Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Χριστόδουλος ή Ιερώνυμος; Η ερμηνεία του κόσμου μας μέσα από την ανάποδη θεώρηση των δύο Αρχιεπισκόπων


Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου – Δικηγόρος Αθηνών

Την καλύτερη απάντηση στην νέα προδοσία που κυοφορείται σε βάρος της ορθοδοξίας και του ελληνισμού στο θέμα των κυοφορούμενων ηλεκτρονικών (ψευτο)ταυτοτήτων, με πρωτεργάτες τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και την πλειοψηφία των μητροπολιτών μπορούμε να την αντλήσουμε από ένα κείμενο, το οποίο είχε γραφτεί στις 16 Μαρτίου 1997 από τον προηγούμενο Αρχιεπίσκοπο, μακαριστό Χριστόδουλο, είναι δε αναδημοσιευμένο στο βιβλίο του «Από χώμα και ουρανό» (εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 1999, σελ. 226 επ.).

Στο άρθρο του εκείνο, το οποίο τιτλοφορείτο «Η Ορθοδοξία και η Νέα Τάξη», ο Χριστόδουλος κατέγραψε τους φοβερούς κινδύνους που εγκυμονεί κατά της ανθρωπότητας η έλευση της τρίτης χιλιετίας.

Ειδικότερα μίλησε για «το νέο κλίμα μέσα στο οποίο θα είμαστε προσεχώς όλοι αναγκασμένοι να ζήσουμε. Κύρια χαρακτηριστικά του: η υποβάθμιση της αξίας του προσώπου, η υποταγή του στην εξουσία, η υποδούλωσή του στην ηλεκτρονική τεχνολογία». Πρόκειται για μια «α-ηθική τάξη πραγμάτων […] που καθορίζεται από δύο βασικούς άξονες: την “ολιστικότητα” και την “παγκοσμιότητα”».

Την «ολιστικότητα» κατανοούσε ο Χριστόδουλος υπό την έννοια την επικράτησης του γενικού έναντι του ειδικού, που πλήττει την μοναδικότητα της αξίας του προσώπου κάθε ανθρώπου. Έτσι, διαμορφώνεται η «νέα φιλοσοφία της ζωής μας» που μας οδηγεί στο φαινόμενο της «μαζοποίησης» με ανθρώπους πνευματικά ευνουχισμένους.

Την «παγκοσμιότητα», πιο γνωστή σήμερα ως «παγκοσμιοποίηση», συνέδεε ο Χριστόδουλος με την απόσυρση της ιδιοπροσωπίας των λαών και την απονεύρωση των επιμέρους γνωρισμάτων που διακρίνουν τους πολιτισμούς.

Η «ολιστικότητα» και η «παγκοσμιότητα», συνεχίζει ο Χριστόδουλος, «απομακρύνονται από τις επί μέρους παραδόσεις, τις θρησκείες, τις γλώσσες, τις εκφραστικές μορφές κάθε λαού και αποβλέπουν στην οικοδόμηση μιας Νέας Εποχής, όπου τίποτε από όλα αυτά δεν θα μπορεί να διακρίνει πια τους λαούς. Πρόκειται για το φαινόμενο του συγκρητισμού, της σύγκρασης δηλαδή θρησκειών, πολιτισμών, παραδόσεων, που υπήρξε στην Ιστορία πρόδρομος της κατάλυσης ολόκληρων κόσμων».

Επισημαίνοντας την μετατροπή όλου του κόσμου σε μια γειτονιά εξ επόψεως επικοινωνίας αλλά και σε μια οικογένεια από έποψη πολιτιστική (ιδιαιτέρως δημοφιλής σήμερα είναι ο όρος «παγκόσμιο χωριό»), ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου που απορρέει από την τυφλή επιδίωξη του απώτερου στόχου, δηλ. της πνευματικής ενότητας μέσα στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη Δύση», εξηγούσε ο Χριστόδουλος, γεννούν μελαγχολικές σκέψεις για το μέλλον του δυτικού πολιτισμού. Όταν οι “Εκκλησίες” πρωτοστατούν στην αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας και στην επευλόγηση του λεσβιασμού, όταν “χριστιανικά” κράτη απαγορεύουν τη δημόσια προσευχή σε σχολεία, για να μη θίγονται οι διαφωνούντες, όταν “χριστιανικά” πανεπιστήμια διδάσκουν τη θεολογία μαζί με τον σατανισμό και τον αποκρυφισμό, όταν βλέπει κανείς την έκταση της παιδικής πορνείας στις “χριστιανικές” κοινωνίες, τότε γίνεται κατανοητή η άμεση ανάγκη για μετάγγιση γνησίου αίματος χριστιανισμού στις αλλοτριωμένες κοινωνίες της Δύσεως. Και μαζί και Ελληνισμού».

Ο αναγνώστης που διαβάζει σήμερα αυτές τις γραμμές, 25 περίπου χρόνια μετά την δημοσίευσή τους, θα πρέπει ήδη να νιώθει τον κρύο ιδρώτα στο μέτωπό του. Διότι η Ελλάδα, το πάλαι ποτέ κέντρο της Ορθοδοξίας, αλώθηκε τόσο κραυγαλέα από το πνεύμα της Νέας Εποχής, ώστε να προσκυνά όχι απλώς αδιαμαρτύρητα, αλλά με ενθουσιασμό την ατζέντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που, μεταξύ των άλλων, έχει επιβάλει την λατρεία του ουράνιου τόξου ως συμβόλου ελευθερίας και δημοκρατίας, αλλά και ως σημαίας μιας παγκόσμιας «σεξουαλικής θρησκείας». Ταυτοχρόνως, ο σατανισμός, ο αποκρυφισμός και η παιδική πορνεία έχουν γιγαντωθεί.

Επομένως, το πενιχρό γνήσιο αίμα του χριστιανισμού και του ελληνισμού που έχει απομείνει σε κάποιες ελληνορθόδοξες «γραφικές φιάλες» είναι παντελώς ανεπαρκές για μετάγγιση. Αντιθέτως, φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού για την περίπτωση εκείνη όπου θα αποφασισθεί Άνωθεν να διακοπεί ο δαιμονικός καλπασμός των καβαλάρηδων της Αποκάλυψης και να δοθεί μια μικρή παράταση στην ψυχορραγούσα ανθρωπότητα σαν την αναλαμπή που βιώνει κάθε ετοιμοθάνατος προτού ξεψυχήσει.

Ο κρύος ιδρώτας του αναγνώστη θα ενταθεί, καθώς θα διαβάσει τις επόμενες γραμμές του κειμένου, μέσα από τις οποίες ο Χριστόδουλος υπογραμμίζει τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ορθόδοξη Εκκλησία:

Για χάρη όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και του ανθρώπου, η Πατερική Ορθοδοξία οφείλει να αναμετρηθεί με τον σύγχρονο κόσμο τολμώντας να έρθει σε «ρήξη με τα κατεστημένα της σκοπιμότητος, για μια ποιότητας ζωής έξω από την νοησιαρχία, μακριά από τη μαζοποίηση». Ο Χριστόδουλος σφράγισε την θέση του αυτή διατυπώνοντας μια ωραία αποφθεγματική ρήση: «η επιταγή των καιρών δεν είναι η διεκδίκηση των αξιωμάτων αλλά η διακονία των αξιών».

Δυστυχώς, όμως, η Ορθόδοξη Εκκλησία σε καμία απολύτως ρήξη δεν ήρθε με τα κατεστημένα της σκοπιμότητας και την τάση της μαζοποίησης. Αντιθέτως, η φωνή της εναρμονίσθηκε πλήρως με την ατζέντα της μισάνθρωπης παγκοσμιοποίησης και το πλήρωμα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας επιβιβάσθηκε, σχεδόν σύσσωμο, στην αμαξοστοιχία της μεγάλης προδοσίας.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η στάση των μελών της Ιεραρχίας στον καιρό της πανδημίας, όταν δεν προέβαλαν καμία απολύτως αντίσταση στο προδήλως αντισυνταγματικό κλείδωμα των εκκλησιών και, εν συνεχεία, δέχθηκαν να μετατραπούν σε τελάληδες των πειραματικών εμβολίων, δίνοντας και δείχνοντας το μπράτσο τους στον νεοταξίτικο φακό των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, για να έρθει τελικά ως επιστέγασμα της προδοσίας του ποιμνίου η τραγική-παραπλανητική φράση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου:

«Εδώ είναι το εμβόλιο, εκεί είναι ο τάφος».   

Η προδοτική αυτή αμαξοστοιχία κατευθύνεται με σπασμένα τα φρένα μέσα στο τούνελ του νεοεποχίτικου οράματος της ήδη από καιρό προετοιμαζόμενης Παγκόσμιας Θρησκείας, η οποία αποτελεί αναγκαίο όρο για την επίσημη εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης ή, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, της Παγκόσμιας Δικτατορίας.

Αυτήν την μασκοφορεμένη-έξυπνη δικτατορία βιώνουν ήδη οι λαοί στο πετσί τους υπό το πρόσχημα των αλλεπάλληλων παγκόσμιων (τεχνητών) κρίσεων και των ελευθεροκτόνων μέτρων, την εφαρμογή των οποίων έχει προσχεδιάσει το σατανικό κονκλάβιο, παρουσιάζοντάς τες ως (δήθεν) «μόνη λύση» για την αντιμετώπισή τους. Ο αμετάκλητος εγκλεισμός των λαών στο πανοπτικόν της ψηφιακής φυλακής τους κοντοζυγώνει, εκτός αν, επιτέλους, αφυπνισθούν συντονισμένα και γκρεμίσουν τον πύργο της τεχνολογικής Βαβέλ, μέσα στα κελλιά του οποίου θα επιχειρηθεί να τους κλειδώσουν. 

Σημειωτέον ότι, στο ίδιο κείμενο, ο Χριστόδουλος αναφέρεται και στον κίνδυνο μετατροπής του ανθρώπου σε έναν κωδικό αριθμό, υπονοώντας φυσικά ότι ο κίνδυνος αυτός εκπηγάζει από την επιβολή τού από τότε συζητούμενου νέου τύπου ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Ιδού το κρίσιμο χωρίο:

«Η “τεχνοκρατική” και “οικονομική” και “συντεχνιακή” και “μαζική” εποχή μας, όπου ο απλός άνθρωπος κινδυνεύει άμεσα να παύσει να είναι μια ανεπανάληπτη αξία και να μετατραπεί σε έναν κωδικό αριθμό, καλεί όλους μας σε επαγρύπνηση, για να περισώσουμε το πρόσωπό μας και να το γλυτώσουμε από τις αναπόφευκτες παρενέργειες των συστημάτων που διαφεντεύουν τη ζωή μας. Ο “μαζάνθρωπος” εκφράζεται με μια τυποποιημένη μορφή. Από το ντύσιμο μέχρι το φαγητό και από την κοινωνική συμπεριφορά μέχρι την ηθική τοποθέτηση, κώδικες σχεδόν ομοιόμορφοι αρχίζουν να διέπουν τον τρόπο σκέψεως και δράσης των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ο άνθρωπος χωρίς σύνορα, ο κοσμοπολίτης, κολακεύεται να πιστεύει πως ανήκει στην προοδευτική παράταξη. Κατ’ αλήθειαν, ανήκει στην ανεστιότητα των βαρβάρων, στις φανφάρες των συνθημάτων, στους χαμένους ορίζοντες. Ο άλλος, αυτός που έχει θρησκεία και πατρίδα και οικογένεια και αξίες, αυτός χρειάζεται σήμερα στο Γένος. Και η Ορθοδοξία αυτόν τον τύπο διαπλάθει και στηρίζει. Τον άνθρωπο με αυτοσυνειδησία και ταυτότητα».

Συνεπώς, από την μελέτη των σημαντικότερων σημείων του ανωτέρω κειμένου που είχε μεν γράψει ο Χριστόδουλος, πλην όμως αποσιωπώνται από την συμπαγή πλειοψηφία των σημερινών μητροπολιτών, προκύπτει αβίαστα το εξής ανησυχητικό συμπέρασμα:

Δύο αρχιεπίσκοποι ερμηνεύουν τον κόσμο με εκ διαμέτρου ανάποδο τρόπο:

Ο μεν Χριστόδουλος όχι μόνο δεν φοβάται να τον περιγράψει υπό το πρίσμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης, αλλά πολύ περισσότερο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ο δε Ιερώνυμος ως Πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου συμπράττει στην διατύπωση μιας θέσης που απενοχοποιεί πλήρως την «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και την «παγκοσμιοποίηση», συνδέοντας απαξιωτικά την χρήση των όρων αυτών με «παραθρησκευτική αφετηρία»!

Για να αποφανθούμε ποια από τις δύο ερμηνείες είναι η ορθόδοξη και ποια η ανάποδη-νεοταξίτικη, ας συνεκτιμήσουμε ότι:

Ο μεν Χριστόδουλος κατάφερε να καλλιεργήσει μια ολόθερμη επαφή με τους πιστούς, ο δε Ιερώνυμος υιοθέτησε στάση ψυχρή και αποστασιοποιημένη, δείχνοντας μάλιστα στην εποχή της πανδημίας ότι ήταν ο Αρχιεπίσκοπος μόνο της εμβολιασμένης και όχι πάσης της Ελλάδος.

Ο μεν Χριστόδουλος πέθανε μετά από δύο πρωτογενείς καρκίνους, έναν στο έντερο και έναν στο συκώτι, οι οποίοι συναντώνται συνήθως σε θύματα-στόχους μυστικών υπηρεσιών, ο δε Ιερώνυμος καλεί στο παραθαλάσσιο ησυχαστήριό του τις (ανθ)ελληνικές μαριονέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, στις οποίες παραθέτει λουκούλεια γεύματα και φωτογραφίζεται μαζί τους σαν να είναι μία ακόμη κοσμική διασημότητα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ανωτέρω κείμενο, σχεδόν αυτούσιο, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 17/9/2023, σελ. 08β/24.

Στην συνέχεια παρατίθενται οι σελίδες του άρθρου που συνέγραψε ο Χριστόδουλος το 1997 και σήμερα επιχειρείται να ενταφιασθεί, ώστε οι δαιμόνιοι Νεοταξίτες να προσπαθήσουν να μας φρενοβλαβοποιήσουν, χλευάζοντάς μας ως (δήθεν) ψεκασμένους, συνωμοσιολόγους ή σκοταδιστές. Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα μας ενάντια στις λεγεώνες των συντονισμένων προδοτών της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού είναι ο εντοπισμός και η μελέτη των παλιών καλών βιβλίων, οι συγγραφείς των οποίων τολμούσαν να μας μιλούν ελεύθερα για την προετοιμαζόμενη Ελληνική και Παγκόσμια Δικτατορία.

 Πηγή:https://kvathiotis.substack.com/
«Πᾶνος» 

10 σχόλια:

  1. Εγώ ξέρω ότι με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα για πρώτη φορά ο πάπας με την έγκριση του μακαριστού ξεκίνησαν τα δεινά.
    Εμείς σαν Ορθόδοξοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.
    " Τον πάπα να καταράσθε " Άγιος Κοσμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάμιε ἀδερφέ μου, νὰ μὴν παραμένουμε μόνο στὸ παρελθόν.
      Τὸ ξέρουμε ὅτι ἦταν σοβαρότατο αὐτὸ ποὺ ἔγινε ὅπως καὶ τὸ ὅτι μᾶς ἔβαλε στὸ ΠΣΕ.

      Νὰ μὴν ξεχνᾶμε ὅμως ὅτι πρὸς τὸ τέλος, πιθανότατα μετανοημένος (ὁ Κύριος γνωρίζει) ἔδωσε μεγάλο ἀγῶνα νὰ μᾶς ἀφυπνίση καὶ προειδοποιήση γιὰ ὅσα θὰ ἐρχόντουσαν.

      Γιὰ τὴν Ὀρθοδοξία, τὴν Πατρίδα καὶ γιὰ τὰ ὅσα σήμερα συμβαίνουν καὶ τὸ πλήρωσε μὲ τὴν ζωή του.

      Διαγραφή
    2. Γιατί οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και τόσα άλλα δεινά;
      Δεν νομίζω να έχουν περάσει πολλοί μήνες από τη τελευταία του επίσκεψη στον Ιερώνυμο τον αδελφό του (μη ξεράσω).

      Διαγραφή
    3. Επίσης ξέχασα να γράψω ότι απεδέχθη πρόσκληση του για το Βατικανό.
      Πολλά λάθη μαζεμένα αδελφέ, δεν δικαιολογούνται για αρχιεπίσκοπο και οι απλοί διάκοι τα γνώριζαν.
      Πάντως έχω την αίσθηση ότι μετενόησε αν και τα κακά συνεχίζονται για εμάς τους ταλαίπωρους ζώντες.

      Διαγραφή
    4. Ἀδερφέ μου, πρὸς Θεοῦ, μὴν ἀποδώσουμε τὰ δεινὰ ποὺ μᾶς ἔχουν βρεῖ στὴν ἐπίσκεψη τοῦ πάπα.

      Ἡ δική μας ἀμετανοησία, ἡ βλασφημία, ὁ σοδομισμὸς δὲν εἶναι αἰτίες ὅλων αὐτῶν;

      Θὰ ἦταν ἄδικος ὁ Θεὸς ἄν θὰ μετανοούσαμε καὶ παρ᾿ ὅλο αὐτὸ ἐπέτρεπε ὅσα ἔχουν ἔρθει καὶ αὐτὰ ποὺ ἔρχονται, ἐπειδὴ ἦρθε ὁ πάπας.

      Ἀκόμα καὶ γιὰ τὴν ἐπίσκεψη τοῦ πάπα, ὁ λαὸς δὲν εὐθύνεται;
      Ποία ἡ ἀντίδρασίς του;
      Ποία ἡ ἀντίδρασίς του στὰ ὅσα γίνονται μέσα στὴν Ἐκκλησία καὶ τίς θέσεις της;

      Ἀπὸ τὴν ἄλλη δὲν νομίζω ὅτι δικαιολόγησα πουθενὰ τίς ἐνέργειες αὐτὲς τοῦ μακαριστοῦ.

      Ἁπλὰ ἀνέφερα τὸ τί ἔκανε πρὸς τὸ τέλος τῆς ζωῆς του, ποὺ κανένας Ἀρχιεπίσκοπος δὲν τόλμησε νὰ πῆ αὐτὰ ποῦ εἶπε σὲ πολλὲς ὁμιλίες του ὁ μακαριστὸς Χριστόδουλος, ξεσκεπάζοντας τὰ σχέδια τῆς ΝΤΠ, τὰ ὁποία βλέπουμε σήμερα νὰ ὑλοποιοῦνται ἕνα πρὸς ἕνα καὶ τὰ ὁποία εἶναι σίγουρο ὅτι αὐτὰ εἶναι ἡ αἰτία ποὺ τὸν τελείωσαν.

      Διαγραφή
    5. Συνδυασμός και τω 2 είναι, κυρίως η ρασοφορική συναγωγή.
      Εγώ πάντως φρίττω με τους γύρω μου, δεν αντέχεται αυτό το πράγμα φίλε Πάνο.
      Και εμείς αμαρτωλοί είμαστε αλλά αυτό που συμβαίνει γύρω μας ξεπέρασε και τους χειρότερους εφιάλτες μας.

      Διαγραφή
  2. Στην Βασιλεύουσα, την Πόλη των ονείρων μας, την Κωνσταντινούπολη, πάνω από 1.000 χρόνια έλαμπε η Ορθοδοξία μας.
    Παρά τις αιρέσεις πού για κάποια χρονικά διαστήματα την ταλαιπωρούσαν.
    Όταν όμως πάτησε το πόδι του ο καταραμένος πάπας και συλλειτούργησε μέσα στην Αγία Σοφία, η Πόλη εάλω, μετά από 1.000 χρόνια δοξασμένα.
    Για τρεις ημέρες οι αγαρηνοί λεηλατούσαν, σκότωναν και βίαζαν.
    Είναι αδιανόητο να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους το τι συνέβη εκείνες τις τρεις μέρες, οι δρόμοι της Κωνσταντινουπόλεως γέμισαν ποταμούς αίματος.

    Και μετά από 1.000 χρόνια πάτησε το ποδάρι του ο καταραμένος πάπας στα αγιασμένα χώματα της Πατρίδας μας.
    (Να δούμε σε μας τις συμφορές θα μας βρούνε από δω και πέρα, και εύχομαι να μην μεταβληθούν οι ποταμοί, σε ποταμούς αίματος).

    Φυσικά και υπήρχε αντίδραση και πολύ μεγάλη μάλιστα!

    Σύσσωμο όλο το Άγιο Όρος αντέδρασε.
    Το ίδιο και η πλειοψηφία από τους Μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου.
    Ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης που αντέδρασε σθεναρά διώχθηκε.
    Και δυστυχώς ο Μακαριστός Χριστόδουλος έφερες στον τόπο μας τον καταραμένο πάπα με δική του πρωτοβουλία.

    Το ίδιο κάνει και ο σημερινός Ιερώνυμος.

    Και όπως μας τονίζει και ο Αδερφός μας Σάμιος (τον πάπα να καταράσθε).

    Τώρα για όσα καλά είχε κάνει, αυτά μας τα τονίζει ο Αδερφός μας Πάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σὲ περίμενα γνωρίζοντας τὸ μένος σου γιὰ τὸν Μακαριστὸ Χριστόδουλο.

      Καὶ βέβαια γράφω γιὰ τὰ καλὰ ποὺ εἶχε κάνει καὶ πιθανότατα μετανοημένος τὸ ὁποῖον μόνο ὁ Θεὸς γνωρίζει, γιὰ τὰ ὁποῖα ποτὲ δὲν ἔχεις ἕναν λόγο νὰ πῇς, ἀλλὰ καὶ οὔτε γιὰ αὐτὰ ποὺ σχολίασα στὸν Σάμιο.

      Οὔτε κανείς μας μπορεῖ νὰ ξέρει ἐπ᾿ ἀκριβῶς γιὰ ποιὸν πάπα ἐννοοῦσε καὶ γιὰ ποιὸ λόγο.

      Μήπως ἔχει σχέση μὲ τὸν σημερινὸ ποὺ σήμερα τὸν χρησιμοποιοῦν γιὰ ὅσα γνωρίζουμε ἔχοντας παγκόσμια ἐπιρροή, ἀλλὰ καὶ γιὰ τόσα ἄλλα ποὺ δὲν γνωρίζουμε;

      Μήπως εἶναι λίγο μοιρολατρία καὶ τελείως ἀθεολόγητο νὰ ρίχνουμε τὴν αἰτία καὶ ὅλες τίς αἰτίες τῶν ὅσων μᾶς ἔχουν βρῆ στὸν πάπα, ἀντὶ νὰ δοῦμε τὴν πλήρη ἀποστασία μας, κλήρου καὶ λαοῦ καὶ ὅτι ὅλα εἶναι κατὰ παραχώρηση Θεοῦ γιὰ τίς ἁμαρτίες μας ὅπως ἔγινε καὶ στὴν Κωνσταντινούπολη;

      Ἡ ἀντίδραση τοῦ π. Θεοδώρου, τοῦ Ἁγίου Ὅρους καὶ Μητροπολιτῶν, μήπως σημαίνει καὶ τὴν ἀντίδραση ὅλου τοῦ λαοῦ;

      Ἐγὼ γιὰ τὸ σύνολο τοῦ λαοῦ μας μιλῶ, γιὰ τὴν ἀδιαφορία του καὶ τὴν ἀποστασία του.
      Ἄν ὑπῆρχε λαὸς ποὺ θὰ ἦταν συνειδητὰ ἀγωνιζόμενος μέσα στὴν Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ, δὲν ὑπῆρχε περίπτωση νὰ ἀφήση νὰ ἔρθει ὁ πάπας καὶ ἄν ἀκόμα δὲν θὰ μποροῦσε νὰ τὸ σταματήση, θὰ ὑπῆρχε καθολικὴ ἀντίδραση.

      Τώρα ἄν μᾶς βολεύει νὰ ρίχνουμε ἀλλοῦ τίς αἰτίες τῶν δοκιμασιῶν ποῦ μᾶς ἔχουν βρῆ καὶ συγχρόνως νὰ καλύπτουμε καὶ νὰ δικαιολογοῦμε τὴν ἐμπάθειά μας ἤ νὰ παραμένουμε μόνο στὰ λάθη τοῦ ὁποιουδήποτε, εἴτε Ἀρχιεπισκόπου εἴτε ὁποιουδήποτε ἄλλου προσπερνῶντας τὸ ἐνδεχόμενο μετανοίας του ἀλλὰ καὶ γιὰ τὸν ἀγῶνα ποὺ ἔδωσε γιὰ ὁποιοδήποτε καλὸ ποὺ ἔκανε καὶ στὴν συγκεκριμένη περίπτωση ποὺ τὸ πλήρωσε αὐτὸς ὁ ἄνθρωπος μὲ τὴν ζωή του, διότι κανένας Ἀρχιεπίσκοπος, ἐπαναλαμβάνω δὲν τόλμησε νὰ πῇ αὐτὰ ποὺ εἶπε δημοσίως καὶ ἐδῶ καὶ στὴν Κύπρο ἐλέγχοντας τὴν ΝΤΠ καὶ στὰ ὁποία ἔπεσε μέσα καὶ ἕνα ἕνα ὑλοποιοῦνται, τότε νὰ εἶσαι σίγουρος Χρῆστο μου δὲν βρισκόμαστε στὴν σωστὴ πορεία μετανοίας.

      Τονίζω γιὰ ἄλλη μιὰ φορὰ γνωρίζω τὴν σοβαρότητα τῶν ἀτοπημάτων του αὐτῶν καὶ οὔτε τὰ δικαιολογῶ καὶ οὔτε τὰ δικαιολόγησα ποτὲ, ἀλλὰ δὲν θὰ παραβλέψω τίς μετέπειτα προσπάθειές του στὸ νὰ ἀφυπνίση καὶ νὰ ξυπνήση συνειδήσεις γιὰ τὸ τὶ ἔμελλε νὰ ἔρθη καὶ τὸ ὁποῖον τὸ ἔκανε πολὺ σωστὰ καὶ θυσιαστικά.

      Διαγραφή
  3. Αδερφέ μου Πάνο ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να μαθαίνουν και οι Αδερφοί μας Χριστιανοί Ορθόδοξοι .

    Επειδή γράφεις για (μένος).

    Αν εσύ το λες (μένος), εγώ το λέω προφύλαξη.

    Λες συνέχεια για μετά τι έκανε.
    Ας δούμε και πιο μπροστά τι έκανε.

    Το 1992 συλλαλητήριο για το Σκοπιανό.
    Το 2000 συλλαλητήριο για τις ταυτότητες.
    (Αν και νεότατος τότε ήμουν και στα δύο).

    Και το 2001 έκανε το μπαμ.
    Μας έφερε τον τρισκατάρατο πάπα.

    Από τη μία βλέπουμε πολεμούσε για σκοπιανό και ταυτότητες και από την άλλη φιλούσε την παντόφλα του πάπα και τον έφερε στα αιματοβαμμένα χώματα της Πατρίδας μας από τους ίδιους τους παπικούς.

    Το άρθρο το είδα από την πρώτη στιγμή, δεν θα έγραφα απολύτως τίποτα γιατί και εγώ γνωρίζω τις απόψεις σου.
    Όμως πήρα αφορμή από τον Αδερφό μας Σάμιο.

    Εδώ σταματάω τη συζήτηση μπορείς να γράψεις ότι θέλεις και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
    Και όσο, το τονίζω πάλι, για το (μένος) που έχω.

    Ο Μακαριστός πατήρ Αθανάσιος Μυτιληναίος μας λέει:

    Ολόκληρο κουβά γάργαρο νερό να έχεις, μία σταγόνα δηλητήριο να ρίξεις πάει όλο άχρηστο.
    Και ο πάπας δεν ήταν απλώς μία σταγόνα.

    Και η αγάπη για την αλήθεια, δεν είναι η μόνο η αγάπη για τις δικές μας απόψεις.
    Και ο καθένας μπορεί να κρίνει.
    Και δυστυχώς καλοπροαίρετο θεωρούμε μόνο όποιον συμφωνεί μαζί μας.

    Καλό και ευλογημένο βράδυ να έχεις.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχῶς πολὺ ἀδόκιμη ἡ ρήση τοῦ π. Ἀθανασίου ποὺ τὴν χρησιμοποίησες ὡς παράδειγμα γιὰ τὴν συγκεκριμένη περίπτωση.

      Ἐπιμένω γιὰ τὸ μένος σου τὸ ὁποῖο εἶναι ὁλοφάνερο ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ μόνο τὰ στραβά του βλέπεις καὶ προσπερνᾶς τὰ τελευταία του ποὺ σὲ αὐτὰ τὸν βρῆκε ἡ κλίση τοῦ Θεοῦ γιὰ τὴν ἄλλη ζωή ὅπως καὶ τὸ ἀδόκιμο παράδειγμα ποὺ ἔφερες.

      Ἔχουμε ἀρκετὰ παραδείγματα μετανοίας ἁγίων ποὺ ἦταν πολὺ περισσότερο ἀπὸ μία σταγόνα τὸ δηλητήριο ποὺ ἔριξαν, ἀλλὰ τὴν συγχώρηση τὴν ἔδωσε ἐν ἀντιθέσῃ μὲ ἐσένα ποὺ ἔχεις κολλήση μόνο στὰ ἀτοπήματά του.

      Ὅσο γιὰ τίς τρεῖς τελευταῖες σειρὲς ποὺ ἔγραψες, πουθενὰ δὲν ἔγραψα κάτι τέτοιο οὔτε ὑπονόησα καὶ εἶναι πολὺ προσβλητικὸ νὰ ὑπονοεῖς κάτι τέτοιο, διότι σὲ μένα ἀπευθύνεσαι.

      Δὲν σὲ παρεξηγῶ, διότι ὅπως βλέπω μᾶλλον δὲν κατανοεῖς καὶ πολὺ αὐτὰ ποὺ γράφω, ἀφοῦ δὲν ἔκανες καὶ οὔτε ἔχεις κάνει ποτὲ ἕνα σχολιασμὸ στὸ συγκεκριμένο θέμα, διότι ἔχει ἐπαναληφθεῖ ἀρκετὲς φορές, γιὰ τὰ θετικά του.

      Δὲν πρόκειται νὰ ἐπανέλθω ξανά στὸ θέμα, προσπάθησα πολλὲς φορές, ἀλλά...

      Διαγραφή