Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Το λαδάκι του καντηλιού και ο Αγιασμός θεραπεύουν και…


Την διήγηση αυτή μας την είπε ο Κατηχητής της ενορίας της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας από το χωριό Mungulunga της επαρχίας Κατάγκα του Κογκό.

Ο Κατηχητής Πέτρος Kulianga μας ανέφερε την περίπτωση μιάς Χριστιανής της ενορίας του, ονόματη Ειρήνης, η οποία κάποιο καιρό έμεινε έγκυος.

Μετά από τρεις μήνες, κατά την συνήθεια των εγκύων γυναικών, επήγε η κοπέλα στον γιατρό να την εξετάσει εάν πράγματι είναι έγκυος και πως πάει η περίοδος της εγκυμοσύνης της.

Ο γιατρός την διαβεβαίωσε ότι είναι έγκυος και της έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες. Σε λίγο καιρό αρρώστησε η γυναίκα και είχε αιμορραγία.

Αισθανόταν ότι θα αποβάλει το έμβρυο. Επήγε αμέσως στον γιατρό. Εκείνος αποφάνθηκε και της είπε ότι δεν είναι έγκυος. Η γυναίκα στενοχωρήθηκε και τσακώθηκε με τον γιατρό για την κακή διάγνωση που έκανε.

Ο γιατρός της είπε ότι πρέπει να κάνη εγχείρηση διότι το έμβρυο έχει πεθάνει μέσα στην κοιλιά της.

Η γυναίκα ντρεπόταν να ειπεί το πρόβλημά της στον ιερέα μας, τον π. Τιμόθεο. Του το είπε όμως μία άλλη μικρότερη αδελφή της και ο π. Τιμόθεος την επισκέφθηκε. 

Της έδωσε λάδι από το καντήλι της Παναγίας να επαλείψει την κοιλιακή της χώρα και Αγιασμό για να πιεί.

Το θαύμα έγινε! Διεκόπη η αιμορραγία της και εγέννησε το έμβρυο, χωρίς να κάνει εγχείρηση.

Κατόπιν επήγε στον γιατρό να του γνωστοποιήσει τα συμβάντα. Εκείνος παραξενεύθηκε πως δηλαδή απέβαλλε, χωρίς να γίνει εγχείρησις και χωρίς η ίδια να πεθάνει από σηψαιμία. 

Κατόπιν είπε ο γιατρός στην κοπέλλα Ειρήνη:

«Να πιστεύεις στον Ιησού Χριστό, διότι το γεγονός αυτό που σού συνέβη είναι θαυμαστό. Η Εκκλησία την οποία ακολουθείς έχει πολλή δύναμη…».

*Θαυμαστό περιστατικό στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου στο Κονγκό.

Από: «ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ» – Μοναχού Δαμασκηνού Γρηγοριάτη.

Πηγή:https://ieramonopatia.gr/
«Πᾶνος» 

5 σχόλια:

  1. Ερχονται μαυρες μερες για τον τοπο μας, οσοι και οσες ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ θα σωθουν οταν διψασουν,πινοντας αγιασμο και οσοι-οσες πεινασουν τρωγωντας αντιδωρο...
    Το ιδιο οταν αρρωστησουν θα γινουν καλα αν εχουν το καντηλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ αναμμενο και "σταυρωσουν" με το λαδι αυτο εκει που πονουν...
    ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΑΔΑΚΙ ΣΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ! ΟΧΙ ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ!
    ΝΟΜΙΖΩ Ο π. ΠΑΪΣΙΟΣ ΕΙΠΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΟ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαια γινετε θαυματουργικο το λαδι, αλλωστε στις μερες εκεινες που ερχονται οσοι ελληνες θα σωθουν,θα σωθουν...
    ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ
    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Κυπρο θα συμβουν πολλα θαυματα οπως...θαρχετε ο τουρκος να σκοτωσει τον Κυπριο η την Κυπρια και ξαφνικα θα θελει να γινει...χριστιανος και εκει που θα πηγαινε να σκοτωσει, θα ζητα
    να τον κατηχησουν οι Κυπριοι περι της
    ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ...γιατι θα ενεργει η ΘΕΙΑ ΧΑΡΙΣ και θα γινετε μεταστροφη του ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΜΕ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ...και απο αγριος λυκος θα γινετε ακακο αρνι...και πολλα αλλα θα συμβουν
    ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΣΚΙΑΖΕΙ Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕΡΑ-ΜΕΣΗΜΕΡΙ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ
    ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ.ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠ'ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ...ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΛΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΤΕ....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή