Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Η «ηρωίδα» κυρά Ρηνιώ: Ζει μόνη της σε μια «απειλούμενη» από την Τουρκία βραχονησίδα στο Αιγαίο


Η Κίναρος είναι μια γνωστή-άγνωστη βραχονησίδα που βρίσκεται στο Αιγαίο και συγκεκριμένα, μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού. 

Αν ποτέ την επισκεφθεί κάποιος, θα συναντήσει έναν μόνο κάτοικο, την κυρά Ρηνιώ, που ζει μόνη στα 74 της χρόνια.

Βρίσκεται σχεδόν 20 χρόνια στο μικρό αυτό νησάκι που έχει ελάχιστες παροχές, και ένα μνημείο. Αυτό των ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού. 

Φροντίζει τον εαυτό της, τα ζώα της, και όταν ο καιρός χαλάει, δεν έχει ούτε ρεύμα. Κάθε εβδομάδα, και καιρού επιτρέποντος περνά ένα καΐκι και της φέρνει τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειαστεί. Αν όμως ο καιρός είναι κακός τότε μπορεί να κάνει και σχεδόν ένα μήνα να δει άνθρωπο...

Όπως είπε στην εφημερίδα «Δημοκρατία», μετά τις συνεχείς απειλές των γειτόνων, «Φοβάμαι πως αν κλείσω τα μάτια μου το νησί θα το πάρουν οι Τούρκοι. 

Ο Ερντογάν άλλωστε κατά το παρελθόν είχε δηλώσεις πως η Κίναρος προορίζεται για χώρο λατρείας. Δεν έχω νιώσει ποτέ απειλή. Παρά το γεγονός πως ζω σε ένα μέρος πάνω από το οποίο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν συχνά πτήσεις δεν τρομάζω. Μόνο αν πεθάνω δεν ξέρω τι θα γίνει».

«Οταν ο καιρός χαλάει, δεν έχω ρεύμα. Και μετά δεν έχω τίποτε. Το 2016 ήρθαν πολιτικοί και μου έλεγαν πόσο καλά κάνω και μένω εδώ γιατί διαφορετικά θα ήταν γκρίζα ζώνη. Έκτοτε δεν ενδιαφέρθηκε κανείς αν ζω ή αν πέθανα. Δεν έχει δομές για πρόσφυγες εδώ. Και το νερό από μία στέρνα το παίρνω».


ΣΧΟΛΙΟ

Η κυρά Ρηνιώ είναι ηρωίδα.... οι πολιτικοί είναι προδότες όχι μόνο διότι την κοροϊδεύουν ουσιαστικά αφού κανένα αληθινό ενδιαφέρον δεν δείχνουν πέρα από ευχολόγια και λόγια κενά, αλλά και διότι θα έπρεπε, πέραν του να φροντίσουν να έχει καθημερινά όποια άνεση πρέπει για την ηλικία της, να φέρουν στο νησί και μία δύο οικογένειες με ισχυρά οικονομικά κίνητρα κυρίως ψαράδων ώστε να εξασφαλίσουν τουλάχιστον για μερικά ακόμα χρόνια την ελληνικότητα του νησιού μας....

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου