αιρετικούς και παγκοσμιοποιητές, οπαδούς της πανθρησκείας, με «μέτρα ασφαλείας», δεν είναι η Εκκλησία του Χριστούλη αγιασμένη από το Άγιο Πνεύμα, αλλά η εκκλησία του διαβόλου! Να την χαίρεστε!!! Λέτε πως αγαπάτε τον Χριστό και μας καλείτε σε Ομολογία, αλλά είστε μόνο λόγια! Δεν ελέγχετε την πλάνη και την αίρεση στους κόλπους της εκκλησίας, παρά ελέγχετε εμάς που λέμε την αλήθεια! 

Αν γίνουμε Ομολογητές, εσείς θα μας έχετε κάνει! Μπήκαμε μπροστά οι Πιστοί, να υπερασπιστούμε τον Χριστό μας, αφού οι ποιμένες μας έγιναν υβριστές με τις πράξεις τους και την ένοχη σιωπή τους! Το οφείλουμε στο Τίμιο Αίμα Του, που έχυσε για εμάς! Μιμηθείτε τον ληστή, που τόσο αγαπάτε, έστω και τελευταία στιγμή και ομολογήστε δημόσια τον Χριστό, όπως δημόσια τον προδώσατε όλοι, για να σώσετε την ψυχή σας από βέβαιη κόλαση. 

Ο Θεός σας έστειλε ανθρώπους να σας αφυπνίσουν από την φοβερή πλάνη που περιπέσατε, αλλά εσείς αρνείστε πεισματικά! Εδώ ταιριάζει, απόλυτα, η φράση του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου:» Το πίπτειν ανθρώπινον, ΤΟ ΕΜΜΕΝΕΙΝ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΝ, το μετανοείν Θείον»!

Πηγή:http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=81184
«Πᾶνος»

2 σχόλια:

 1. Εύγε!!! σε αυτήν την πρεσβυτέρα.

  Μας λέει:
  Τί γίνεται όμως, εάν η εκκλησία γίνει Χριστομάχος; Τί γίνεται, όταν συνεργεί, επικροτεί και προωθεί αντίθεους νόμους; Ποιός εγγυάται, σε εμάς, πως η επίσημη Εκκλησία είστε εσείς, όταν δεν ορθοτομείτε τον λόγο της Αληθείας, ασπαζόμενοι τους αντίχριστους νόμους του Κράτους;

  Όλοι οι ιεράρχες συμπορευθήκατε με την πλάνη και χειροκροτήσατε αντίχριστους και μασόνους, για χάρη της υγείας του ανθρώπου και προδώσατε τον Δημιουργό!

  για να έρθετε εσείς σήμερα, μαζί με μασόνους Πολιτικούς, να ποδοπατήσετε την Ορθοδοξία μας και να επιβάλλετε σε όλους υπακοή!

  ΑΚΟΎΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΎ ΠΑΤΡΌΣ ΑΥΓΟΥΣΤΊΝΟΥ.
  Τα λέει ξεκάθαρα πώς εκλέγονται με δόλιο τρόπο όλοι οι μητροπολίτες.

  Από την ημέρα που ξεπήδησε η Εκκλησία μας από τις κατακόμβες, από τότε άρχισαν να ξεπηδούν και κακοί Επίσκοποι.

  Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος που έζησε την περίοδο αμέσως μετά από τις κατακόμβες. Κυνηγήθηκε από τους ίδιους τους επισκόπους, και έλεγε ο Θεός θα σε φυλάει από τέτοιους επισκόπους.
  Τον εκδίωξαν από τον Πατριαρχικό του θρόνο, και απεβίωσε στην εξορία.

  Και όλοι οι Άγιοι Πατριάρχες που εξορίστηκαν, και ο Μέγας Αθανάσιος, από αιρετικούς επισκόπους και Πατριάρχες εκδιώχθηκαν.

  Ας έρθουμε στο σήμερα, η μασονία αλωνίζει στην Ελλάδα, όχι μόνο στον πολιτικό αλλά και στον θρησκευτικό τομέα.

  Μην περιμένετε αυτούς τους μητροπολίτες να τους αφορίσει η Εκκλησία.
  Τους έχει αφορίσει όμως ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.
  Υποκλέψανε την Χάρη Του, και χειροτονήθηκαν κάτω από υπόγειες διαδρομές (της μασονίας) όπως λέει και στο βίντεο ο Μακαριστός πατέρας Αυγουστίνος.

  Ήρθε τώρα η ώρα που ο Κύριος μας Άρει (παίρνει) την Χάρη από αυτούς.
  Και όταν φύγει η Χάρις του Κυρίου μας από έναν άνθρωπο, τότε σε αυτόν εισέρχεται ο σατανάς. Και γίνονται Χριστομάχοι.

  Βλέπουμε πλέον σε όλη την Ευρώπη πολεμήτε η Θεία Κοινωνία.
  Και στην Αμερική και παντού. Ο διάβολος έχει λυσσάξει.

  Πρέπει όλοι μας να αρχίσουμε να ομιλούμε. Γιατί όπως λέει η πρεσβυτέρα:Η ένοχη σιωπή , είναι συνενοχή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θαυμάζουν πολλοι τον Νικολαο για τα κοσμικα του επιτευγματα. Πιστευω και μαρτυριες οτι καποτε , πριν γινει επισκοπος ηταν χαιτωμενος ιερεας. Ομως φαινεται οτι η κατρακυλα των εκλεκτων δεν εχει τελειωμο. Το μεγαλυτερο κακο που εκανε ειναι το καλο που δεν εκανε , συμφωνα με τα ταλαντα του. Οχι μονο δεν υπερασπιστηκε την πιστη απο την αθλια θεωρια της εξελιξης των ειδων ιδρυοντας επιστημονικη ομαδα και χρησιμοποιωντας επιχειρηματα ερευνων αμερικανων δημιουργιστων επιστημονων, αλλα την πιστευει λιγο - πολυ. Και θετω το ερωτημα..Ποσο χρονο θα χρειαστει ο Θεος να αναστησει απαντες στην ενδοξη Β' Παρουσια άραγε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή