Τέσσερα δημοτικά σχολεία της Ουαλίας συμμετέχουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα διατροφικής αλλαγής, που στοχεύει στην διαμόρφωση νέων διατροφικών συνηθειών. Τα παιδιά, ηλικίας 5-11 ετών, θα εκπαιδευτούν να καταναλώνουν «εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης» αντί του «κακού» (για την υγεία και, κυρίως, το περιβάλλον) κρέατος, και των εξίσου «κακών» γαλακτοκομικών προϊόντων.
Το εναλλακτικό σχολικό μενού θα περιλαμβάνει γρύλους, ακρίδες, μεταξοσκώληκες, αλευροσκώληκες, και λοιπά καλούδια της θρεπτικής ομοταξίας των εντόμων.
Με τον τρόπο αυτόν, κατά τους εμπνευστές του προγράμματος, οι νέες γενιές θα μυηθούν στην φιλοσοφία του «χαμηλότερου αποτυπώματος άνθρακα» και θα γίνουν μπροστάρηδες στον αγώνα για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης και την προστασία του περιβάλλοντος.