Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Θα διαβάζουν τα συναισθήματά μας; – Εφαρμογή προκαλεί παγκόσμια αίσθηση (ΒΙΝΤΕΟ)


Ήρθε στις ζωές μας η εφαρμογή «Facing Emotions». 

 Μπορεί να διαβάσει τα επτά κύρια συναισθήματα (χαρά, θυμό, αποστροφή, λύπη, έκπληξη, φόβο και περιφρόνηση).


Την ανέπτυξε η Huawei για το Mate 20 Pro για τους τυφλούς και τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, όπως διατείνεται η εταιρεία.


Τι σημαίνει αυτό;


Το νέο Mate 20 Pro είναι εφοδιασμένο με ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που μαζί με την εξειδικευμένη εφαρμογή Facing Emotions, αναγνωρίζει τα συναισθήματα στις εκφράσεις του προσώπου.


Συγκεκριμένα, μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή Facing Emotions, η πίσω κάμερα σαρώνει το πρόσωπο του συνομιλητή ή των συνομιλητών του ανθρώπου που το χρησιμοποιεί. 


Τότε αναλαμβάνει η Τεχνητή Νοημοσύνη που έχει εκπαιδευτεί να αναγνωρίζει εκφράσεις και κινήσεις προσώπου. 


Αρχικά χαρτογραφεί τα στοιχεία του προσώπου, όπως μάτια, μύτη, φρύδια και στόμα και αναλύει την έκφραση. 


Μόλις αναγνωρίσει ένα από τα επτά κύρια συναισθήματα, η εφαρμογή βγάζει ένα συγκεκριμένο, προκαθορισμένο ηχητικό σήμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ., προκειμένου οι τυφλοί να μπορούν να γνωρίζουν τις εκφράσεις των άλλων.


Όταν η εφαρμογή βλέπει ένα «χαμόγελο» ο χρήστης ακούει έναν χαρούμενο, ανάλαφρο ήχο από μαρίμπα ενώ αν δει ένα λυπημένο πρόσωπο, το μεταφράζει σε έναν μελαγχολικό ήχο. Οι χρήστες μπορούν να είναι σίγουροι όταν κάποιος νιώθει αποστροφή γιατί το τηλέφωνο θα βγάλει έναν μηχανικό ήχο φυσαλίδων και ο φόβος, με τον οξύ μεταλλικό του χτύπο, δεν παρερμηνεύεται.


Μήπως όμως αργότερα, η όποια εξουσία θα χρησιμοποιεί αντίστοιχες εφαρμογές, προκειμένου να διαβάζει τα συναισθήματα των ανθρώπων;


Ελπίζουμε πως όχι… Πάντως η τεχνολογία υπάρχει και αρκεί να πέσει στα λάθος χέρια.


Οφείλουμε όμως να σας παραθέσουμε το βίντεο:


«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου