Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Να 'χαμε να λέγαμε..


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Πρώτον: Εν ενεργεία αξιωματικό σε θέση υπουργού είχαμε να δούμε κυριολεκτικά απ' τα χρόνια της χούντας. 

Δεύτερον: Είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο το πραξικόπημα που επιτελείται σ' όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων θα ολοκληρωθεί με την προδοσία-απώλεια της Μακεδονίας.

Όπως τότε χάσαμε την μισή Κύπρο, τώρα χάνουμε την Μακεδονία.
Βίοι παράλληλοι πραξικοπημάτων και χουντών.
Αυτά τα δύο είναι και τα σοβαρά της υπόθεσης των πολιτικών "εξελίξεων".
Όλα τα υπόλοιπα είναι για τα πανηγύρια.
Για να 'χαμε να λέγαμε.

Τάχα μου πολιτικά "διαζύγια", δήθεν "αίρω την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση", κράτα σύ πεντ-έξη δικούς μου να κάνεις την δουλειά σου να κρατήσω κι εγώ μερικούς να φαίνομαι για κόμμα, σε εμπιστεύομαι αλλά τάχα σε φτύνω, όλα αυτά είναι ακραίες γελοιότητες, είναι η ακροτελεύτια έκφανση της σαπίλας του πολιτικού μας κόσμου, και της ολικής σήψης του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος όπως εκφράζεται μέσα από την αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Κι όπως πάντα τίποτα το σάπιο δεν μπορεί να διορθωθεί με τα ίδια μέσα που το οδήγησαν στην σαπίλα.

Όλες αυτές οι διαδικασίες τύπου προτάσεων μομφής, ψήφου εμπιστοσύνης, αποχωρήσεις, προσχωρήσεις κλπ, δεν οδηγούν σε τίποτα, δεν αλλάζουν πιά τίποτα.
Ούτε ακόμη και οι εκλογές μπορούν να αλλάξουν κάτι σε ένα προτεκτοράτο χωρίς εθνική κυριαρχία.
Μόνον η λαϊκή εξέγερση μπορεί.

Από την φύση τους τα έθνη και τα εθνικά κράτη που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του έθνους τους, αποτελούν τροχοπέδη, είναι εχθρικά προς τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων-συστήματος, επειδή ακριβώς τα συμφέροντα αυτά του συστήματος δεν μπορεί να ταυτίζονται με τα συμφέροντα των εθνών-λαών, εφ όσον το σύστημα ηγεμονεύει-εκμεταλλεύεται τους λαούς προς δικό του όφελος.

Γι αυτό και η Ευρωπαϊκή "Ένωση" που αποτελεί ένα τέτοιο συστημα, ή μάλλον θυγατρικό υποσύστημα του συνολικού συστήματος, δεν μπορεί παρά να είναι αντεθνική και αντιλαϊκή και εν τέλει αντιανθρωπιστική και ολοκληρωτική, εφ όσον αντιμετωπίζει τους λαούς σαν πλήθη προς εκμετάλλευση και ανάλωση και όχι σαν εθνη-οντότητες με ιστορία και δικαιώματα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ακόμη βήμα της Ε.Ε. των τραπεζών και των διεθνών απατεώνων για να ολοκληρωθεί το χιτλερικό -και παλαιότερα ναπολεόντειο- σχέδιο κατάκτησης όλων των ευρωπαϊκών εθνών κάτω από μία κερδοσκοπική διακυβέρνηση, μία κερδοσκοπική διακυβέρνηση που θα εργάζεται βέβαια υπέρ του συστήματος, υπέρ της διεθνούς ηγετικής οικονομικής τάξης πραγμάτων.

Μέσα σε αυτό το τεράστιο γεωπολιτικό και οικονομικό πλαίσιο αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο μηδαμινά και γελοία φαντάζουν και είναι τα καμώματα ενός -έστω και χαρισματικού σαν κλόουν- Πανούλη, κι ενός "αριστερούλη", που ενώ από την πραξικοπηματική ανατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του '15 και δώθε, κυβερνά με όρους λαϊκής προδοσίας, ομνύει τάχα στις επιταγές και τις διαδικασίες του "δημοκρατικού" πολιτεύματος, και ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες να μας χαρίσει ανεπανάληπτο θέαμα, μόνον θέαμα, αφού τον (προεκλογικό, λειψό και κλεμμένο) άρτο τον μοίρασε πρόσφατα με μορφή επιδομάτων και αναδρομικών.

Ας καθήσουμε λοιπόν αναπαυτικά τις επόμενες μέρες στους καναπέδες μας να απολαύσουμε μία από τις τελευταίες παραστάσεις (μετά από λίγο καιρό το τσίρκο θ' αλλάξει διεύθυνση) των δύο αυτών πολιτικών-κλόουν.

Θα έχει γέλιο!..

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/2019/01/blog-post_925.html
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου