Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Επιστολή προς τον σεβασμιότατο κ. Ιερόθεο για την πρόσφατη συνεδρία για το Ουκρανικό ζήτημα




Καλημέρα σας,

Παρακαλώ η παρούσα επιστολή να προωθηθεί στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη σας κ. Ιερόθεο.

Σεβασμιότατε,

Παρακολουθώ, ομολογώ με λύπη, τις θέσεις σας ως προς το λεγόμενο Ουκρανικό ζήτημα.

Στην πρόσφατη σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλάδος αναλάβατε να ενημερώσετε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος για το τι ελέχθη και αποφασίσθηκε εντός της Ιεραρχίας για αυτό.

Όπως και εσείς γνωρίζετε, κατά τους κανόνες και γενικότερα το συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας μας, για να παρθεί μία απόφαση για κάποιο ζήτημα θα πρέπει να προηγηθεί κάποιος τύπος ψηφοφορίας.

Στη δήλωση που κάνατε αναφέρατε σαφώς ότι επάρθηκε απόφαση περί αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Όμως αρκετοί Ιεράρχες δήλωσαν ότι δεν έγινε τελικώς καμία ψηφοφορία επί του θέματος αυτού.

Από τα παραπάνω βγαίνει το λογικό συμπέρασμα ότι είτε εσείς προσωπικά είτε αυτοί λένε ψέματα.

Φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε ότι μέσω του σχετικού Δελτίου τύπου έχετε πλέον σοβαρή προσωπική συμμετοχή στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και γενικότερα, εκ της δημοσίας και εκκλησιαστικής θέσεώς σας οφείλετε να απολογείστε κάθε στιγμή για οποιοδήποτε θέμα στο οποίο εμπλέκεστε.

Κατόπιν τούτου και επειδή το θέμα αυτό απασχολεί σφόδρα τον ευσεβή λαό και πιθανώς να πάρει και ανεξέλεγκτες διαστάσεις, σας καλώ να δημοσιοποιήσετε άμεσα τα πλήρη επίσημα πρακτικά της συνεδρίας αυτής, τα οποία θα πρέπει να περιέχουν και το κομμάτι που σχετίζεται με την συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Πάσα παραπομπή σε άλλον φορέα (π.χ. στις αρμόδιες υπηρεσίες της Εκκλησίας της Ελλάδος) ή άρνησής σας να μου απαντήσετε ευθέως (με την δημοσιοποίηση των σχετικών πρακτικών που να αποδεικνύουν τα λεγόμενά σας) δεν θα μπορέσω παρά να την θεωρήσω ως απόδειξη της ενοχής σας στο συγκεκριμένο αμάρτημα και ένα στοιχείο πιθανής σύμπραξής σας με αντίθεες και αντιεκκλησιαστικές δυνάμεις.

Μετά τιμής,
Σπυρίδων Ζορμπαλάς
Πάτρα
 «Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου